Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι μαθητές

 Μαζική η κινητοποίηση έξω από την Ευελπίδων          

Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά την απολογία τους οι μαθητές που συνελήφθησαν στο μαθητικό συλλαλητήριο - Ορίστηκε νέα δικάσιμος για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.


Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά την απολογία τους οι συλληφθέντες μαθητές που κρατήθηκαν για τέσσερις ημέρες στη ΓΑΔΑ και οι οποίοι συνελήφθησαν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της περασμένης Πέμπτης.

 

Πρόκειται για μαθητές από σχολεία του Ιλίου, του Χαλανδρίου, της Σιβιτανίδεου και της Αθήνας, ανάμεσά τους και εκλεγμένα μέλη 15μελών συμβουλίων, που οδηγήθηκαν το πρωί της Δευτέρας ενώπιον του ανακριτή.

 

 Οι μαθητές μπορεί να αφέθηκαν ελεύθεροι, ορίστηκε όμως νέα δικάσιμος για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν. Μπροστά στον ανακριτή εκτός από τον 14χρονο Βαγγέλη από το Γυμνάσιο Χαλανδρίου, σήμερα βρέθηκαν ακόμα 7 μαθητές.

 Μαζική η συγκέντρωση έξω από τα δικαστήριαsillifthentes4.jpg

Πλήθος κόσμου, μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς, συγκεντρώθηκαν έξω από τα δικαστήρια προκειμένου να καταγγείλουν το ρεσιτάλ εκφοβισμού και τρομοκράτησης των μαθητών που συμμετείχαν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, ζητώντας την λήψη επιπρόσθετων μέτρων για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, όπως η μείωση των μαθητών ανά τάξη, προσλήψεις εκπαιδευτικών και εργατών καθαριότητας. 


ΠΗΓΗ:alfavita

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου