Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

Θλιβερή πρωτιά: Πιο δυστυχής λαός της Ευρώπης οι Έλληνες!

Αναδημοσίευση από εδώ.
Μια θλιβερή πανευρωπαϊκή πρωτιά, αυτή του πιο δυστυχισμένου λαού, κατακτούν οι Έλληνες, σύμφωνα με έρευνα του «Ατλάντα Ευτυχίας» για λογαριασμό των Γερμανικών Ταχυδρομείων.

Όπως αναφέρει το γερμανικό οικονομικό περιοδικό «Wirtschaftswoche» στην ηλεκτρονική του έκδοση, οι απαντήσεις που έδωσαν οι Ελληνες πολίτες σε ό,τι αφορά τον βαθμό ικανοποίησης από τη ζωή, κατατάσσει τη χώρα μας στην τελευταία θέση της Ευρώπης, γεγονός που αποτυπώνει ανάγλυφα τα δεινά της οκταετούς οικονομικής κρίσης.

Μπορεί να συγκριθεί μόνο με εμπόλεμες περιόδους

Η συντάκτρια του άρθρου μίλησε με τον οικονομολόγο Σταύρο Δρακόπουλο, καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος «έχει ερευνήσει επιστημονικά τις δραματικές επιπτώσεις της κρίσης στο αίσθημα ευτυχίας των Ελλήνων». Σύμφωνα λοιπόν με τον καθηγητή, το ΑΕΠ και το ποσοστό ανεργίας είναι αποφασιστικοί παράγοντες για το επίπεδο ευτυχίας μιας χώρας. «Μια τόσο ραγδαία επιδείνωση των σημαντικών δεικτών αποτελεί σπάνιο φαινόμενο στον αναπτυγμένο κόσμο και μπορεί να συγκριθεί μόνο με εμπόλεμες περιόδους» ανέφερε ο κ. Δρακόπουλος.

Ακόμη καθοριστικό παράγοντα για τη δυσαρέσκεια των Ελλήνων παίζει και η διαφθορά, η οποία μειώνει το αίσθημα της ευτυχίας. «Επειδή η φοροδιαφυγή είναι μια σημαντική έκφανση της διαφθοράς, μια αποφασιστική πολιτική που θα μεριμνά ώστε να πληρώνουν όλοι φόρους θα πρέπει να έχει έντονα θετική επίδραση στο αίσθημα ευτυχίας» σημείωσε ο καθηγητής.
Πηγή: dikastiko.gr - 6 Οκτώβρη 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου