Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

ΚΕΕΡΦΑ: Νέα Μανωλάδα στο Περιστέρι με ρατσισμό και τραμπουκισμούς αντί για καταβολή των δεδουλευμένων των εργατών στην AGROMART

Αναδημοσίευση από εδώ.
  • ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
  • ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ 
Νέα Μανωλάδα στο Περιστέρι με ρατσισμό και τραμπουκισμούς αντί για καταβολή των δεδουλευμένων των εργατών στην AGROMART

Αντιπροσωπεία εργατών της AGROMART μας επισκέφθηκαν στα Γραφεία της ΚΕΕΡΦΑ και έκαναν την καταγγελία για την ρατσιστική εργοδοτική μεταχείριση σε βάρος τους.

Η εργοδοσία της εταιρίας AGROMART στο Περιστέρι έδειξε το πιο χυδαίο, ρατσιστικό, βίαιο πρόσωπο της τραμπουκίζοντας μετανάστες εργάτες.

Τέσσερις εργάτες είχαν δουλέψει για ένα ολόκληρο 20ωρο στις 23 Δεκέμβρη 8μμ-24 Δεκέμβρη 6μμ και το αφεντικό ζήτησε να έρθουν κανονικά την ίδια μέρα στις 10μμ το βράδυ!!!!

Οι εργάτες πήγαν σπίτι, δεν μπόρεσαν να σηκωθούν για να γυρίσουν πίσω το ίδιο βράδυ. Όταν πήγαν την επομένη στη δουλειά, μέρα Χριστουγέννων , το αφεντικό τους είπε να φύγουν. Ούρλιαζε και τους είπε “δεν θα πάρει κανένας τα λεφτά του.”

Τα αφεντικά χρωστάνε δύο μηνιάτικα στους δύο εργάτες οι οποίοι δούλευαν 14-16 ώρες. Πήγαιναν 8μμ και έφευγαν την άλλη μέρα μετά τις 10πμ-12μεσ κάθε μέρα. Και σε άλλους δύο χρωστάει δέκα και μέρες και σε ένα άλλον τρεις βδομάδες..Χθες όταν πήγαν οι Μοχσέν Αλι καΣαχζάαντ Αχμέντ και ο Μοχάμετ Αμερ Ραφίκ να ζητήσουν τα δεδουλευμένα, το αφεντικό επιτέθηκε και χτύπησε τον τελευταίο.

Το αφεντικό φώναζε “φύγε μαλάκα από εδώ να μην σε βλέπω, κανένας δεν θα πάρει λεφτά. Και ο πρωθυπουργός να έρθει δεν θα πάρετε τίποτα.”.

Το αφεντικό αφού δέχτηκε τηλεφώνημα από τον επικεφαλής της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος Τζαβέντ Ασλάμ ζητώντας την καταβολή των δεδουλευμένων, άρχισε να ψάχνει από άλλους εργάτες τις διευθύνσεις των απλήρωτων εργατών για να τους εκφοβίσει στα σπίτια τους.Οι εργάτες καταγγέλλουν ότι στις 24 Δεκέμβρη, το αφεντικό φοβόταν έλεγχο από τις υγειονομικές υπηρεσίες και έκρυψε τους ανασφάλιστους χωρίς χαρτιά στο σπίτι του σκύλου! Η γυναίκα του αφεντικού μάλιστα επιτέθηκε χτυπώντας τον Μοχσέν...γιατί δεν δούλευε εκείνες τις ώρες!

Η εταιρία φτιάχνει σαλάτες για μαγαζιά πίτσας και σουβλατζίδικα και σούπερ μάρκετ.

Ζητάμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και των ενσήμων των εργατών.

Θα οργανώσουμε άμεσα διαμαρτυρία έξω από το εργοστάσιο για να σταματήσει η εργοδοτική ρατσιστική τρομοκρατία.


Πηγή: ertopen.com - 3 Ιανουαρίου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου