Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Μεγαλειώδης πολιτιστική εκδήλωση στο Βύρωνα για την σωτηρία των Αγράφων

Αναδημοσίευση
Συγκλονιστική και μυσταγωγική βραδιά με την συμμετοχή εκατατοντάδων πολιτών από όλη την Ελλάδα με πρόταγμα: 

ΣΩΣΤΕ ΤΑ ΑΓΡΑΦΑ 

Στα Άγραφα και στη σωτηρία των βουνών της Ν. Πίνδου ήταν αφιερωμένη η μεγάλη συναυλία παραδοσιακής μουσικής, την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου, στο Κοινωνικό –Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα, ΛΑΜΠΗΔΟΝΑ. 

Το ζεστό φθινοπωρινό βράδυ βοήθησε την προσέλευση εκατοντάδων πολιτών 

(καρδιτσιώτες, ευρυτάνες, τρικαλινοί, αθηναίοι, λαμιώτες και από όλη την Ελλάδα), καθώς και δεκάδων σύλλογων, περιβαλλοντικών οργανώσεων, θεσμικών φορέων, πολιτικών οργανώσεων και κομμάτων που παίρνουν θέση και στηρίζουν τον δίκαιο κοινωνικό αγώνα: να κρατηθούν τα Άγραφα αδιατάραχτα και ελεύθερα από την καταστροφική επέλαση βιομηχανικών αιολικών εγκαταστάσεων. 

Συγκλονιστική ήταν η ενεργή συμμετοχή της νεολαίας που σήκωσε μεγάλο βάρος της οργάνωσης και της υλοποίησης της πολιτιστικής εκδήλωσης. 

Μέχρι τα χαράματα ο χώρος της ΛΑΜΠΗΔΟΝΑΣ πλημμύρισε με χορό και τραγούδι, καθώς οι ήχοι της παράδοσης με το κλαρίνο του Δημήτρη Λεβέντη, το λαούτο-κιθάρα του Παναγιώτη Τσάκου, τα κρουστά του Φωκίωνα Αποστολόπουλου και το μυσταγωγικό τραγούδι του Χρήστου Τζιτζιμίκα ενώθηκαν με την φωνή εκατοντάδων πολιτών ΣΩΣΤΕ ΤΑ ΑΓΡΑΦΑ, δίνοντας το μήνυμα της νίκης στο δίκαιο αγώνα: 

να σταματήσει το εθνικό έγκλημα στα Άγραφα 

Αθήνα, 21 Οκτωβρίου 2018 

Συντονιστικό Αθήνας για τα Άγραφα 

Ευρυτανικοί Σύλλογοι (Πρασιάς, Απεραντίων και Βραγγιανών) 

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ για την Προστασία του ευρυτανικού περιβάλλοντος


Παραθέτουμε ακόμη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου