Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Τί γίνεται με το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" στο Δήμο Βύρωνα

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ

Η Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.) με ανακοίνωση της ζητά από όσους Δήμους είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, αναλυτικά στατιστικά στοιχεία για το Δεκέμβριο του 2016 ώστε να τους δοθεί η χρηματοδότηση ( Δ΄δόση). 

Μεταξύ άλλων ζητά: Τον αριθμό των ατόμων που εξυπηρετούνται, ηλικιακή ανάλυση εξυπηρετούμενων ατόμων ανά φύλλο, την συχνότητα παροχής υπηρεσιών καθώς και το είδος των υπηρεσιών. 

Οι ΠΟΛΙΤΕΣ του Βύρωνα έχουν και στο παρελθόν αναφερθεί και αναδείξει το τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" (βλ. εδώ) στο Δήμο Βύρωνα και δυστυχώς υπήρξε και υπάρχει περίεργη σιωπή.

Οι πολίτες αυτής της πόλης πρέπει να γνωρίζουν εάν είναι ενταγμένος ο Δήμος Βύρωνα στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και εάν χρηματοδοτείται. Εάν όχι γιατί; Πως λειτουργεί το πρόγραμμα, με ποια κριτήρια επιλέγονται οι πολίτες που εξυπηρετούνται κ.λ.π. Υπάρχουν και άλλα ερωτήματα όπως με ποιο εργασιακό καθεστώς απασχολούνται οι εργαζόμενοι που εργάζονται στο πρόγραμμα. 

Στα ερωτήματα αυτά οφείλει να απάντηση δημόσια η σημερινή Δημοτική αρχή, αφού πλέον έχουν συμπληρωθεί πάνω από 27 μήνες που έχει αναλάβει την διοίκηση στο Δήμο. 

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ - 16 Ιανουαρίου 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου