Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Μια οφειλόμενη απάντηση στον πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Βύρωνα και στέλεχος της δημοτικής παράταξης «Στάση Βύρωνα» που διοικεί το δήμο, κ. Βασίλης Πάγκαλος φανερά ενοχλημένος από τα όσα αποκαλυπτικά δημοσιεύτηκαν στην μπλοκ της συλλογικότητας μας με τίτλο «ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ(;) Μεταξύ ΟΑΕΔ και Δημοτικής Επιχείρησης Δήμου Βύρωνα» αλλά και από τις δράσεις της συλλογικότητας «ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ», αντί να απαντήσει στην «ταμπακέρα» για τα όσα αποκαλύπτονται στο δημοσίευμα μας, πετά την μπάλα στην εξέδρα και κάνει πως δεν γνωρίζει ποια είναι η συλλογικότητα «ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ».

Αναρωτιέται ο διορισμένος πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης στην ανακοίνωσή του:
«Οι "Πολίτες του Βύρωνα" έχουν πρόσωπο; Γιατί δεν το γνωρίζουμε (εγώ τουλάχιστον); Αν έχουν, γιατί δεν υπογράφουν με το όνομά τους κάτω από τη "συλλογικότητα"; Από σεμνότητα;:::».
Ψεύδεται ο κ. Πάγκαλος όταν ισχυρίζεται ότι δεν γνωρίζει ποιοι είναι οι «ΠΌΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ». Γνωρίζει και μάλιστα πολύ καλά.

Όταν η συλλογικότητα μας «ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ» τοποθετείται στο δημοτικό συμβούλιο, όταν καλούμαστε για να συμμετέχουμε σε διαβουλεύσεις τότε έχουμε όνομα; Δεν θα απολογηθούμε στον κ. Πάγκαλο για τη συλλογικότητα μας, τις δράσεις μας και τα όποια άρθρα ή κείμενα αναρτώνται στο μπλοκ μας. Είμαστε όλοι γνωστοί σε αυτή την πόλη για το ύφος, το ήθος την δράση μας. Όσοι κατοικούν σε αυτή την πόλη μας γνωρίζουν και μας κρίνουν.

Μας γνωρίζουν επίσης εκατοντάδες συμπολίτες μας, οι οποίοι έχουν έλθει και μας έχουν συναντήσει στις εκδηλώσεις μας. Μας γνωρίζουν από τις δράσεις «Χωρίς Μεσάζοντες», που συμμετείχαν χιλιάδες δημότες. Για την υπεράσπιση της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας, για τα οικονομικά του δήμου και τα πεπραγμένα της προηγούμενης δημοτικής αρχής του κ. Χαρδαλιά. Ακόμη από την δράση ενάντια στις κατασχέσεις που απέστειλε η νυν δημοτική αρχή, από την δράση μας για την προστασία του Υμηττού, ενάντια στη πολιτική της δημοτικής αρχής που υπονόμευε το περιβάλλον με το Τοπικό Σχέδιο για την Διαχείριση των Απορριμμάτων και τις εγκαταστάσεις που πρότεινε να δημιουργηθούν στο ορεινό όγκο του Υμηττού. Μας γνωρίζουν και στον ΟΑΕΔ που πήγαμε και υποβάλλαμε ερωτήσεις για τη διαδικασία των προσλήψεων.

Δεν επιδιώξαμε και δεν επιδιώκουμε να γίνουμε αρεστοί σε κάθε εξουσία και σε κάθε δημοτική αρχή και τα στελέχη της και δεν θα ζητήσουμε την άδεια τους για την δράση και τις απόψεις μας. Αυτό είναι που ενοχλεί τον κ. Πάγκαλο και τους πολιτικούς του προϊσταμένους.

Για το ήθος και το ύφος του κ. Πάγκαλου δεν θα ασχοληθούμε περισσότερο. Ο κ. Πάγκαλος γνωρίζει ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί.

Επιχειρεί όμως με περισσό θράσος ο κ. Πάγκαλος να παρακάμψει τη σοβαρότητα του θέματος και την προσωπική ευθύνη που του αναλογεί. Κατηγορεί την συλλογικότητά μας για «ανωνυμία», παραδέχεται ουσιαστικά το βάσιμο της καταγγελίας μας (αντιγράφουμε από την ανακοίνωσή του: «…Όλα αυτά για το εάν πήραμε τον δεύτερο και όχι τον πρώτο από τις λίστες ανέργων του ΟΑΕΔ. Δικαίωμα επιλογής που είχαμε βεβαίως, με ανάλογη αιτιολόγηση….») και αποφεύγει ουσιαστικά να απαντήσει στην καταγγελία μας.

Το γεγονός ότι «…Η Δημοτική επιχείρηση δεν είναι δυνατόν να λύσει το πρόβλημα της ανεργίας στο Βύρωνα…», όπως αναφέρει ο κ. Πάγκαλος, ΔΕΝ σημαίνει ότι δεν πρέπει να λειτουργεί με ορούς αξιοκρατίας, διαφάνειας, δημοκρατίας ίσων ευκαιριών και δυνατοτήτων απέναντι σε όσους ζουν σε αυτή την πόλη και είναι άνεργοι. Γιατί τελικά δεν πρόκειται για ιδιωτική επιχείρηση αλλά δημοτική και ο κ. Παγκαλος, όπως και το Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης, διορίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο και οφείλει να λειτουργεί με όρους και κανόνες.

Αυτά προς το παρόν, γιατί στο Βύρωνα γνωριζόμαστε όλοι.

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ - 31 Ιανουαρίου 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου