Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Δημοτικό Συμβούλιο 25/1/2017: Επικίνδυνα οδοστρώματα στη πόλη

Κάτοικοι διαμαρτύρονται στο Δ. Συμβούλιο και απαιτούν άμεσα μέτρα

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ
Οδός Αλκιβιάδους - 2011 (Google Street View)


Θέμα της ολισθηρότητας της οδού Αλκιβιαδους έφεραν στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 25 Ιανουαρίου κάτοικοι της περιοχής της Ζωοδόχου Πηγής. 

Εκπρόσωπος των κατοίκων ανέφερε ότι έχουν φθαρεί οι πλάκες σε τέτοιο βαθμό που είναι επικίνδυνος ο δρόμος τόσο για τους πεζούς όσο και τα διερχόμενα αυτοκίνητα, εξ αιτίας της ολισθηρότητας. "Έχουν πέσει πεζοί, έχουν γίνει ατυχήματα. Πρέπει πρώτα να έχουμε τραυματισμούς και μετά να φτιαχτεί ο δρόμος από το Δήμο;", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο αντιδήμαρχος τεχνικής υπηρεσίας κ. Καραγιάννης αναγνώρισε το πρόβλημα και τόνισε ότι θα προσπαθήσει το επόμενο διάστημα να το εντάξει σε εργολαβία ή στα "απρόβλεπτα" ώστε να επιδιορθωθεί. Σε σχετική ερώτηση των κατοίκων δεσμεύτηκε πως εντός 5 μηνών θα υπάρξει αποκατάσταση.

Ωστόσο δεν μπορούμε παρά να παρατηρήσουμε πως η γενική εικόνα των δρόμων είναι η εγκατάλειψη. Υπάρχουν πολλές μικρές παρεμβάσεις που θα μπορούσαν να λύσουν μεγάλα καθημερινά προβλήματα και δεν γίνονται παρ' όλο το μικρό κόστος και τις εκκλήσεις δημοτών προς την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.
Χαρακτηριστικό είναι πως στο τέρμα της ίδιας οδού (οδός Αλκιβιάδους συμβολή με οδό Ηρακλέους) η σχάρα ομβρίων έχει κλαπεί και παρ' όλο το μικρό κόστος αντικατάστασης (περίπου στα 300€) δεν αντικαθίσταται ενώ η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου αδιαφορεί από το καλοκαίρι του 2016 που είναι ενήμερη για το ζήτημα. Αποτέλεσμα έως τώρα: Ελλειπή απορροή ομβρίων υδάτων, τραυματισμός ενός πεζού, υλική ζημιά σε ένα αυτοκίνητο. Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν κλείσει το χάσμα της τάφρου ομβρίων με ξύλα (!) προκειμένου να αποφευχθούν άλλα ατυχήματα.

Ασφαλώς όλοι οι κάτοικοι της πόλης γνωρίζουμε πάρα πολλούς δρόμους που παρουσιάζουν προβλήματα ολισθηρότητας, είτε κακοτεχνίας και είναι επικίνδυνοι για πεζούς και οχήματα. Οι δρόμοι αυτοί δεν χρειάζεται απλά να καταγραφθούν αλλά να διεκπεραιωθούν άμεσα οι αναγκαίες τεχνικές παρεμβάσεις ώστε να γίνουν ασφαλείς για τους πολίτες. Τέτοιες παρεμβάσεις θα μπορούσαν να γίνονται από τη Δημοτική αρχή με την πρακτική του έργου αυτεπιστασίας, να απασχολούνται άνεργοι συμπολίτες μας και να μην ανατίθενται σε ιδιώτες εργολάβους. Φυσικά θα πρέπει κάθε φορά που ανατίθεται ένα τεχνικό έργο μικρό η μεγάλο πριν γίνει παραλαβή, να ελέγχεται ο εργολάβος για το εάν τηρήθηκαν οι όροι της εργολαβίας και να μην έχουμε φαινόμενα όπως στην οδό Χρ. Σμύρνης. 

Ενδεικτικά αναφέρουμε πως σύμφωνα με την δημοτική αρχή έγινε βιοκλιματική και ενεργειακή αναβάθμιση της οδού. Κατασκευάστηκε νέα ασφαλτική, αντιολισθηρή στρώση κυκλοφορίας, πάχους 4cm, με «ψυχρό» επίστρωμα. Αντικαταστάθηκαν οι πλακοστρώσεις των πεζοδρομίων με «ψυχρά» υλικά, από το τμήμα της οδό Αγίας Σοφίας μέχρι την οδό Παναγή Τσαλδάρη και θα γίνει ενίσχυση του πρασίνου (δενδροφύτευση). 

Όλοι οι διερχόμενοι πολίτες από την Χρ. Σμύρνης αναρωτιούνται αν είναι βιοκλιματική και ενεργειακή αναβάθμιση η παρέμβαση που έχει γίνει. Πού είναι η δενδροφύτευση που προβλεπόταν; Αλήθεια το έργο αυτό ποιος το παρέλαβε; από ποιους αποτελείται η επιτροπή παραλαβής;

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ - 29/1/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου