Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο


Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο «για να μην έχουμε άλλες  Μόριες»

    Πέμπτη 31 Οκτωβρίου στην Πλατεία Συντάγματος, στις 6 μ.μ.

Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο διοργανώνει η ΚΕΕΡΦΑ μαζί με επιτροπές προσφύγων και οργανώσεις αλληλεγγύης,  την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου στην Πλατεία Συντάγματος, στις 6 μ.μ. με αίτημα να αποσυρθεί το νομοσχέδιο Μητσοτάκη για το άσυλο. Βασικό σύνθημα: «Όχι άλλες Μόριες, κλείστε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης».
Αποτέλεσμα εικόνας για αντιρατσιστικο συλλαλητηριο
Στην ανακοίνωσή της η ΚΕΕΡΦΑ τονίζει ότι:

 Το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για το άσυλο εισάγεται στη Βουλή για ψήφιση, την Πέμπτη 31 Οκτώβρη, χωρίς καμία διαβούλευση. Είναι ένα βήμα κλιμάκωσης της ρατσιστικής πολιτικής κατά των προσφύγων, σε μια περίοδο που οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και το βάθεμα της κρίσης σπρώχνουν εκατομμύρια στην προσφυγιά για να γλιτώσουν από τις βόμβες και την πείνα.
Οι αιτούντες άσυλο μετατρέπονται σε αιχμάλωτους της ρατσιστικής ΕΕ-φρούριο. Αυτή η πολιτική στρώνει το δρόμο για τις ρατσιστικές εκστρατείες των Δημάρχων της ΝΔ και των φασιστών, που φοράνε τη μάσκα των ¨αγανακτισμένων κατοίκων”, από τα νησιά μέχρι στα Βρασνά και χύνουν δηλητήριο και μίσος κατά των προσφύγων, κραυγάζοντας “δεν χωράνε στις γειτονιές μας”.
 Αποτέλεσμα εικόνας για αντιρατσιστικο συλλαλητηριο
 Και συνεχίζει η ανακοίνωση,
 Ο βασικός πυρήνας του νομοσχεδίου του Μητσοτάκη είναι η καταδίωξη των προσφύγων, ο περιορισμός των δικαιωμάτων τους και η κράτηση σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Βάζει φραγμούς και γραφειοκρατικά εμπόδια ώστε με διαδικασίες φαστ τρακ να οδηγείται μαζικά κόσμος σε απόρριψη, κράτηση και απέλαση.
Καταργεί τον ανασταλτικό χαρακτήρα των προσφυγών και γενιικεύει την διοικητική κράτηση των αιτούντων άσυλο. Οι επιτροπές προσφυγών θα απαρτίζονται πλέον αποκλειστικά από τρεις δικαστικούς λειτουργούς, αφού απομακρύνεται ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις θα είναι μονομελείς.
Διεκδικούμε την απόσυρση του νομοσχεδίου-εκτρώματος που καταστρατηγεί βάναυσα το δικαίωμα στο άσυλο.
Αγωνιζόμαστε για ανοικτά σύνορα, ανοικτές πόλεις, με δημόσιες δομές φιλοξενίας στις γειτονιές και όχι σε στρατόπεδα-γκέτο.
Πρόσβαση όλων των στην δημόσια παιδεία και υγεία, με μαζικές προσλήψεις.
Να κλείσουν όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Να σταματήσουν οι καταδιώξεις της FRONTEX και του Λιμενικού.
Χωράμε όλοι, αυτοί που δεν χωράνε είναι οι πολεμοκάπηλοι, οι ρατσιστές και οι φασίστες.
 Στο συλλαλητήριο καλούν: -ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΕΛΑΙΩΝΑ, ΜΑΛΑΚΑΣΑΣ, ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΚΕΕΡΦΑ-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, Κοινότητα Αφγανών Μεταναστών και Προσφύγων στην Ελλάδα, Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος "Η Ενότητα", Δίκτυο Αφρικανών στην Ελλάδα, Μουσουλμανική ΄Ενωση Ελλάδος, Ιρανική κοινότητα προσφύγων, Οργάνωση Ενωμένων Γυναικών Αφρικής, Αλληλεγγύη Πειραιά, Συντονιστικό πρωτοβάθμιων σωματείων και επιτροπών αγώνα και εργαζόμενων στα νοσοκομεία, Πρωτοβουλία "καλοδεχούμενα τα προσφυγόπουλα στα σχολεία, φοιτητικοί σύλλογο.
ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου