Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

Την Τετάρτη η 14 Οκτωβρίου η απόφαση για τις ποινές των χρυσαυγιτών

Αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των ποινών στους χρυσαγίτες .

 Την Τετάρτη στις 12.00 η απόφαση των δικαστών.

Σήμερα Τρίτη ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων των ναζιστών, μετά την πρόταση της εισαγγελέως επί των ποινών, ενώ και σήμερα δεν έλειψαν οι προκλητικές αναφορές από τους συνηγόρους των ναζί.  

Την Τετάρτη στις 12  το μεσημέρι το δικαστήριο με την έναρξη της συνεδρίασης, θα ανακοινώσει την απόφασή του για τις ποινές που θα επιβληθούν στους καταδικασθέντες.

Το δικαστήριο  έκρινε πως δεν δικαιούται την αναγνώριση ελαφρυντικού η συντριπτική πλειοψηφία των ενόχων για διεύθυνση, ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, δείχνοντας το δρόμο για την επιβολή των βαρύτερων ποινών στον «σκληρό» ηγετικό πυρήνα της Χρυσής Αυγής.

 


Η Εισαγγελέας  Έδρας Αδαμαντία Οικονόμου πρότεινε:

 

·         Ισόβια κάθειρξη ζήτησε για τον Ρουπακιά που καταδικάστηκε για την ανθρωποκτονία Φύσσα και ποινή οκτώ ετών σε όσους καταδικάστηκαν για συνέργεια σε ανθρωποκτονία χωρίς να τους αναγνωριστεί ελαφρυντικό.

 

·         13 χρόνια κάθειρξη πρότεινε η εισαγγελέας για Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη, Παππά, Λαγό, Γερμενή, Ματθαιόπουλο και Παναγιώταρο.

 

·         7 χρόνια κάθειρξη πρότεινε για τους πρώην βουλευτές που δεν τους αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό: Ελένη Ζαρούλια, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Αντώνης Γρέγος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, Νίκος Κούζηλος και Δημήτρης Κουκούτσης.

 

·         5 χρόνια φυλάκιση σε όσους πρώην βουλευτές καταδικάστηκαν για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση αλλά τους αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό, δηλαδή στους Μίχο, Μπούκουρα, Αλεξόπουλο και Αρβανίτη

 

·         Μετά την ανακοίνωση της απόφασης για τις ποινές, ο λόγος θα περάσει και πάλι στην εισαγγελέα για την πρότασή της σχετικά με την ανασταλτική δύναμη στην έφεση .Η αντίστοιχη απόφαση του δικαστηρίου θα κρίνει ποιοι κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν στη φυλακή μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή τους σε δεύτερο βαθμό. 

 

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου