Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Ο ανεπιθύμητος κ. Φούχτελ, επιτετραμμένος της κ. Μερκελ, έγινε καλοδεχούμενος συνομιλητής για το ΣΥΡΙΖΑ

Πρόθυμοι δήμαρχοι και Περιφερειάρχες να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα γερμανικών εταιρειών

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ
 
Τον Μάιο του 2010 από τον Γ. Παπανδρέου και την Α. Μέρκελ υπογράφθηκε το Σύμφωνο Ελληνογερμανικής Συνεργασίας (Ελληνογερμανική Εταιρική Σχέση). Το σύμφωνο αυτό αρχικά καταγγέλθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και από όλο το φάσμα των ελληνικών αριστερών οργανώσεων, την ΠΟΕ ΟΤΑ γιατί επιχειρεί να ελέγξει η Γερμανική κυβέρνηση μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας μας (ενέργεια, υποδομές, διαχείριση απορριμμάτων κλπ). 

Αρκετοί δήμαρχοι και περιφερειάρχες, καθώς και τα συλλογικά τους όργανα (ΚΕΔΕ, ΕΝΕΠ) είναι πρόθυμοι να παρέχουν τις υπηρεσίες τους για να προχώρησει και να εμβαθύνει η πολιτική των μνημονίων στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Σε αυτό το πλαίσιο προχώρησαν και δημιούργησαν την Ελληνο – Γερμανική Συνέλευση. 

Για την προώθηση αυτής της πολιτικής ο επιτετραμμένος υφυπουργός οικονομικής συνεργασίας και ανάπτυξης της Γερμανίας Γιόακιμ Φούχτελ, έστειλε το Σεπτέμβρη του 2014, ερωτηματολόγιο σε Δήμους και Περιφέρειες, ζητώντας να μάθει τα περιουσιακά στοιχεία των ΟΤΑ και τον ακριβή πληθυσμό τους. Στα σχέδια που προωθεί ο πλασιέ των εταιρειών γερμανικών συμφερόντων κ. Φούχτελ είναι η είσοδος γερμανικών εταιρειών στη διαχείριση των απορριμμάτων, -και όχι μόνο- σε δήμους και περιφέρειες. Ο στρατηγικός σχεδιασμός των Γερμανών μέσω της Ελληνογερμανικής Ένωσης, είναι η περαιτέρω διείσδυσή της Γερμανίας στην οικονομική, πολιτική, πνευματική και κοινωνική ζωή της χώρας μας και η λεηλασία του εθνικού μας πλούτου, με δέλεαρ την παροχή «τεχνογνωσίας», «συμβουλών εκπαίδευσης» και άλλης βοήθειας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ στα πλαίσια της εφαρμογής των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει με το 3ο μνημόνιο ευθυγραμμίζεται με τα συμφέροντα των γερμανικών εταιρειών και επιδιώκει να ετοιμάσει το έδαφος, μαζί με δημάρχους και Περιφερειάρχες, οι οποίοι επιβάλουν στις τοπικές κοινωνίες την βάρβαρη πολιτική των μνημονίων, για την συμμετοχή γερμανικών εταιρειών σε διάφορα έργα σε δήμους και περιφέρειες.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε εάν συμμετέχει και από ποιον θα εκπροσωπηθεί ο Δήμος Βύρωνα σε αυτή την ελληνογερμανική συνέλευση. 

Στο πλαίσιο προώθησης αυτής της στρατηγικής θα πραγματοποιηθεί η έκτη κατά σειρά Ελληνο – Γερμανική Συνέλευση στις 3,4 και 5 Νοεμβρίου στο Ναύπλιο. Την Πέμπτη 3 Νοέμβρη, ώρα 6μ.μ στην πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο, οργανώνεται, από κοινωνικές οργανώσεις και φορείς της αυτοδιοίκησης συγκέντρωση διαμαρτυρίας. 

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ - 1 Νοέμβρη 2016

1 σχόλιο:

  1. Παλιό (Οκτώβριος του 2013) αλλά επίκαιρο: ΟΨΕΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΣΤΗ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ (http://ymittos-sxedia.blogspot.gr/2013/10/blog-post_29.html)

    ΑπάντησηΔιαγραφή