Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ(;) Μεταξύ ΟΑΕΔ και Δημοτικής Επιχείρησης Δήμου Βύρωνα

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ

Ο κυβερνητικός ΣΥΡΙΖΑ και οι δορυφόροι του -που ασκούν εξουσία στην τοπική αυτοδιοίκηση- ξεχνά όχι μόνο την κριτική που ασκούσε στο παλιό όπως έλεγε σάπιο πολιτικό σύστημα για ρουσφέτια και πελατειακές σχέσεις, αλλά εξακολουθεί να εφαρμόζει τις ίδιες πρακτικές, δημιουργώντας το δικό του μηχανισμό, εξυπηρετώντας «τα δικά του παιδιά», έναντι των υπολοίπων πολιτών.

Αυτή τη φορά τα ρουσφέτια της εξουσίας δεν γίνονται στις υψηλόμισθες ΔΕΚΟ, τις τράπεζες, ούτε σε μόνιμες θέσεις του δημοσίου και των δήμων, γιατί τα μνημόνια και οι δημοσιονομικοί στόχοι που επιβάλλονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση απαγορεύουν τέτοιες πολιτικές. 

Σήμερα τα ρουσφέτια και οι πελατειακές συναλλαγές οικοδομούνται πάνω στην απόγνωση που γεννά η φτώχεια, η εκτεταμένη ανεργία, η υποαπασχόληση και η κατάρρευση εργασιακών και μισθολογικών δικαιωμάτων. 

Σύμφωνα με προφορικές καταγγελίες που έφτασαν στη συλλογικότητα «ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ» από άνεργους συμπολίτες μας, φαίνεται να έγιναν παρεμβάσεις στην επιλογή ωφελούμενων ανέργων στη Δημοτική Επιχείρηση μέσω του προγράμματος του ΟΑΕΔ για τη δημιουργία 10.000 νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης, μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55 έως 67 ετών για διάστημα τουλάχιστο δώδεκα μηνών.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, η επιλογή δεν έγινε αποκλειστικά από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ και σύμφωνα με το αντικειμενικό κριτήριο του χρόνου ανεργίας όπως προβλέπει το πρόγραμμα αλλά έγιναν μετά από «άνωθεν» υποδείξεις. Οι καταγγελίες αυτές αφορούν τον ΟΑΕΔ, την δημοτική αρχή, τον πρόεδρο και το Δ.Σ. της δημοτικής επιχείρησης. 

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πόσοι ακριβώς και ποιοι είναι οι άνεργοι που προσελήφθησαν με το πρόγραμμα αυτό στη Δ. Επιχείρηση. Ούτε γνωρίζουμε εάν οι καταγγελίες αυτές είναι ακριβείς. Γνωρίζουμε όμως ότι ο ΟΑΕΔ για ελεγκτικούς λόγους οφείλει να διατηρεί τα πλήρη στοιχεία. 

Δεν υπερασπιζόμαστε το χρηματιστήριο ανέργων. Αντιθέτως, είμαστε υπέρ των ίσων και ίδιων ευκαιριών για ένταξη στην εργασία όλων των ανέργων. Να μην χρειάζεται να έχεις «μπάρμπα στην Κορώνη» για να εργαστείς, έστω και για ένα μικρό διάστημα στο δημόσιο, το Δήμο, τη δημοτική επιχείρηση.

Πιστεύαμε, πιστεύουμε, ότι μπορεί να υπάρξει μια καλύτερη ζωή, των ίσων ευκαιριών, με αξιοπρέπεια και αγωνιζόμαστε για αυτό. 

Οι καταγγελίες είναι πολύ σοβαρές και αφορούν την Δημοτική Επιχείρηση η οποία στο παρελθόν έχει συνδεθεί με σκάνδαλα κακοδιοίκησης, ανασφάλιστης και παράνομης εργασίας, οικονομικά χρέη και χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση.

Αναμένουμε από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να πάρουν υπεύθυνα θέση στο ζήτημα αυτό.
ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ – 10 Ιανουαρίου 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου