Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Την Δευτέρα 7/10/2019 και ώρα  6 μ.μ. μετά από πρόσκληση του Πρόεδρου κ. Πλακίδα  θα συνεδρίασει το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης. Για άλλη μια φορά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι αρκετά. Μεταξύ άλλων ξεχωρίζουν:
·         Η έγκριση των προγραμμάτων λειτουργίας Αθλητικών Εγκαταστάσεων Δήμου Βύρωνα, περιόδου 2019 – 2020
·         Το αίτημα του σωματείου εργαζομένων για  την επέκταση του χρόνου απασχόλησης  στους Δήμους των εργαζόμενων στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, με παράταση επιπλέον τεσσάρων μηνών. και η  εφαρμογή της συλλογικής σύμβασης των εργαζομένων στους ΟΤΑ στο πρόγραμμα αυτό. Να καταβάλλεται από τον ΟΑΕΔ επίδομα ανεργίας σε όλους όταν  τελειώνει  το πρόγραμμα χωρίς αποκλεισμούς. Η δυνατότητα συμμετοχής στα νέα προγράμματα, ακόμη και αν έχουν εργαστεί  στο παρελθόν σε αυτά. 
·         Το αίτημα πολιτών και της συλλογικότητας Ενάργεια, που ζητούν την αποξήλωση και απομάκρυνση των μεταλλικών κατασκευών – πέργκολες- που έχουν τοποθετηθεί στην Αγορά του Βύρωνα στην οδό Ιθώμης, διότι κατά την γνώμη τους είναι ασυντήρητες αλλά και γιατί κατά καιρούς έχουν χρησιμοποιηθεί για διαρρήξεις σπιτιών, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι.
·         Η Συγκρότηση εννέα επιτροπών του Δημοτικού Συμβουλίου και ο ορισμός προέδρων στην Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και στο Νομικό Πρόσωπο του «Ντάνκαν».        
·         Η αναφορά του ενεργού συμπολίτη μας κ. Βρούτση Νικόλαου , εκπροσωπώντας την συλλογικότητα ΕΝΑΡΓΕΙΑ  για συνεχιζόμενη κακοδιοίκηση των υπηρεσιών του Δήμου Βύρωνα.
·         Η τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 257/2011 Απόφασης του Δ.Σ. που αφορά τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.
·         Ο ορισμός τακτικών και αναπληρωματικών μελών των σχολικών επίτροπων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου έχουν κατατεθεί και αρκετές ερωτήσεις δημοτικών παρατάξεων και αναμένονται με ενδιαφέρον οι απαντήσεις της  δημοτικής αρχής.
Ξεχωρίζουμε:
Την ερώτηση των έξι δημοτικών συμβούλων  της δημοτικής παράταξης  Δύναμη Ελπίδας με επικεφαλής τον κ. Σωτηρόπουλο με Θέμα : «ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ ΟΔΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ» με την οποία ζητούν ενημέρωση για τα μέτρα που προτίθεται να πάρει ο Δήμος για την βελτίωση του ηλεκτροφωτισμού, την πρόσληψη ηλεκτρολόγων και την πορεία της χρηματοδότησης του έργου ενεργειακής αναβάθμισης της πόλης από το ταμείο παρακαταθηκών και δανείων.
Την πρόταση  της Πρωτοβουλίας Πολιτών  Βύρωνα να υιοθετηθεί από το ΔΣ ψήφισμα με το οποίο καταγγέλλονται ως αντισυνταγματικές, ζητώντας την κατάργησή τους, οι νομοθετικές αλλαγές  που επέφερε η Κυβέρνηση της ΝΔ στον Κλεισθένη και στο σύστημα της απλής αναλογικής, με τις οποίες δίνεται η δυνατότητα στην παράταξη του Δημάρχου να ορίζει δοτές πλειοψηφίες 60%  στις Επιτροπές και στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου.
             Την ερώτηση της Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης Βύρωνα –ΡΕΚ- για τη ρίψη αδρανών   υλικών στο σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων του Δήμου στον Υμηττό, καθώς και για την αντικατάσταση, καταστροφή κάδων απορριμμάτων.
Η επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβούλιου έχει προγραμματιστεί για τις 23 Οκτωβρίου με μοναδικό θέμα: Ζητήματα παιδείας στο Δήμο Βύρωνα.  
ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου