Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ



ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Να υπερασπιστούμε τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα κάθε αγωνιστή, κάθε δημοκράτη.

Συγκέντρωση την Τετάρτη 30 Οκτώβρη ,  στη Σχολή Ευελπίδων  9 π.μ     (Δ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών κτίριο 7 αίθουσα 1).

Οι διώξεις και παραπομπές σε δίκες των αγωνιστών από τα κινήματα κατά των πλειστηριασμών σε όλη την Ελλάδα μας αφορούν όλους.  

φυλακή

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν αύριο Τετάρτη 30 Οκτώβρη,  στη Σχολή Ευελπίδων (Δ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών κτίριο 7 αίθουσα 1),  ο πρώην γραμματέας της ΛΑ.Ε. Παναγιώτης Λαφαζάνης και στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης ο δάσκαλος και δημοτικός σύμβουλος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Ηλίας Σμήλιος και ο Ζήσης Κλεισιάρης δικηγόρος, πρώην  μέλος του Δ.. Σ. του  δικηγορικού συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Το αδίκημα των αγωνιστών που διώκονται και παραπέμπονται σε δίκες, είναι ότι αντιστάθηκαν στην αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας από τις τράπεζες, το κράτος, τα funds και τους μεγαλοσυμβολαιογράφους. Επειδή  μπήκαν μπροστά και προστάτεψαν φτωχές οικογένειες υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα στη στέγη. Ένα συνταγματικό δικαίωμα που ακυρώθηκε για να σωθούν και να πλουτίσουν οι τράπεζες και τα διάφορα funds. 

Ποιοι παίρνουν τα σπίτια του λαού
Η δίωξη  κατά του Παναγιώτη Λαφαζάνη  ασκήθηκε μετά από μήνυση Λιβεριανού fund με έδρα τη Μονρόβια της Λιβερίας, όπου φαίνεται και ποιοι ευνοούνται από το καθεστώς των πλειστηριασμών που νομοθέτησαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις μέχρι σήμερα.

Με το αυταρχικό κατασταλτικό πλαίσιο που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και εφαρμόζει σήμερα η Ν.Δ. χαρακτηρίζεται πλέον ως «ιδιώνυμο αδίκημα» ο αγώνας για την προστασία της λαϊκής κατοικίας.

Αποτέλεσμα εικόνας για σμηλιος ηλιας
Οι  συγκεκριμένες δίκες  είναι πολιτικές, παραπέμπουν σε άλλες σκοτεινές εποχές, έχουν σκοπό να τρομοκρατήσουν το λαό και να περάσουν το μήνυμα ότι κάθε αντίσταση είναι μάταιη και αναδεικνύουν  ότι και σήμερα τα δημοκρατικά δικαιώματα στη χώρα μας αμφισβητούνται και η κινηματική και πολιτική δράση ενάντια στα μνημόνια και τις πολιτικές λιτότητας διώκεται.

Στο πλευρό του Παναγιώτη Λαφαζάνη και ο Μανώλης Γλέζος.
Μαν. Γλέζος: Στο πλευρό του Λαφαζάνη-Η δίωξη του στοχεύει τη δημοκρατία
Σε δήλωση του ο αγωνιστής της αριστεράς και των κοινωνικών κουνημάτων αναφέρει:

Δώδεκα άρθρα του Ποινικού Κώδικα θεώρησαν ότι παραβίασε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, για αυτή του τη δράση.
Αυτό όμως που όλοι ξέρουμε και καταλαβαίνουμε, είναι ότι αυτό που επιδιώκουν με αυτή την πολιτική δίωξη, είναι να ποινικοποιήσουν την διαμαρτυρία, την αλληλεγγύη, να μας σύρουν σε ένα καθεστώς φόβου.
Αυτή η δίωξη είναι πρωτοφανής και απαράδεκτη.
Απαράδεκτη πολιτικά και δικονομικά.
Θα πρέπει κάθε πολίτης, πέρα από οποιαδήποτε ιδεολογική, πολιτική κομματική προσέγγιση, να σταθεί στο πλευρό του Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Οποιαδήποτε άλλη απόφαση πέρα από την πανηγυρική του αθώωση, θα είναι πλήγμα στο θεσμό της Δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας.
Φυσικά στέκομαι στο πλευρό του.

Η Ρ.Ε.Κ. ΒΥΡΩΝΑ  -Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση- σε ανακοίνωση της αναφέρει μεταξύ άλλων αναφέρει: Συμπαραστεκόμαστε στους διωκόμενους αγωνιστές κατά των πλειστηριασμών λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.Καταγγέλλει και καταδικάζει τη συνεχιζόμενη αντιδημοκρατική εκτροπή με διώξεις και παραπομπές σε δίκες των αγωνιστών από τα κινήματα κατά των πλειστηριασμών σε όλη την Ελλάδα. Δηλώνουμε τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας σε όλους τους διωκόμενους  αγωνιστές που υπερασπίστηκαν τη λαϊκή κατοικία και περιουσία.
 Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας και απαιτούμε :
-Να σταματήσουν οι διώξεις στους αγωνιστές και να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες σε βάρος τους.
-Να καταργηθεί το ιδιώνυμο για τους πλειστηριασμούς και τις λαϊκές διεκδικήσεις.

-Να σταματήσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και κατασχέσεις.
-Να διαγραφούν τα χρέη των λαϊκών νοικοκυριών προς τις τράπεζες και το κράτος.
-Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα και νερό.


                                                                                                                 ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου