Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020

Οι δημοτικές παρατάξεις ζητούν απαντήσεις από το Δήμαρχο κ. Κατωπόδη.

 Οι παρατάξεις Μαζί για τον Βύρωνα και  Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση ρωτούν το Δήμαρχο κ. Κατωπόδη.

Οι παρατάξεις Μαζί για τον Βύρωνα και  Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση κατέθεσαν ερωτήσεις και ζητούν απαντήσεις από τον κ. Δήμαρχο στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου.

Διαβάστε τις ερωτήσεις.

Αίτημα σύγκλησης δημοτικού συμβουλίου της παράταξης

 «Μαζί για τον Βύρωνα»


 

Προς: -Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα
            -Δήμαρχο Βύρωνα
            -Δημοτικούς  Συμβούλους Βύρωνα

 

Πάγιο αίτημα της παράταξης μας είναι η πραγματοποίηση δυο μονοθεματικών δημοτικών συμβουλίων, σε ετήσια βάση, με θέμα την Παιδεία στην πόλη μας, κατά την έναρξη και κατά την λήξη της σχολικής χρονιάς.

Από τη δεύτερη εβδομάδα λειτουργίας τους, πολλά σχολεία της περιοχής μας τελούν υπό κατάληψη. Το προηγούμενο σχολικό έτος, λόγω της πανδημίας, τα παιδιά έχασαν πολλές διδακτικές ώρες, που δεν αναπληρώθηκαν. Η τηλε-εκπαίδευση αποτελούσε και αποτελεί έναν εναλλακτικό τρόπο εκπαίδευσης, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν αντικαθιστά τις χαμένες ώρες μαθημάτων. Σήμερα, τα παιδιά συνεχίζουν να χάνουν πολύτιμες ώρες μαθημάτων, επειδή μικρές ομάδες συμμαθητών τους έχουν προχωρήσει σε καταλήψεις. Μέσα σε αυτό το διάστημα έχουν σημειωθεί βανδαλισμοί και καταστροφές στους χώρους των σχολείων.

Η παράταξη ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΥΡΩΝΑ αιτείται την άμεση σύγκληση μονοθεματικού δημοτικού συμβουλίου όπου θα προσκληθούν οι Διευθυντές των σχολείων και εκπρόσωποι γονέων και κηδεμόνων, ώστε να βρεθούν λύσεις στα θέματα Παιδείας που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Δήμου μας.

Κατάθεση ερωτήσεων  της παράταξης «Μαζί για τον Βύρωνα»

Προς: -Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα
            -Δήμαρχο Βύρωνα
            -Δημοτικούς  Συμβούλους Βύρωνα

1.      1.  Επί της οδού Πίνδου, το πεζοδρόμιο είναι σε πολύ κακή κατάσταση κυρίως λόγω της ανάπτυξης των ριζών ενός δέντρου. Παρακαλούμε για τις ενέργειες σας για την αποκατάσταση του πεζοδρομίου. 

2.       Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε για την κατασκευή στον κοινόχρηστο χώρο στη συμβολή των οδών Φορμίωνος κ Μυσίας.

3.       Παρακαλούμε για τις ενέργειες σας (τοποθέτηση των ειδικών μεταλλικών πι) στην οδό Κολοκοτρώνη 116, ώστε να οριοθετηθεί η θέση του κάδου και να μη γίνονται διαρκώς μετακινήσεις μπροστά στους χώρους στάθμευσης των δύο πολυκατοικιών.

4.       4. Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για την έλλειψη εξοπλισμού (δίχτυα) στο γήπεδο χάντμπολ του 2ου αθλητικού κέντρου Βύρωνα, καθώς επίσης και για την έλλειψη εξοπλισμού (δίχτυα, πάγκους και σημαιάκια κόρνερ) στα δύο γήπεδα ποδοσφαίρου της πόλης μας.

5.      5. Στη συμβολή των οδών Π. Τσαλδάρη και Εμπεδοκλέους η σήμανση του STOP δεν είναι ορατή, έχουν γίνει πολλά ατυχήματα και υπάρχουν διαμαρτυρίες από τους κατοίκους. Παρακαλούμε όπως η πινακίδα αντικασταθεί και μεταφερθεί σε σημείο ώστε να γίνεται αντιληπτή.

6.‘Εχουμε λάβει αρκετά παράπονα από τους κατοίκους για προβλήματα με τον οδοφωτισμό κατά μήκος της οδού Π. Τσαλδάρη, από την περιοχή της Νεράιδας μέχρι την οδό Κύπρου. Παρακαλούμε για την αποκατάσταση του προβλήματος.

 

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΒΥΡΩΝΑ

Κατάθεση ερωτήσεων.   

 

Προς: -Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα
            -Δήμαρχο Βύρωνα
            -Δημοτικούς  Συμβούλους Βύρωνα

Ερώτηση 1η

Ενημερωθήκαμε από συμπολίτες μας , ότι επάνω στο πεζοδρόμιο,  στην συμβολή των οδών Φορμίωνος, Κρυστάλλη και Μυσίας , κατασκευάζου  μεταλλική κατασκευή.  

Αμέσως ενημερώσαμε  τον αντιδήμαρχο της τεχνικής υπηρεσίας κ. Καραγιάννη ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι δεν γνώριζε για το συγκεκριμένη κατασκευή.

Ερωτάμε τον  Δήμαρχο και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο:
- Έγινε αυτοψία στο χώρο; Τι ακριβώς παρέμβαση έχει γίνει και  με  ποίου την άδεια προχώρησαν σε αυτές τις εργασίες;  
-Εάν η κατασκευή είναι αυθαίρετη,  σε τι ενέργειες πρόκειται να προβεί η δημοτική αρχή;
-Σε τι ενέργειες θα προχωρήσει η δημοτική αρχή για να υπερασπιστεί το δημόσιο χώρο και τα δικαιώματα των πεζών;

 

Ερώτηση 2η

Μια ακόμα ομάδα δέκα εργαζομένων που εργαστήκαν στο Δήμο για πάνω από τρία χρόνια, αρχικά ως συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου μέσω ΑΣΕΠ, στη συνέχεια με παράταση της σύμβασης από το υπουργείο εσωτερικών και συνέχισαν  να εργάζονται στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες,  έχουν καταθέσει δικαστική αγωγή με την οποία ζητούν να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αόριστου χρόνου.

Οι εργαζόμενοι με έγγραφο που έχουν καταθέσει ζητούν από το Δήμο να συνομολογήσει στο δικαστήριο υπέρ της αγωγής  με στόχο την μετατροπή των συμβάσεων σε αόριστου χρόνου.

Με δεδομένο ότι το Δημοτικό Συμβούλιο με αποφάσεις του έχει υποστηρίξει αντίστοιχα αιτήματα , με δεδομένο ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι έχουν αποκτήσει εργασιακή εμπειρία όλα αυτά τα χρόνια και είναι απαραίτητοι  για την υπηρεσία καθαριότητας,

 Ερωτάμε τη Δημοτική Αρχή:
- Προτίθεται  να εισηγηθεί την υποστήριξη του αιτήματος των δέκα εργαζομένων;
- Πότε θα φέρει το θέμα για συζήτηση στο Δ.Σ.;

Βύρωνας 02/10/20

Τάσος Μαυρόπουλος δημοτικός σύμβουλος ΡΕΚ ΒΥΡΩΝΑ


                                                                                         ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου