Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019

Καταργούνται οι λεωφορειακές γραμμές 054 και 732


ΟΑΣΑ:   Αλλαγές  στις λεωφορειακές γραμμές  054 και 732                             από την Δευτέρα 14  Οκτωβρίου 2019

         
Αλλαγές στις υπάρχουσες λεωφορειακές γραμμές στο συγκοινωνιακό δίκτυο ανακοινώσε ο ΟΑΣΑ, που θα ισχύσουν από την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019. 
Αποτέλεσμα εικόνας για λεωφορείο 054
Μεταξύ των  γραμμών που καταργούνται  συμπεριλαμβάνονται και οι λεωφορειακές γραμμές 054 και 732 που εξυπηρετούν το  Δήμο Βύρωνα και συνέδεαν συγκοινωνιακά  αρκετές συνοικίες μεταξύ τους.
Συγκεκριμένα:
Η λεωφορειακή γραμμή του 054 Περισσός - Ακαδημία – Μεταμόρφωση  καταργείται και δημιουργείται  μια νέα γραμμή η  211  Μεταμόρφωση Βύρωνα - Ακαδημία.

 Η λεωφορειακή γραμμή 732 Αγ. Φανούριος - Ακαδημία - Ζωοδόχος Πηγή  καταργείται και δημιουργείται μια νέα γραμμή  η  214 Ζωοδόχος Πηγή - Ακαδημία.

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ ο διαχωρισμός στις λεωφορειακές γραμμές 054 και 732 πραγματοποιήθηκε, ώστε να επιτευχθεί καλύτερη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση των κατοίκων των Δήμων Ιλίου, Περιστερίου, Βύρωνα και Καισαριανής, αποκόπτοντας το τμήμα διαδρομής στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας, όπου παρατηρούνται καθυστερήσεις.  Η  κάλυψη των μετακινήσεων που εξυπηρετούνται από τις  υφιστάμενες  γραμμές  054 και 732, στο τμήμα διαδρομής  προς το κέντρο της Αθήνας, θα πραγματοποιείται από το υφιστάμενο δίκτυο τρόλεϊ και μετρό.

Οι υπεύθυνοι του ΟΑΣΑ ίσως παραβλέπουν τις επιπτώσεις που έχουν οι αλλαγές αυτές στην καθημερινή μετακίνηση των πολιτών.
Γιατί οι πολίτες που χρησιμοποιούν τα Μ.Μ. Μεταφοράς γνωρίζουν  ότι τα δρομολόγια των συγκοινωνίας είτε λεωφορείων, είτε Τρόλεϊ καθυστερούν υπερβολικά.
Πολλές φορές η αναμονή στη στάση ξεπερνά και τα 25 λεπτά και  αποτελεί μια μόνιμη ταλαιπωρία των πολιτών, όχι μόνο του Βύρωνα αλά ολόκληρου του λεκανοπεδίου.  Αυτό που σώζει την κατάσταση είναι το Μετρό και εν μέρη ο ηλεκτρικός.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου