Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020

«Άριστος εθελοντής» επανδρώνει την κυβέρνηση Μητσοτάκη

 Με βαρύ ποινικό παρελθόν και διετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων ο κ. Θεοδόσης Μούγιος, που φαίνεται πως «λύνει και δένει» στο υπουργείο Εσωτερικών. Ο λόγος που αποτάχθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., το πλαστό πτυχίο και η νέα δίωξη που ασκήθηκε πριν από λίγο καιρό εις βάρος του από την Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Ένας συνεργάτης με…παρελθόν

Του Δημήτρη Τερζή            

·               

·       

 Πολλά τα ερωτήματα που εγείρονται για στενό συνεργάτη του υφυπουργού Εσωτερικών, Θ. Λιβάνιου, που έχει αποταχθεί από την ΕΛ.ΑΣ. και εμφανίζεται άλλοτε ως νομικός σύμβουλος και άλλοτε ως ειδικός σύμβουλος του υπουργείου.  Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός πως δεν υπάρχει πουθενά το ΦΕΚ διορισμού του.


                                                Ο υφυπουργός εσωτερικών κ. Λιβάνιος

Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν για την κυβέρνηση και ειδικότερα για τον υφυπουργό Εσωτερικών, Θόδωρο Λιβάνιο, σε ό,τι αφορά την επιλογή στενών συνεργατών του, καθώς ένας εξ αυτών φέρεται να είναι άτομο που έχει απασχολήσει τη Δικαιοσύνη στο παρελθόν, φέρεται να έχει εις βάρος του καταδικαστική απόφαση, ενώ τιμωρήθηκε και με απόταξη από την Ελληνική Αστυνομία. Το ίδιο άτομο παρουσιάζεται σε δημόσια έγγραφα άλλοτε ως νομικός σύμβουλος και άλλοτε ως ειδικός σύμβουλος του υπουργείου, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως, όσο κι αν ψάξαμε, δεν υπάρχει πουθενά το ΦΕΚ διορισμού του.

 Ο λόγος για τον 39χρονο πρώην ανθυπαστυνόμο Θεοδόσιο Μούγιο, που από τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης της Ν.Δ. βρέθηκε στο πλευρό του Θόδωρου Λιβάνιου σε σημαντικά θέματα διαχείρισης του υπουργείου. Ειδικότερα φαίνεται πως είναι αναπληρωματικό μέλος στην επιτροπή αξιολόγησης που θα εισηγείται στο υπουργείο Εσωτερικών ποια έργα θα λαμβάνουν ή όχι έγκριση για το πρόγραμμα τοπικής αυτοδιοίκησης «Αντώνης Τρίτσης». Εκεί μάλιστα αναγράφεται ως «εμπειρογνώμονας στη διαχείριση και εκτέλεση αναπτυξιακών προγραμμάτων».

Ψάχνοντας λίγο περισσότερο διαπιστώνουμε ότι ο κ. Μούγιος εμφανίζεται ως «νομικός σύμβουλος» στο νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, διατάξεις για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση, συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις και άλλα επείγοντα ζητήματα» και ως «ειδικός σύμβουλος» στο νομοσχέδιο «Τροποποίηση Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, νέο πλαίσιο επιλογής στελεχών στον δημόσιο τομέα, οργανωτικές διατάξεις Υπουργείου Εσωτερικών και διατάξεις για την αναπτυξιακή προοπτική των ΟΤΑ».

Παράλληλα τον συναντάμε και ως ομιλητή σε εκπαιδευτική ημερίδα σχετικά με το αναπτυξιακό πρόγραμμα της τοπικής αυτοδιοίκησης «Αντώνης Τρίτσης», φέροντας την εξής ιδιότητα: «ειδικός σύμβουλος υφυπουργού Εσωτερικών, υπεύθυνος κατάρτισης και εφαρμογής του προγράμματος». Σε αναρτήσεις του στην μπλογκόσφαιρα πάντως πριν από μερικά χρόνια ο ίδιος δήλωνε πως είναι πολιτικός επιστήμονας. Τί άραγε ισχύει απ' όλα;

Αναζητώντας το ΦΕΚ διορισμού του σε θέση στο υπουργείο διαπιστώσαμε ότι δεν υπάρχει, ενώ το ίδιο συμβαίνει και στον ιστότοπο της «Διαύγειας». Το μοναδικό ΦΕΚ που περιλαμβάνει το όνομα του κ. Μούγιου είναι εκείνο της 30ής Δεκεμβρίου 2016, με αριθμό φύλλου 1.385, στο οποίο διαβάζουμε τα εξής:

«Με την υπ. αριθμ. 263676/6/3-ξβ' από 28.12.2016 απόφαση του προϊσταμένου κλάδου διοικητικής υποστήριξης και ανθρώπινου δυναμικού αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας που εκδόθηκε σύμφωνα με την διάταξη της παραγράφου 3, περιπτ. α' του άρθρου 54 του π.δ. 120/2008 σε συνδυασμό με την 7004/5/17 από 6.4.2015 απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αποτάσσεται από το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας ο Ανθυπαστυνόμος (263676) Μούγιος Θεοδόσιος του Θεοδώρου και της Κωνσταντίνας {...} κατόπιν της υπ' αριθμ. 60β/2016 ΑΠΌ 18.10.2016 τελεσίδικης απόφασης (πρακτικού) του Δευτεροβαθμίου Πειθαρχικού Συμβουλίου Αξιωματικών Αθηνών, με την οποία αποφασίστηκε ότι πρέπει να επιβληθεί σ' αυτόν η ανωτέρω ποινή, για παράβαση του άρθρου 10, παρ. 1, εδαφ. η, ιβ και ιγ του π.δ. 120/2008. (Αριθμός βεβαίωσης διαγραφής από το Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου: 1256512811 από 24.12.2016)».

Ερωτήματα

Θα ήταν ευχής έργον για τον κ. Λιβάνιο και την κυβέρνηση να μας ενημερώσουν για ποιους λόγους αποτάχθηκε ο κ. Μούγιος από την Ελληνική Αστυνομία, καθώς τα εδάφια του άρθρου 10 που αναφέρονται στην απόφαση απόταξης περιλαμβάνουν τον... μισό Ποινικό Κώδικα. Εν συνεχεία θα θέλαμε να απαντηθεί το ερώτημα με ποια ιδιότητα βρίσκεται στο πλευρό του υφυπουργού Εσωτερικών ο κ. Μούγιος και πόθεν προκύπτει ότι είναι «εμπειρογνώμονας στη διαχείριση και εκτέλεση αναπτυξιακών προγραμμάτων». Θα ήταν επίσης χρήσιμο να μαθαίναμε αν τελικά έχει πτυχίο δικηγόρου ή πολιτικού επιστήμονα, όπως επίσης και γιατί δεν υπάρχει ΦΕΚ διορισμού του στο υπουργείο.

Μια απάντηση για γέλια: 

  Ήταν... εθελοντής ο σύμβουλος του κ. Λιβάνιου·                 

·          

·          

Έπειτα από 5 ημέρες σιωπής και μετά το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Εφ.Συν.» για τα έργα και τις ημέρες του συμβούλου στον υφυπουργό Εσωτερικών, Θεοδόση Μούγιου, η κυβέρνηση δέησε να απαντήσει μέσω του γραφείου του κ. Λιβάνιου.

Η απάντηση όμως είναι για γέλια.

Και αυτό γιατί υπό το βάρος των αποκαλύψεων που εκθέτουν το ίδιο το πρωθυπουργικό γραφείο, ο κ. υφυπουργός μας λέει ότι ο κ. Μούγιος ήταν «εθελοντής», ότι δεν πληρώθηκε ποτέ για τις υπηρεσίες του και πως απομακρύνθηκε από το γραφείο στις 9 Οκτωβρίου, πριν τα δημοσιεύματα της εφημερίδας μας.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«
Το πρόσωπο στο οποίο αναφέρεται δημοσίευμα εφημερίδας, ήταν ένας από τους εθελοντές που είχαν παρουσία στο γραφείο του υφυπουργού Eσωτερικών. Το παρελθόν του ήταν παντελώς άγνωστο και στον υφυπουργό και στο υπόλοιπο πολιτικό γραφείο. Δεν διορίστηκε σε καμία θέση, όπως εύκολα οποιοσδήποτε μπορεί να διαπιστώσει, και δεν είχε λάβει καμία οικονομική απολαβή κατά το διάστημα της παρουσίας του. Στις 9 Οκτωβρίου -αρκετές ημέρες δηλαδή πριν από το δημοσίευμα- και μόλις περιήλθαν σε γνώση του γραφείου του υφυπουργού σχετικές πληροφορίες, απομακρύνθηκε αμέσως και όπως ήταν φυσικό διακόπηκε κάθε επικοινωνία μαζί του. Σε τρεις συνέχειες η εφημερίδα επιμένει να αποδεικνύει ότι ο θησαυρός που υποτίθεται ότι ανακάλυψε, δεν είναι τίποτα παραπάνω από άνθρακες».

Εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς από το ύφος της ανακοίνωσης ότι ο κ. Λιβάνιος προσβάλει τη νοημοσύνη μας. Θέλει να μας πείσει δηλαδή ότι ο άνθρωπος που εμφανιζόταν ως «νομικός σύμβουλος» του υπουργείου, ως «ειδικός σύμβουλος» του υπουργείου και ως «υπεύθυνος επικοινωνίας» και «συντάκτης νομοσχεδίων» ήταν ένας... εθελοντής που τα έκανε όλα αυτά από την καλή του την καρδιά.

ΠΗΓΗ: efsyn.gr

                                                                                                                ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου