Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Έκκληση της YPG προς τη διεθνή κοινή γνώμη

Μετά από την επιχείρηση "Κλαδί Ελιάς" του τουρκικού στρατού στη Συρία
Αναδημοσίευση από εδώ.
Τουρκικοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί έπληξαν την Αφρίν, μια Κουρδική πόλη στη Βόρεια Συρία σκοτώνοντας και τραυματίζουντας αρκετούς πολίτες, σε μια επιχείρηση που ο Τούρκος πρόεδρος ονόμασε «επιχείρηση Κλαδί Ελιάς». Ο τουρκικός στρατός εισβολής πραγματοποίησε τις αεροπορικές επιθέσεις το απόγευμα του Σαββάτου 20 Ιανουαρίου. Οι επιθέσεις έπληξαν και τις περιοχές Τζίντιρες, Ρέκο, Σέρα, Σεράβα, Μαμπέτα, καθώς και τον προσφυγικό καταυλισμό της Ρουμπάρ στον οποίο ζουν πάνω από 20.000 πρόσφυγες από όλη τη Συρία. Η τουρκική ανακοίνωση αναφέρει ότι «Για να διασφαλίσουμε τη σταθερότητα και την ασφάλεια των συνόρων μας και της περιοχής, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ξεκίνησαν την επιχείρηση Κλαδί Ελιάς στις 17.00 της 20ής Ιανουαρίου εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων PKK, PYD, YPG και IS (Ισλαμικό Κράτος)». Ο πόλεμος είναι ακόμα εδώ.

Παραθέτουμε την ανακοίνωση των YPG, των -κυρίως Κουρδικών- Μονάδων Λαϊκής Προστασίας της Συρίας.
Ο τουρκικός στρατός κατοχής επιτέθηκε στο καντόνι του Afrin και στην γειτονική περιοχή από αέρος στις 20 Ιανουαρίου 2018.

Κατά τη διάρκεια της ισχυρής αυτής επίθεσης που ξεκίνησε στις 16:00 και συνεχίζεται μέχρι αυτή τη στιγμή (ΣΜ: ώρα έκδοσης της ανακοίνωσης), υπήρξαν τουλάχιστον εκατό στόχοι, συμπεριλαμβανομένων και μη στρατιωτικών περιοχών, των θέσεων των YPG-YPJ και των Επαναστατικών Δυνάμεων. Ο στρατός κατοχής συνεχίζει να βάλλει σε μη στρατιωτικές περιοχές με 72 μαχητικά αεροσκάφη. Το κέντρο της πόλης του Afrin, το στρατόπεδο προσφύγων του Rubar και ορισμένοι πολιτικοί στόχοι δέχτηκαν επίθεση. Τουλάχιστον 13 πολίτες τραυματίστηκαν. Ένας μαχητής της YPG και δύο μαχήτριες της YPJ, όπως επίσης και έξι πολίτες, έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους σε αυτές τις επιθέσεις. Ταυτόχρονα με την αεροπορική επιδρομή, τα στρατεύματα του στρατού κατοχής και οι ελεγχόμενοι από αυτούς τρομοκράτες επιχείρησαν να διασχίσουν τα σύνορα με το Afrin στα χωριά Kurdo και Balia της περιοχής Bilbil. Οι μαχητές των YPG και YPJ απώθησαν αμέσως τις επιθέσεις και οι στρατιώτες πλέον έχουν αποσυρθεί.

Η κατοχικός τουρκικός στρατός και οι τρομοκράτες που χρησιμοποιεί, αφού απέτυχαν να εισέλθουν στο Afrin από εδάφους, προσπαθούν να τρομάξουν τους ανθρώπους και να τους ωθήσουν σε περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (ΣΜ: δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης). Η απευθείας επίθεση της Τουρκίας σε πολίτες όλων των επαρχιών του Afrin δείχνει σαφώς την απελπισία τους έναντι των δυνάμεων των YPG και YPJ.

Γνωρίζουμε ότι, χωρίς την άδεια των παγκόσμιων δυνάμεων και κυρίως της Ρωσίας, της οποίας τα στρατεύματα βρίσκονται στο Afrin, η Τουρκία δεν μπορεί να επιτεθεί στους πολίτες με χρήση του εναέριου χώρου του Afrin. Ως εκ τούτου, θεωρούμε τη Ρωσία εξίσου υπεύθυνη με την Τουρκία και την θεωρούμε τον άμεσο συνεργάτη της Τουρκίας σε αυτή τη σφαγή αμάχων στην περιοχή.

Εμείς, ως Γενική Διοίκηση της YPG στο Afrin, δηλώνουμε ότι η Τουρκία δεν μπορεί να νικήσει την ελεύθερη βούλησή μας και την αντίσταση μας με τα αεροπλάνα της. Από ότι έχει φανεί, μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει φύγει από το Afrin και δεν εγκατέλειψε την πατρίδα του. Σε αυτή τη βάση, δηλώνουμε εκ νέου την αποφασιστικότητά μας να προστατεύσουμε τη γη και τους ανθρώπους μας. Οι Μονάδες Λαϊκής Προστασίας (ΣΜ:YPG) και οι Γυναικείες Μονάδες Προστασίας (ΣΜ:YPJ) θα προστατεύσουν το Afrin υπό οποιεσδήποτε συνθήκες ενάντια στον τουρκικό φασισμό. Καλούμε το λαό μας να ενταχθεί στις τάξεις άμυνας.

Γενική Διοίκηση YPG στο Afrin
20 Ιανουαρίου 2018
Πηγή: toperiodiko.gr - 22 Ιανουαρίου 2018 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου