Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

Χτύπησε και στην πόλη μας το κουδούνι για τους μικρούς μαθητές

Πρώτο κουδούνι  για το 2021 για τους μικρούς μαθητές ύστερα από 2 μήνες λοκνταουν.

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε σήμερα σε όλα τα στα Δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία και στην πόλης μας, για τους μικρούς μαθητές, ύστερα από την παύση δύο μηνών, λόγο πανδημίας. Στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, οι παιδαγωγοί και όλο το προσωπικό ήταν στις θέσεις τους, αλλά η προσέλευση των μικρών παιδιών δεν ήταν μεγάλη.


Οι μαθητές επέστρεψαν, με χαρά στο σχολείο, για να  βιώσουν ξανά τη μαθησιακή διαδικασία δια ζώσης, να είναι μαζί με τους δασκάλους και τους φίλους τους, τηρώντας όλα τα  απαιτούμενα μέτρα προστασίας για τη μέγιστη ασφάλειά τους.

Σε ορισμένα σχολεία τα παιδιά προσήλθαν σε διαφοροποιημένη ώρα και θα αποχωρούν με τον ίδιο τρόπο, ανά ομάδες τμημάτων όπου αυτό είναι εφικτό και αναγκαίο. Ακόμη, όσα σχολεία διαθέτουν περισσότερες της μίας εισόδου κλήθηκαν να τις χρησιμοποιήσουν.

 Η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο δεν έχουν πάρει ακόμα μέτρα  για την ουσιαστική και αναγκαία προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών. Δεν πήραν κανένα μέτρο για να μειωθούν οι μαθητές ανά τάξη για να αποφεύγεται ο συνωστισμός στη διαδικασία του μαθήματος, Να γίνουν επαναλαμβανόμενα ΤΕΣΤ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές. Οι κυβερνητικές ευθύνες είναι τεράστιες και συνεχίζουν να περιορίζονται σε οδηγίες για την αποφυγή συνωστισμού γονέων έξω από τα σχολικά συγκροτήματα, τα παράθυρα να παραμένουν  ανοιχτά παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες της περιόδου.

Δεν υπάρχει καμία σιγουριά για το πόσο θα λειτουργήσουν και ποιες επιπτώσεις θα έχει η λειτουργία των σχολείων στην εξάπλωση του ιού. 

 

Εντός της εβδομάδας αναμένονται και οι αποφάσεις για το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων, βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων.

 

Ευχόμαστε σε όλους καλή νέα χρονιά.

                                                                                     ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου