Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ για την Παιδεία

 Την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου στις 6 μ.μ.  συνεδριάζει μέσω τηλεδιάσκεψης το Δ.Σ. της πόλης με αποκλειστικό θέμα: Συζήτηση επί θεμάτων παιδείας της Πόλης μας, όπως αναφέρει η πρόσκληση.

Η  δημοτική παράταξη Πρωτοβουλία Πολιτών Βύρωνα  σε δελτίο τύπου που εξέδωσε καταλογίζει ευθύνες στη δημοτική αρχή γιατί δεν έχουν κληθεί στην συνεδρίαση να καταθέσουν τις απόψεις τους οι εκπρόσωποι της σχολικής κοινότητας, οι σύλλογοι διδασκόντων, οι σύλλογοι γονέων, τα 15μελη συμβούλια μαθητών.


Διαβάστε το Δελτίο Τύπου. 

 



 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Βύρωνας, 20/10/2020

 

Αύριο, 21/10/2020, συνεδριάζει μέσω τηλεδιάσκεψης το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας με αποκλειστικό θέμα της ημερήσιας διάταξης «Συζήτηση επί των θεμάτων Παιδείας της πόλης μας», όπως αναφέρει η σχετική πρόσκληση που μας εστάλη.  

Δυστυχώς, στην αυριανή συνεδρίαση δεν έχουν μέχρι σήμερα κληθεί οι εκπρόσωποι της σχολικής κοινότητας της πόλης μας, δηλαδή οι Σύλλογοι Διδασκόντων, οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων, τα 15μελή συμβούλια μαθητών κλπ.!

Σύμφωνα δε με χθεσινή ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων Βύρωνα, το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου αρνήθηκε «να αποδεχτεί τη συμμετοχή  εκπροσώπων Συλλόγων Γονέων, που εξεδήλωσαν την επιθυμία τους μέσω της Ένωσης Γονέων, να τοποθετηθούν στη μέσω τηλεδιάσκεψης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα».

Εύλογα, λοιπόν, αναρωτιόμαστε:

·        Γιατί η δημοτική αρχή επέλεξε να μην καλέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο τους εκπροσώπους της σχολικής κοινότητας, που σαφέστατα γνωρίζουν και βιώνουν καθημερινά τα προβλήματα των σχολείων μας;

·        Γιατί η δημοτική αρχή επέλεξε να ορίσει την αυριανή ημέρα ως χρόνο συζήτησης ενός τόσο σοβαρού θέματος, από τη στιγμή που γνωρίζει ότι πολλοί Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων δεν έχουν ακόμα εκλέξει τα φετινά διοικητικά τους συμβούλια;

 

Η  Πρωτοβουλία Πολιτών Βύρωνα γνωρίζει ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της πόλης μας είναι πολλά και σημαντικά, τόσο από πλευράς σχολικών υποδομών που άπτονται της αρμοδιότητας του Δήμου, όσο και άλλων θεμάτων αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας. 

Θεωρούμε ότι δεν μπορεί το Δημοτικό Συμβούλιο να συνεδριάζει για τα θέματα αυτά και να αποκλείονται οι άμεσα ενδιαφερόμενοι και εμπλεκόμενοι, δηλαδή οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς που καθημερινά βιώνουν τα προβλήματα αυτά.

Δυστυχώς, φαίνεται πως η δημοτική αρχή έχει επιλέξει την επικοινωνιακή προσέγγιση των μεγάλων προβλημάτων και δεν ενδιαφέρεται για την ουσιαστική συζήτηση τους, η οποία αποτελεί αναγκαίο προαπαιτούμενο για την ανάδειξη και επίλυσή τους. Αλλιώς, το αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο θα είχε προετοιμαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε, από την παράθεση απόψεων και τον ουσιαστικό διάλογο, να επιτυγχάνονταν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, όπως αυτό της παιδείας στην πόλη μας.


                                                                                           ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου