Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020

Όταν η αντιπολίτευση θέλει, μπορεί, να μπλοκάρει αντιδημοκρατικές, αυταρχικές πολιτικές πρακτικές

της μειοψηφούσας δημοτικής αρχής Κατωπόδη.



Υποχρέωσε  τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Πλακίδα Γιώργο να κάνει πίσω ολοταχώς.

......................................................................................................................................................

Η αποφασιστική παρέμβαση  των 32 δημοτικών συμβούλων όλης της αντιπολιτευσης, ότι θα απέχουν από την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου υποχρέωσε  τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Πλακίδα Γιώργο να κάνει πίσω ολοταχώς.

  Με επιστολή του,  που στάλθηκε στους δημοτικούς συμβούλους στις 4 Οκτώβριου, μια ημέρα πριν την συνεδρίαση και ενώ ότι τους υποδεικνύει  το δικαίωμα τους αναφέροντας ….. έχετε με βάση τον κανονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου το δικαίωμα να φέρετε οποιοδήποτε θέμα ως έκτακτο και να συζητηθεί άμεσα, αναγνωρίζει  εκ των υστέρων την υποχρέωση του και κάτω από το φόβο ότι δεν θα καταφέρει να κάνει πλέον δημοτικά συμβούλια, συνεχίζει …  θα θέσω το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 5-10-2020.

  Αξιότιμοι κοι σύμβουλοι,

      Σχετικά με το από 17-9-2020 αίτημά σας, σας υπενθυμίζω ότι ζητούσατε  ως πρώτο βήμα την ανάκληση - ακύρωση της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής και "αφού ακυρωθεί η εν λόγω απόφαση, το θέμα να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου". Κατά συνέπεια,  σεβόμενος το αίτημά σας, δεν μπορούσα να συμπεριλάβω εξαρχής το συγκεκριμένο θέμα στην ημερήσια διάταξη του προσεχούς Δημοτικού Συμβουλίου.

     Προσπερνώντας λοιπόν τα περί νομικής και δημοκρατικής υποχρέωσής μου,  σας υπενθυμίζω ότι,   χωρίς απειλές για αποχή από τη συνεδρίαση,  έχετε με βάση τον κανονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου το δικαίωμα να φέρετε οποιοδήποτε θέμα ως έκτακτο και να συζητηθεί άμεσα.

      Αν παρά ταύτα δεν θέλετε να κάνετε χρήση της συγκεκριμένης διάταξης, θα θέσω το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 5-10-2020.

                                       Βύρωνας 4 Οκτωβρίου 2020

                            Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

                                          Γ. Πλακίδας

 Είναι προφανές ότι ο  Πρόεδρος του Δ. Σ. αναγκάστηκε και αναδιπλώθηκε, μαζί και η δημοτική αρχή,  μετά την ξεκάθαρη θέση των 32 ότι δεν θα συμμετάσχουν σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, εάν δεν έρθει το θέμα της εκχώρησης του  κλαδέματος των δέντρων προς συζήτηση  στο δημοτικό συμβούλιο.

 Μένει να δούμε εάν η αναγκαστική αναδίπλωση- υποχώρηση της δημοτικής αρχής, είναι απλά διαδικαστική, ή εάν αφορά και την ουσία της απόφασης της οικονομικής επιτροπής για την ανάθεση σε ιδιωτική εταιρεία, έτσι ώστε να μην προχωρήσει σε μια ακόμη επιζήμια σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία.   

 Είναι φανερό ότι η μειοψηφούσα δημοτική αρχή ΣΥΡΙΖΑ-Κατωπόδη αξιοποιεί τον αντιδημοκρατικό νόμο Μητσοτάκη-Θεοδωρικάκου, που ενώ καταγγέλλουν και καταψηφίζουν στη Βουλή, στα συνδικαλιστικά όργανα της αυτοδιοίκησης,  στο Δήμο Βύρωνα τον εφαρμόζουν για να επιβάλουν την αντιλαϊκή πολιτική τους.

 Πρόκειται για μια πολιτική κουλτούρα της ηγετικής ομάδας της δημοτικής αρχής Βύρωνα ,  εχθρική με τις αρχές και της αξίες της αριστεράς. Η μετάλλαξη της έχει προχωρήσει και φαίνεται  να έχει τέτοιου είδους πολιτικούς δισταγμούς.  Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

 Θα πρέπει όμως να τους θυμίσουμε  ότι με τις πολιτικές  πρακτικές τους, ενισχύουν όχι μόνο τις λεγόμενες συντηρητικές δεξιές παρατάξεις, αλλά προσφέρουν τις καλύτερες υπηρεσίες στην απαξίωση της πολιτικής από τους πολίτες. Ρίχνοντας νερό στο μήλο, όσων συκοφαντούν  όχι μόνο την αριστερά, αλλά και γενικότερα την ενασχόληση με την πολιτική  και τα κοινά.

  Το σκουπιδάκι στο μάτι του άλλου το διακρίνουμε  εύκολα. Αλλά και δοκάρι ολόκληρο να υπάρχει στο δικό μας μάτι, δεν μας παρενοχλεί προκειμένου να πετυχούμαι αυτό που θέλουμε.

 Όσοι ασκούν εξουσία εύκολα όχι μόνο ξεχνούν τα όσα έλεγαν, αλλά και τα διαστρεβλώνουν.  Τείνουν να χάσουν οι λέξεις το νόημα τους σε αυτό το Δήμο και με αυτή τη δημοτική αρχή.

Άρε Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις, λέει ο λαός μας.

Όταν .όμως,  η αντιπολίτευση θέλει, μπορεί

 όλοι μαζί να μπλοκάρει αντιδημοκρατικές, αυταρχικές πολιτικές πρακτικές της μειοψηφούσας δημοτικής αρχής Κατωπόδη.

Και αυτό είναι ένα ενθαρρυντικό στοιχείο για τους πολίτες.  

 

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου