Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Όχι στο ξεπούλημα δημόσιας, δημοτικής περιουσίας

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις διαφόρων φορέων που απαιτούν να μην παραχωρηθούν στο Υπερταμειο ακίνητα και περιουσία του δημοσίου και των δήμων

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ

Στο Δήμο Βύρωνα ανακοίνωση εξέδωσε και το σωματείο εργαζομένων του Δήμου Βύρωνα, όπου ζητά να μην εκχωρηθεί δημόσια και δημοτική περιουσία του Δήμου Βύρωνα, ενώ οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Κοσκινάς Θανάσης, Μαυρόπουλος Τάσος, Παπαδημητρίου Θανάσης, Παπαμιχαήλ Σωτήρης, Σάρολα Βασια, Σώζος Χάρης, επανέρχονται στο θέμα ζητώντας και μετά την απόφαση της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων) να γίνει άμεσα νέο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Βύρωνα έχοντας ως δεδομένο ότι: 

1. Το δημοτικό συμβούλιο Βύρωνα, ήδη με την υπ’ αριθμόν 317/2018 απόφασή του, έχει καταδικάσει τη μεταβίβαση από το Υπουργείο Οικονομικών στο Υπερταμείο (ΕΤΑΔ ΑΕ) 10.100 περίπου ακινήτων σε όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και 40 ακινήτων στην πόλη μας, και ζητά την ακύρωση των σχετικών υπουργικών αποφάσεων και 

2. Μέχρι και σήμερα ουδεμία ενημέρωση έχουμε για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η Διοίκηση του Δήμου προκειμένου να προασπίσει τα επαπειλούμενα συμφέροντα των Δημοτών μέσω της ακύρωσης της μεταβίβασης δημοσίων/ δημοτικών ακινήτων προς το «Υπερταμείο». 

Διαβάστε το ομόφωνο ψήφισμα του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ και το ΑΙΤΗΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ 


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, σε συνέχεια του ομόφωνου ψηφίσματός του στις 05/10/18, για την παραχώρηση των ακινήτων του δημοσίου στις τοπικές κοινωνίες και όχι στο Υπερταμείο, προχώρησε σήμερα, 17 Οκτωβρίου 2018 στην έκδοση νεότερου ομόφωνου ψηφίσματος. 

Μέσω του ψηφίσματος η ΚΕΔΕ ζητά από τις Δημοτικές Αρχές να προβούν στην άμεση κατάθεση αίτησης ακυρότητας στο ΣτΕ προκειμένου να μην ισχύσει το ΦΕΚ Β 2320/19-6-2018 με το οποίο παραχωρούνται στην Ελληνική Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου ακίνητα που ανήκουν στην αυτοδιοίκηση ή έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για να περάσουν στην ιδιοκτησία τους. 

Επιπλέον στο ψήφισμα προτείνεται τα Δημοτικά Συμβούλια να κοινοποιήσουν το αργότερο μέχρι την 25η Οκτωβρίου 2018 την απόφασή τους στην ΚΕΔΕ, ώστε να αναληφθεί και να υποστηριχθεί από την Ένωση η σχετική νομική διαδικασία προσφυγής στο ΣτΕ. 

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος στη συνεδρίαση του ΔΣ υπογράμμισε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση Πρώτου Βαθμού θα πράξει ότι είναι αναγκαίο και σε επίπεδο δικαιοσύνης προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος η ακίνητη περιουσία να αξιοποιηθεί προς όφελος των τοπικών κοινωνιών. 

Ακολουθεί αναλυτικά το κείμενο του ομόφωνου ψηφίσματος 

Ομόφωνο Ψήφισμα 

Σε συνέχεια του ομόφωνου ψηφίσματός μας την 05/10/18, για την παραχώρηση των ακινήτων του δημοσίου στις τοπικές κοινωνίες και στους πολίτες και όχι στο Υπερταμείο, απαιτούμε από την κυβέρνηση την ακύρωση του ΦΕΚ Β 2320/19-6-2018 με το οποίο παραχωρούνται. 

Επίσης καλούμε τις δημοτικές αρχές όλης της χώρας, να λάβουν απόφαση για αίτηση ακυρότητας στο ΣΤΕ, για τους Κ.Α.Ε.Κ. που περιλαμβάνονται στο ΦΕΚ Β 2320/19-6-2018 και αφορούν ακίνητα που βρίσκονται στην ιδιοκτησία τους ή υπάρχουν δρομολογημένες διαδικασίες να περάσουν στην ιδιοκτησία τους. 

Καλούνται τα Δημοτικά Συμβούλια αυστηρά έως την 25η Οκτωβρίου 2018 να έχουν αποστείλει την απόφασή τους στην ΚΕΔΕ, ώστε να αναληφθεί και να υποστηριχθεί από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος η σχετική νομική διαδικασία προσφυγής. 

***
ΑΙΤΗΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 

Των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων Βύρωνα: 
1. Κοσκινά Θανάση,
2. Μαυρόπουλου Τάσου,
3. Παπαδημητρίου Θανάση,
4. Παπαμιχαήλ Σωτήρη,
5. Σάρολα Βασιλικής,
6. Σώζου Χάρη. 
Βύρωνας, 18/10/2018 
Προς:
1. Τον Δήμαρχο Βύρωνα κ. Γρηγόριο Κατωπόδη
2. Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα κ. Κώστα Αγγέλη 
Κοινοποιούμενο προς: 
κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους Βύρωνα 
********* 
Όπως γνωρίζετε, στις 17/10/2018 συνεδρίασε εκτάκτως το Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) με θέμα την μεταβίβαση ακινήτων προς το Υπερταμείο και τις αναγκαίες ενέργειες που πρέπει να γίνουν από τα θεσμικά όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προκειμένου να αποτραπεί η επιχειρούμενη μεταβίβαση δημοσίων ακινήτων και να εξασφαλισθεί η χρήση τους προς όφελος των τοπικών κοινωνιών. 

Κατά την εν λόγω συνεδρίαση ελήφθη από το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ ακόλουθη ομόφωνη απόφαση / ψήφισμα:
«Σε συνέχεια του ομόφωνου ψηφίσματός μας την 05/10/18, για την παραχώρηση των ακινήτων του δημοσίου στις τοπικές κοινωνίες και στους πολίτες και όχι στο Υπερταμείο, απαιτούμε από την κυβέρνηση την ακύρωση του ΦΕΚ Β 2320/19-6-2018 με το οποίο παραχωρούνται. 
Επίσης καλούμε τις δημοτικές αρχές όλης της χώρας, να λάβουν απόφαση για αίτηση ακυρότητας στο ΣΤΕ, για τους Κ.Α.Ε.Κ. που περιλαμβάνονται στο ΦΕΚ Β 2320/19-6-2018 και αφορούν ακίνητα που βρίσκονται στην ιδιοκτησία τους ή υπάρχουν δρομολογημένες διαδικασίες να περάσουν στην ιδιοκτησία τους. 
Καλούνται τα Δημοτικά Συμβούλια αυστηρά έως την 25η Οκτωβρίου 2018 να έχουν αποστείλει την απόφασή τους στην ΚΕΔΕ, ώστε να αναληφθεί και να υποστηριχθεί από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος η σχετική νομική διαδικασία προσφυγής.» 
Κατόπιν των ανωτέρω, και με δεδομένο ότι: 

3. Το δημοτικό συμβούλιο Βύρωνα, ήδη με την υπ’ αριθμόν 317/2018 απόφασή του, έχει καταδικάσει τη μεταβίβαση από το Υπουργείο Οικονομικών στο Υπερταμείο (ΕΤΑΔ ΑΕ) 10.100 περίπου ακινήτων σε όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και 40 ακινήτων στην πόλη μας, και ζητά την ακύρωση των σχετικών υπουργικών αποφάσεων και 

4. Μέχρι και σήμερα ουδεμία ενημέρωση έχουμε για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η Διοίκηση του Δήμου προκειμένου να προασπίσει τα επαπειλούμενα συμφέροντα των Δημοτών μέσω της ακύρωσης της μεταβίβασης δημοσίων/ δημοτικών ακινήτων προς το «Υπερταμείο». 

ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ 

Την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις, βάσει των ανωτέρω. 

Οι αιτούντες δημοτικοί σύμβουλοι 

Κοσκινάς Θανάσης, Μαυρόπουλος Τάσος, Παπαδημητρίου Θανάσης, Παπαμιχαήλ Σωτήρης, Σάρολα Βασιλική, Σώζος Χάρης. 

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ - 18 Οκτώβρη 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου