Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

Τα έψαλαν στη δημοτική αρχή οι κάτοικοι του Καρέα.


Τα έψαλαν στη δημοτική αρχή οι κάτοικοι του Καρέα.  
 Οι κάτοικοι να έχουν το πρώτο λόγο για την ζωή τους  στην πόλη που ζουν.

Όχι η δημοτική εξουσία με τους εργολάβους, τους τεχνοκράτες,  εν αγνοία των κατοίκων.

Την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στο Αστικό Κέντρο Καρέα, η δημόσια συγκέντρωση του Δήμου με τους κατοίκους των Προσφυγικών πολυκατοικιών του Καρέα με θέμα, την ανάπλαση της περιοχής των Προσφυγικών. Οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής και των δημοτικών παρατάξεων έμειναν έκπληκτη από την μαζική συμμετοχή των κατοίκων, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που απεύθυνε ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Καρέα, για να συμμετέχουν στη συγκέντρωση- συζήτηση για την ανάπλαση των προσφυγικών πολυκατοικιών του Καρέα.

Την συζήτηση αρχικά κάλεσε ο Δήμαρχος Βύρωνα και η δημοτική αρχή, όμως  δεν την προπαγάνδισαν, δεν την προετοίμασαν θεωρώντας ότι θα πάρουν  μια πρωτοβουλία για να βγουν από την ….υποχρέωση μετά τις πρόσφατες εξελίξεις που υποχρέωσαν το Δήμο να προχωρήσει στο γκρέμισμα των τοιχίων σε ορισμένους δρόμους που εμπόδιζαν την διέλευση των οχημάτων προς την λεωφόρο Καρέα.

Η διαδικασία της συζήτησης ήταν προβληματική, δεν υπήρχε προεδρείο για να διευθύνει τη συζήτηση, δεν υπήρχε μικροφωνική ώστε να ακούγονται οι ομιλητές .  
Στη συζήτηση η οποία κράτησε μέχρι τις 9 μ.μ συμμετείχαν περίπου 120 κάτοικοι και έγιναν παρεμβάσεις από το Δήμαρχο, τους αντιδημάρχους κ. κ. Καραγιάννη και Σπυρόπουλο, τον μελετητή του γραφείου του οποίου συνέταξε την μελέτη της ανάπλασης.
Στη  συνέχεια το λόγο πήραν ορισμένοι κάτοικοι που  έθεσαν ερωτήματα και τοποθετηθήκαν αναδείχνοντας τα προβλήματα που δημιουργούνται από τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις στη συγκεκριμένη ανάπλαση,  όπως η έλλειψη αγωγών ομβρίων και πυροσβεστικών κρουνών, το κλείσιμο δρόμων, η κοπή δένδρων, κ.λπ. Ιδιαίτερη αναφορά και κριτική προς τη δημοτική αρχή έγινε για τι ότι δεν ρωτήθηκαν οι κάτοικοι για ένα θέμα που τους αφορά.

Θετική εντύπωση στους παραβρισκόμενους κατοίκους έκανε η πρόταση που  ανέπτυξε η πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου για τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την συγκεκριμένη ανάπλαση.
 Η κ. Παπαμιλτιάδου Ελένη αναφέρθηκε στις σοβαρές ελλείψεις και αστοχίες της μελέτης και πρότεινε  αλλαγές που πρέπει να γίνουν στα μέχρι σήμερα έργα, έτσι ώστε η ανάπλαση να εξυπηρετεί και να αναβαθμίζει την καθημερινή ζωή των κατοίκων της περιοχής.

Οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής δεν δεσμεύτηκαν για κάτι συγκεκριμένο στα όσα άκουσαν από τους κατοίκους παρά αρκέστηκαν μόνο να δηλώσουν οι ότι θα … εξετάσουν τα όσα ακούστηκαν στη συζήτηση.

Οι αγωνιστικές παρεμβάσεις των κατοίκων του Καρέα, η στήριξη που είχαν από το Εκπολιτιστικό Σύλλογο, ορισμένες δημοτικές παρατάξεις και η αυτοψία της πυροσβεστικής υπηρεσίας έφεραν τα πρώτα αποτελέσματα. Οι προσπάθειες και πρωτοβουλίες των κατοίκων πρέπει συλλογικά να συνεχιστούν, έτσι ώστε οι κάτοικοι να έχουν το πρώτο λόγο για την ζωή στην πόλη που ζουν. Όχι η δημοτική εξουσία, με τους  εργολάβους, τους τεχνοκράτες  εν αγνοία των κατοίκων.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου