Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Κλειστά παρέμειναν τα περισσότερα καταστήματα στην πόλη μας την Κυριακή

Ποτέ ψώνια την Κυριακή - Κανένα κατάστημα ανοικτό
Κλειστά παρέμειναν τα περισσότερα καταστήματα στην πόλη κατά την ημέρα απεργίας των εμποροϋπαλλήλων Κυριακή 14 Ιανουαρίου

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ
Οι επαγγελματίες της πόλης μας στην συντριπτική πλειοψηφία τους δεν άνοιξαν την Κυριακή 14 Ιανουαρίου τα καταστήματα τους. 

Φούρνοι, ανθοπωλεία, ζαχαροπλαστεία ήταν τα καταστήματα που έβρισκε κανείς ανοικτά την Κυριακή στην πόλη μας. Ελάχιστα καταστήματα άνοιξαν στους εμπορικούς δρόμους της πόλης. Οι δρόμοι ήταν δίχως εμπορική κίνηση. Σε δρόμους όπως Αγ. Σοφίας, Κύπρου Κολοκοτρώνη, Νέας Ελβετίας, Καισαρείας, Φορμίωνος, δύσκολα έβρισκες ανοικτό κατάστημα. Ακόμη και στη Χρ. Σμύρνης τα καταστήματα που άνοιξαν δεν ξεπερνούσαν τα δέκα. 

Εξαίρεση αποτέλεσαν και αυτή τη Κυριακη ορισμένα Σουπερ Μάρκετ όπως Βασιλόπουλος, MΕΡΙΜΝΑ ΜΑΡΚΕΤ, ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ, Ενώ κλειστά ήταν ο Σκλαβενίτης, MAY MARKET, BAZAAR.

Η κίνηση του κόσμου στα μαγαζιά που επέλεξαν να ανοίξουν ήταν ανύπαρκτη. Η κίνηση περιορίζονταν κυρίως στα Σουπερ Μάρκετ που ήταν ανοικτά.

Ορισμένοι καταστηματάρχες που δοκίμασαν το μέτρο αυτό, προηγούμενες αντίστοιχες Κυριακές και είχαν ανοίξει το κατάστημα τους, αυτή την φορά δεν το επανέλαβαν, γιατί διαπίστωσαν ότι οι εισπράξεις όχι μόνο δεν ήταν αυτές που θα αύξαναν το τζίρο τους για να αναπληρώσουν τις οικονομικές απώλειες των εορταστικών και άλλων ημερών, αλλά δεν κάλυπταν ούτε τα έξοδα της ημέρας.

Οι ημέρες και οι ώρες αρκούν για να κάνει ο κόσμος τις αγορές του. Αυτό που λείπει από τον κόσμο είναι τα χρήματα, αφού με την συνεχιζόμενη πολιτική των μνημονίων, το διαθέσιμο εισόδημα των λαϊκών νοικοκυριών μειώνεται συνεχώς. Οι άνεργοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι επαγγελματίες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα κατάστημα τους, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις στοιχειώδεις καθημερινές ανάγκες. "Από που θα βρεθούν χρήματα για ψώνια την Κυριακή;", λένε και επαναλαμβάνουν οι άνθρωποι στις καθημερινές συνομιλίες τους.

Η πολιτική που θέλει να είναι τα μαγαζιά την Κυριακή ανοικτά, εξυπηρετεί τα μεγάλα πολυκαταστήματα, τις πολυεθνικές. Αυξάνει το λειτουργικό κόστος στο μικρό επαγγελματία, διαλύει την κοινωνική και οικογενειακή συνοχή, καταπατά το πενθήμερο και τη 48ωρη ξεκούραση του εργαζομένου. 

Με αλληλεγγύη και κοινωνική συνοχή μικροί επαγγελματίες, εργαζόμενοι, καταναλωτές να ορθώσουμε τείχος απέναντι στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. 
ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ – 15 Ιανουαρίου 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου