Δημοτικό Συμβούλιο Τετάρτης 25 Ιανουαρίου 2017: Η Δημοτική Αρχή επιδιώκει ακόμη ένα περιβαντολλογικό έγκλημα στον ορεινό χώρο του Υμηττού
ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ
Μετά την αρχική υποχώρηση που είχε κάνει προ 2 ετών η Δημοτική Αρχή, κάτω από αντιδράσεις, να αποσύρει την απόπειρα δημιουργίας χώρων συγκέντρωσης ανακυκλώσιμων απορριμμάτων στον ορεινό όγκο του Υμηττού με πρόσχημα το Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων του Δήμου, επανέρχεται με ακόμη πιο επικίνδυνη πρόταση.
Σε πλήρη αναντιστοιχία με τα όσα έλεγε, ότι δεν θα επιδιώξει στον ορεινό όγκο του Υμηττού τη δημιουργία "πράσινων σημείων", δηλαδή χώρων συγκέντρωσης απορριμμάτων ανακυκλώσιμων και αχρήστων, έρχεται να προτείνει ακριβώς αυτό αλλά και να προσπαθήσει να νομιμοποιήσει όλες τις ασύμβατες χρήσεις που υπάρχουν μέχρι σήμερα στον Υμηττό (γήπεδα, αναψυκτήρια, σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων κ.ά.).
Αποδεικνύεται πως η Δημοτική Αρχή Κατωπόδη είναι πλήρως αναξιόπιστη και έλεγε ψέματα και προεκλογικά, όταν στις προγραμματικές της διακηρύξεις διακήρυττε την προστασία του Υμηττού και κατήγγειλε τις ασύμβατες χρήσεις με το δάσος.
Έλεγε ψέματα και μετεκλογικά όταν μετά τη συζήτηση που αναγκάστηκε να κάνει κάτω από τις αντιδράσεις εργαζομένων, δημοτών και των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης διακήρυττε πως δεν έχει πρόθεση να προβεί σε επιπλέον έργα στο χώρο του Υμηττού.
Έλεγε και λέει ψέματα όταν επικαλείται την προστασία του Υμηττού από την μια και από την άλλη έρχεται να προτείνει την πλήρη νομιμοποίηση χρήσεων του δήμου στο βουνό, που ουδεμία σχέση έχουν με τη φύση, αλλά και να επιβαρύνει τον ορεινό όγκο του Υμηττού με μεγάλες εγκαταστάσεις χώρων εναπόθεσης απορριμμάτων και αχρήστων, που πιθανόν θα αποδέχονται -όταν τελικά δημιουργηθούν- απορρίμματα και από άλλους όμορους δήμους.
Αποκαλύπτει τις προθέσεις του δήμου -πλήρους αδιαφορίας- για την καταστροφή που συντελείται στον Υμηττό, όταν επικαλείται το ΠΔ προστασίας 187/2011 αλλά ομολογεί πως ήδη έχει προωθήσει στο ΥΠΑΠΕΝ για νομιμοποίηση και επέκταση χρήσεις που έχουν δημιουργηθεί στο παρελθόν παράνομα από τον δήμο σε δασικό χώρο, αυθαίρετες και τις περισσότερες φορές χωρίς καμία ουσιαστική μελέτη όπως τα Άστρα, γήπεδα Εργάνης, πάργκινγκ και τα πρόσφατα αποκτήματα κλειστό γυμναστήριο και κολυμβητήριο του δήμου.
Υπενθυμίζουμε πως το ΠΔ 187/2011 προέβλεπε ότι τα νομίμως υφιστάμενα κτίρια και εγκαταστάσεις (κατοικίας, διδακτηρίων, νοσοκομείων, θεραπευτηρίων, ορφανοτροφείων, ασύλων, αναψυχής, αθλητισμού, πολιτιστικών εκδηλώσεων, ιερών μονών, κεραιών τηλεφωνίας, ναών και νεκροταφείων) παραμένουν στα εκτός σχεδίου οικόπεδα χωρίς καμία δυνατότητα επεκτάσεως.
Το ίδιο ΠΔ 187/2011 προέβλεπε την απαγόρευση κάθε νέας χρήσης ασύμβατης με το περιβάλλον στις περιοχές του Υμηττού. Ο δήμος επιδιώκει νέες καταστροφικές χρήσεις με ευρύτερες συνέπειες στο δασικό περιβάλλον, όπως τη δυνατότητα χωροθέτησης στα λατομεία του σταθμού Μεταφόρτωσης απορριμμάτων -μιλώντας και για άλλες δομές καθαριότητας- αλλά και τη δημιουργία οικοπέδου χώρου φύλαξης των αδεσπότων που απαιτεί επίσης μεγάλη έκταση.
Ας μην κουράζονται λοιπόν να επικαλούνται δήθεν τη "φιλοσοφία του ΠΔ 187/2011" που προσπαθούσε πράγματι να προστατεύσει τον Υμηττό και να τερματίσει τις επεκτάσεις χρήσεων που η δημοτική αρχή σήμερα προτείνει.
Αυτή η λογική καταστροφής του Υμηττού δεν πρέπει να περάσει ούτε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 25/01/17, ούτε στην τοπική κοινωνία του Βύρωνα.
Ο Υμηττός δεν είναι ο χώρος για διάφορες οικοδομήσιμες χρήσεις και σταθμούς μεταφόρτωσης απορριμμάτων.
Ας προστατεύσουμε το βουνό μας έναν από τους τελευταίους πνεύμονες της Αττικής και της πόλης μας.
ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ, 23 Ιανουαρίου 2017
Παραθέτουμε αυτούσια την εισήγηση της Δημοτικής Αρχής που στάλθηκε στις δημοτικές παρατάξεις και συμβούλους εν όψει του Δημοτικού Συμβουλίου εδώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου