Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

"Κάλλιο φασίστας παρά αντάρτης" είπε ο Αμβρόσιος...

...που είχε χαρακτηρίσει τον Ντερτιλή "πρότυπο ζωής"
Αναδημοσίευση από εδώ.
Τα… θεάρεστα λόγια του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιου, έδωσαν τον δικό τους τόνο στο πανηγύρι που συνέβηκε την Κυριακή με το συλλαλητήριο για το «μακεδονικό» ζήτημα. Αν και στον τόπο του, κατάφερε να κλέψει και αυτός λίγη από τη δόξα της παράστασης, διατυπώνοντας ρητά όσα ήδη ξέραμε. Δεν είπε τίποτα καινούργιο ο Σεβασμιώτατος. Άλλωστε, λίγα χρόνια πριν πεθάνει ο χουντικός Νίκος Ντερτιλής, ο Αμβρόσιος είχε ζητήσει να τον επισκεφτεί στη φυλακή, αποκαλώντας τον δολοφόνο του Μιχάλη Μυρογιάννη «πρότυπο ζωής». Ας μη ξεχνάμε, άλλωστε, ότι επί χούντας ήταν ιερέας της Ελληνικής Χωροφυλακής. Και έκτοτε έχει δηλώσει με σαφήνεια ποιους υποστηρίζει. 

Ο Αμβρόσιος δεν είπε κάτι καινούργιο, καθώς ο λόγος του πάντα αυτή την ιδεολογία απηχούσε, όμως πλέον τίθενται κάποια ερωτήματα για το ποίμνιό του. Το οποίο δεν είναι απλοί, αγνοί άνθρωποι που «ενδιαφέρονται για την πατρίδα τους». Είναι όλοι αυτοί που τόπος τους είναι μόνο το χωράφι τους και το πού θα βολευτούν. Είναι όλοι αυτοί που τώρα που χάνουν και το χωράφι τους και τη βολή τους θυμούνται την Ιστορία, έτσι όπως την έχουν ακούσει από έναν καθηγητή τους στο σχολείο «Το μάθημα της ιστορίας μας ένα σκοπό είχε: να εδραιώσει και να φυτέψει στις εφηβικές μας καρδιές την αγάπη προς τον Χριστό και την Ελλάδα μας!» λέει ο Αμβρόσιος στην πεφωτισμένη ομιλία του την Κυριακή.

Και συνεχίζει (αντιγράφουμε από το μπλογκ του Παναγιώτατου):

….κυβερνητικοί κύκλοι ταύτιζαν την ηγεσία της Εκκλησίας με τη Χρυσή Αυγή ενώ, μεταξύ άλλων, εξέφραζαν ερωτήματα για το αν η ηγεσία της Εκκλησίας αποφάσισε να κάνει ανοιχτή παρέμβαση στις πολιτικές υποθέσεις της χώρας. Συγκεκριμένα για να αποδυναμώσουν την φωνή μας έθεσαν την εξής ερώτηση:

– Άραγε η Ηγεσία της Εκκλησίας αποφάσισε να συμπορευθεί με το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής;

Κάποιοι μάλιστα αποτόλμησαν να μας χαρακτηρίσουν:

– Αμβρόσιος ο Ναζιστής,

– Αμβρόσιος ο Χουντικός,

– Αμβρόσιος ο Εθνικιστής,

– Αμβρόσιος ο Χρυσαυγίτης,

– Αμβρόσιος ο Ακροδεξιός,

– Αμβρόσιος ο Φασίστας,

Οπωσδήποτε τα κορυφαία προσωνύμια, τα οποία κατά καιρούς μου έχουν αποδώσει κάποιοι «φανατικοί» φίλοι μου είναι δύο:

– Αμβρόσιος, ο συνεργάτης των Γερμανών στην καταστροφή των Καλαβρύτων της 13ης Δεκεμβρίου 1943

Καί

– Αμβρόσιος ο διαφωτιστής στη Γυάρο!

Προς όλους αυτούς από τη θέση αυτή απαντώ:

Αγαπητοί μου Φίλοι,

Προτιμῶ οποιοδήποτε από όλα αυτά τα παραπάνω επίθετα, αφού όλα έχουν σχέση με την έννοια της Πατρίδος! Δηλ.

Προτιμώ να με αποκαλείτε

Φασίστα,

     όχι όμως …….Κατσαπλιά!

         ούτε Συμμορίτη!

             ούτε άθεο και αριστερό,

                 ούτε αντάρτη και προδότη!

  Κάλλιο Φασίστα παρά Κατσαπλιά! 

Ο Αμβρόσιος στο μπλογκ του παρουσιάζει το σύνολο του χριστιανικού έργου του. Μάλιστα, το 2009 πήρε συνέντευξη από τον Θεό! Θα ήταν τότε, φαίνεται, που ο Θεός του είπε να συμπορευθεί με τους ναζί της Χρυσής Αυγής. Για να καθαρίσει ο τόπος και μπορούν με την άνεσή τους να στέλνουν δουλικά μηνύματα στους Φύρερ, όπως έκαναν και την περίοδο της Κατοχής, που παρακαλούσαν τον Χίτλερ να έρθει να μπουν υπό την επικράτειά του και μετά όρκιζαν κυβερνήσεις δοσιλόγων. Περήφανοι Έλληνες – δεν τους σκιάζει φοβέρα καμιά!

Η Εκκλησία, η οποία φαίνεται να έχει διχαστεί για τη στάση που πρέπει να κρατήσουν οι εκπρόσωποί της σε σχέση με τις κινητοποιήσεις για το «μακεδονικό», δεν διχάζεται σε ό,τι αφορά τη στήριξή της σε ό,τι πιο σιχαμερό έβγαλε ποτέ ο ανθρώπινος πολιτισμός. Καμία έκπληξη, φυσικά. Απλά είναι καιρός πραγματικά να καθαρίσει ο τόπος -και κάθε τόπος- από αυτούς τους γελοίους, τους οποίους πρέπει να σταματήσουμε να βρίζουμε «φασίστες» -καθώς πλέον αυτό δεν είναι βρισιά. Καιρός να αρχίσουμε να τους αποκαλούμε αυτό που πραγματικά δηλώνουν μέσα από την ταυτότητα του φασίστα: «υπαλληλίσκοι φοβητσιάρηδες, δούλοι παχιοί» για να θυμηθούμε και τους στίχους του Μπίρμαν. Υποτακτικούς και μισάνθρωπους.

Πηγή: toperiodiko.gr - 23 Ιανουαρίου 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου