Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Δελτίο Τύπου των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων Βύρωνα κ.κ. Κοσκινά Θανάση, Μαυρόπουλου Τάσου, Παπαδημητρίου Θανάση, Παπαμιχαήλ Σωτήρη, Σάρολα Βασιλικής, Σώζου Χάρη

Αναδημοσίευση
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βύρωνας, 17/10/2018
Των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων Βύρωνα:
1)      Κοσκινά Θανάση,
2)      Μαυρόπουλου Τάσου,
3)      Παπαδημητρίου Θανάση,
4)      Παπαμιχαήλ Σωτήρη,
5)      Σάρολα Βασιλικής,
6)      Σώζου Χάρη.
******
Στις 27/9/2018 συνεδρίασε εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Βύρωνα με μοναδικό θέμα συζήτησης τη μεταβίβαση 40 ακινήτων εντός του Δήμου Βύρωνα προς το «Υπερταμείο», κατόπιν δικής μας διερεύνησης και παρουσίασης του θέματος.
Μετά το πέρας της διαλογικής συζήτησης και αφού ακούστηκαν και καταγράφηκαν όλες οι απόψεις, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε την έκδοση απόφασης/ ψηφίσματος με το οποίο καταδικάζει την μεταβίβαση από το Υπουργείο Οικονομικών στο Υπερταμείο (ΕΤΑΔ ΑΕ) 10.100 περίπου ακινήτων σε όλη την Ελλάδα,  μεταξύ των οποίων και 40 ακινήτων στην πόλη μας, και ζητά την ακύρωση των σχετικών υπουργικών αποφάσεων. Το ψήφισμα αυτό υπερψήφισαν 18 δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ 11 δημοτικοί σύμβουλοι της διοικούσας παράταξης απείχαν της ψηφοφορίας.

Δυστυχώς, το παραπάνω ψήφισμα του κορυφαίου συλλογικού οργάνου διοίκησης του Δήμου μας, ουδέποτε έτυχε προβολής από την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου και από τους λογαριασμούς που διατηρεί ο Δήμος Βύρωνα σε διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook κλπ). Αναρτήθηκε, όπως είναι άλλωστε υποχρεωτικό εκ του νόμου, μόνο στην Διαύγεια και πρέπει κανείς να μεταβεί σ` αυτήν μέσω του σχετικού συνδέσμου για τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, για να «ανακαλύψει» την σχετική απόφαση.

Αντιθέτως, στις  5/10/2018, οκτώ ημέρες μετά την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και την λήψη της σχετικής απόφασης, αναρτήθηκε σε περίοπτη θέση στην ιστοσελίδα του Δήμου (στη στήλη «ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ»), αλλά και στον επίσημο λογαριασμό του Δήμου στο facebook, σχετική ανακοίνωση (δελτίο τύπου) του Υπουργείου Οικονομικών. Κάθε επισκέπτης της ιστοσελίδας του Δήμου μπορεί να δει και να διαβάσει την εν λόγω ανακοίνωση, σε αντίθεση με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για το ίδιο θέμα που βρίσκεται «χαμένη» κάπου στη Διαύγεια.
 Η δε ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και κυρίως αποκρύπτει σκόπιμα την αλήθεια, μιας και αναφέρει ότι βάσει της παρ. 4 του άρθρου 196 του ν. 4389/2016 δεν είναι δυνατή η μεταβίβαση της κυριότητας κοινοχρήστων ακινήτων στο «Υπερταμείο», αποσιωπά όμως ότι βάσει της επόμενης παραγράφου του ίδιου άρθρου είναι δυνατή η παραχώρηση της διαχείρισης τους για 99 χρόνια.

Συνεπώς, καθίσταται προφανές ότι η παραπλανητική (αν όχι ψευδής)  ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών αναρτήθηκε σε περίοπτη θέση στην ιστοσελίδα του Δήμου, ενώ η υπ’ αριθμόν 317/2018 απόφαση/ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για το ίδιο θέμα υποβαθμίστηκε.  

Προφανώς, κάποιοι συνειδητά επιλέγουν τον στρουθοκαμηλισμό, την πολιτική υποκρισία, την περιφρόνηση των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου και την συναγόμενη απαξίωση του δημοτικού συμβουλίου. Δεν σέβονται την αρχή της πλειοψηφίας και επιλέγουν την καταχρηστική και μονομερή προβολή απόψεων και θέσεων που μειοψηφούν, επιδεικνύοντας έτσι μία αντιδημοκρατική πρακτική και αντίληψη.

Σε αυτές τους τις επιλογές θα μας βρουν απέναντι.
Ζητάμε:
1)      Να αναρτηθεί επιτέλους – έστω και με μεγάλη καθυστέρηση – στην ιστοσελίδα του Δήμου και δη στην κεντρική στήλη αυτής (υπό τον τίτλο «Τελευταία Νέα»), η υπ’ αριθμόν 317/2018 απόφαση – ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου αφορούσα τη μεταβίβαση σαράντα (40) ακινήτων εβρισκόμενων στο Δήμο μας προς το «Υπερταμείο», καθώς και το παρόν Δελτίο Τύπου.  
2)      Να προβεί άμεσα η διοίκηση του Δήμου σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες  προκειμένου να προασπισθούν τα επαπειλούμενα συμφέροντα των Δημοτών και να ακυρωθεί η μεταβίβαση δημοσίων/ δημοτικών ακινήτων προς το «Υπερταμείο».

Οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Βύρωνα
Κοσκινάς Θανάσης, Μαυρόπουλος Τάσος, Παπαδημητρίου Θανάσης, Παπαμιχαήλ Σωτήρης, Σάρολα Βάσια, Σώζος Χάρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου