Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019

Η Παλαιστίνη παίζει μπάλα


Η Παλαιστίνη παίζει μπάλα
Η  «Απαγορευμένη ταινία «¡Yallah! ¡Yallah! »                                              Ποδόσφαιρο, Πάθος και Αντίσταση που κόπηκε στην Αυστραλία προβάλλεται  για  πρώτη φορά μέχρι τις 3 Νοεμβρίου στην Αθήνα.
                                                           
Κάνει πρεμιέρα  την Κυριακή 27 Οκτωβρίου στον κινηματογράφο Στούντιο στην Αθήνα, παρουσία του σκηνοθέτη Cristian Pirovaho. θα προβάλλεται μέχρι τις 3 Νοεμβρίου. Η ταινία  θα προβληθεί με πρωτοβουλία της οργάνωσης BDS Greece) αποτελεί μια συναρπαστική περιγραφή των δυσκολιών, των συλλήψεων και του καθημερινού εξευτελισμού που γνωρίζουν οι Παλαιστίνιοι ποδοσφαιριστές.
Η προβολή της ταινίας «¡Yallah! ¡Yallah!» για το παλαιστινιακό ποδόσφαιρο έρχεται να μας θυμίσει έναν πόλεμο προπαγάνδας που κλιμακώνεται στην Ευρώπη. Μια μάχη στην οποία οι απόγονοι των υπαιτίων του Ολοκαυτώματος μετατρέπονται σε διώκτες των Παλαιστινίων και των υποστηρικτών τους.
Αναρωτιόμαστε γιατί  απαγόρευσαν την προβολή της στην Αυστρία              και τι είχαν να φοβηθούν.         
        
Στις αρχές Σεπτεμβρίου μια ομάδα διαδηλωτών συγκεντρώθηκε έξω από τον κινηματογράφο Artis στη Βιέννη κρατώντας παλαιστινιακές σημαίες. Διαμαρτύρονταν για την απόφαση της εταιρείας Cineplexx Ltd, που ελέγχει το μεγαλύτερο δίκτυο διανομής ταινιών στην Αυστρία, να απαγορεύσει την προβολή του ντοκιμαντέρ «¡Yallah! ¡Yallah!» την πρώτη επίσημη συμπαραγωγή Αργεντινής και Παλαιστίνης.
Η «απαγορευμένη» ταινία έρχεται στην ΕλλάδαΤο πρόβλημα, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του αυστριακού δικτύου διανομής δεν ήταν η ταινία αυτή καθ’ εαυτή, αλλά το γεγονός ότι η προβολή γινόταν με την υποστήριξη του BDS, του διεθνούς αντιρατσιστικού κινήματος που προωθεί το μποϊκοτάζ του Ισραήλ ως απάντηση στα εγκλήματα που πραγματοποιεί εναντίον των Παλαιστινίων., Και εκεί ξεκινούσε ένας πόλεμος, οι πραγματικοί στρατηγοί του οποίου δεν βρίσκονταν στη Βιέννη αλλά στο Τελ Αβίβ.
Στην Αυστρία ένα χρόνο πριν από την ακύρωση προβολής της ταινίας «¡Yallah! ¡Yallah!» το δημοτικό συμβούλιο της Βιέννης είχε αποφασίσει να διακόψει κάθε επαφή με το κίνημα BDS, αναπαράγοντας αυτούσια επιχειρήματα του Ισραήλ περί «αντισημιτισμού». Το αποτέλεσμα ήταν να ακυρωθεί μεταξύ άλλων και μια ομιλία του Ρόνι Κάσριλς, άλλοτε στενού συνεργάτη του Νέλσον Μαντέλα και ηγετικού στελέχους του κινήματος εναντίον του απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική.
 Αξίζει να δούμε την ταινία «¡Yallah! ¡Yallah!: Ποδόσφαιρο, Πάθος και Αντίσταση!» που θα προβάλλετε στον κινηματογράφο Στούντιο, στην Αθήνα μέχρι τις  3 Νοεμβρίου. Είναι  μια πράξη  αντίστασης και αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό.


ΠΗΓΗ:info-war
                                                                               ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου