Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Ευθύνες ιστορικών διαστάσεων αναλαμβάνει η σημερινή δημοτική αρχή Κατωπόδη

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ
Ευθύνες ιστορικών διαστάσεων αναλαμβάνει η δημοτική αρχή, ο δήμαρχος κ. Κατωπόδης και κάθε δημοτικός σύμβουλος που ακολουθεί την πολιτική του, εάν δεν πάρουν τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για να διασωθεί η δημόσια, δημοτική περιουσία του δήμου, που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έγραψαν στο λεγόμενο υπερταμείο. 

Σε πρόσφατη έκτακτη συνεδρίαση στις 27 Σεπτεμβρίου, μετά και την κατάθεση σχετικών αιτημάτων από το σύνολο των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, η δημοτική αρχή αναγκάστηκε να συγκαλέσει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα της μεταβίβασης των ακινήτων. Η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου αποφάσισε να εναντιωθεί στην πολιτική αυτή της κυβέρνησης και ζητά να μην εκχωρηθεί η δημόσια, δημοτική περιουσία -40 κτήρια και δημόσιες εκτάσεις στη περιοχή του δήμου Βύρωνα- στο υπερταμείο. (Η απόφαση είναι διαθέσιμη εδώ). 

Την απόφαση δεν ψήφισε η δημοτική αρχή και η παράταξή της "Στάση Βύρωνα". Οφείλει όμως να προχωρήσει αυτή την απόφαση και να μην είναι κενό γράμμα. Να πάρει πρωτοβουλίες, προς το Υπουργείο Οικονομικών, την κυβέρνηση, το κτηματολόγιο, το Συμβούλιο Επικρατείας και όπου αλλού χρειάζεται, ώστε να αποτραπεί το ξεπούλημα της δημόσιας, δημοτικής περιουσίας. Σε πολλά από τα κτήρια που μεταβιβάζονται στο υπερταμειο για δεκαετίες στεγάζονται σχολεία του δήμου Βύρωνα, λειτουργούν αθλητικές υποδομές, δεν πρέπει να υποθηκευτούν στο υπερταμειο και εν τέλει σε βάθος χρόνου να ξεπουληθούν.

Το γεγονός ότι αυτά τα κτήρια δεν έχουν κατοχυρωθεί στο κτηματολόγιο, με διαχρονικές ευθύνες των προηγουμένων δημοτικών αρχών και της σημερινής ως ιδιοκτησία του δήμου Βύρωνα, δεν σημαίνει ότι δεν είναι δική του δημόσια περιουσία ,την οποία δεν πρέπει η δημοτική αρχή προς χάριν της πολιτικής, κομματικής στήριξης που παρέχει στη κυβέρνηση, να την απεμπολήσει. 

Λαϊκή αντίσταση και δράση για να προστατεύσουμε τη δημόσια δημοτική περιουσία

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ο κάθε σύμβουλος ξεχωριστά και όλοι μαζί, πρέπει να πάρουν πρωτοβουλίες που να υπερβαίνουν την δημοτική αρχή, στην κατεύθυνση της υπεράσπισης της δημοτικής περιουσίας. 

Οι πολίτες αυτής της πόλης δεν θα πρέπει να ανεχθούν -πνιγμένοι στα προβλήματα τους- να ξεπουληθεί η δημόσια, δημοτική περιουσία. Το γεγονός ότι ορισμένες φορές απαξιώνεται ο δημόσιος, δημοτικός χώρος, καταπατάται, δεν αξιοποιείται και δεν συντηρείται σκόπιμα από τις αρχές εξουσίας, δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξεπουληθεί. Το αντίθετο: να απαιτήσουμε να λειτουργεί προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας. 

Οι φορείς και οι συλλογικότητες της πόλης οφείλουν να σπάσουν την σιωπή τους και να πάρουν πρωτοβουλίες ενεργοποίησης του λαϊκού παράγοντα. 

Ως συλλογικότητα θα αντισταθούμε και θα συμβάλουμε στο μέτρο που μας αναλογεί, ώστε να μην ξεπουληθεί η δημόσια, δημοτική περιουσία. 

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ - 17 Οκτώβριου 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου