Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΚΑΡΕΑ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΩΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΚΑΡΕΑ

 

Το τελευταίο διάστημα δεχτήκαμε διαμαρτυρίες από κατοίκους της περιοχής των προσφυγικών πολυκατοικιών στον Καρέα ως προς τη μελέτη και τον τρόπο κατασκευής του έργου «Ανάπλασης των Προσφυγικών Πολυκατοικιών Καρέα», προϋπολογισμού 4 εκ. ευρώ περίπου.
Οι κάτοικοι έχουν καταθέσει με έγγραφα και φωτογραφίες από τα τέλη Ιουλίου, τις ανησυχίες τους ως προς την λειτουργικότητα και την ασφάλεια της περιοχής, όπως αυτή διαμορφώνεται με τα εν λόγω έργα.
Η παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην οποία προσέφυγαν οι κάτοικοι, η οποία κατόπιν αυτοψίας ζήτησε από τον Δήμο να παρθούν άμεσα μέτρα για την ελεύθερη διέλευση πυροσβεστικών οχημάτων, οδήγησε τη δημοτική αρχή στη μερική τροποποίηση της μελέτης και στην οργάνωση συζήτησης με τους κατοίκους και τους φορείς της περιοχής για την βελτίωση της μελέτης του έργου.
Η συζήτηση που έγινε την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου στο ΚΕΦΟ – παρουσία του Δημάρχου, του αρμόδιου Αντιδημάρχου, εκπροσώπου της κατασκευάστριας εταιρείας, δημοτικών συμβούλων, κατοίκων και φορέων της περιοχής – οργανώθηκε με πρόχειρο τρόπο από την Δημοτική Αρχή (έλλειψη μικροφωνικής εγκατάστασης, οργάνωσης της συζήτησης κλπ) με αποτέλεσμα να μην ακουστούν όλες οι απόψεις και τελικά να μην οδηγήσει σε κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα .
Κατόπιν αυτής της εξέλιξης και λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος του έργου και τις συνέπειες που θα έχει για πολλά χρόνια στη ζωή των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, ως δημοτική παράταξη, καταθέσαμε την επόμενη ημέρα αίτημα για συζήτηση του θέματος στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο. 
Η αίτησή μας έγινε δεκτή και το θέμα της «Ανάπλασης των Προσφυγικών του Καρέα» θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου στις 19.00 στο Δημαρχείο Βύρωνα
Πιστεύουμε πως στο Δημοτικό Συμβούλιο, που αποτελεί  το ανώτατο συλλογικό όργανο διοίκησης της πόλης θα ακουστούν με τρόπο συντονισμένο και σαφή, όλες οι απόψεις και οι προβληματισμοί επί του θέματος από το σύνολο των ενδιαφερομένων για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. 

Για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι απαραίτητη η παρουσία των κατοίκων, των φορέων, των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων και φυσικά εκπροσώπων της μελετητικής και κατασκευάστριας εταιρείας. Την ευθύνη για την έγκαιρη πρόσκληση όλων των ανωτέρω έχει ο νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και πιστεύουμε πως θα ανταποκριθεί των θεσμικών ευθυνών του.
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να ανακοινώσει και να ενημερώσει δημόσια τους κατοίκους της περιοχής για να είναι παρόντες στη συζήτηση.
                                                                                                 Βύρωνας, 19-09-2019
 Για την Πρωτοβουλία Πολιτών Βύρωνα
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Βασιλική Σάρολα
Κοσμάς Τσιάκαλος
Θανάσης Παπαδημητρίου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου