Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

Δύο νέες καθοριστικές δικαστικές «μάχες» για αναδρομικά στις 14 και 15 Ιανουαρίου.

Δεύτερος δικαστικός γύρος για τις περικοπές σε δώρα και επικουρικές συντάξεις



Στις 14 Ιανουαρίου, ξεκινάει αντίστοιχη διαδικασία στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τις συντάξεις Δημοσίου.

Στις 15 Ιανουαρίου στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, θα συζητηθούν οι προσφυγές συνταξιούχων που διεκδικούν αναδρομικά για τις περικοπές σε δώρα και επικουρικές συντάξεις.

Πρόκειται για ποσά που στο σύνολό τους αγγίζουν τα 2,5 δισ. ευρώ και τα οποία δεν δόθηκαν στους δικαιούχους, καθώς η κυβέρνηση σκόπιμα θεώρησε ότι η απόφαση του ΣτΕ, που εκδόθηκε το 2020, αφορούσε μόνο τις περικοπές στις κύριες συντάξεις.

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε για την δικη στο ΣτΕ από την ΕΝΥΠΕΚΚ Σε  συνάντηση των νομικών εκπροσώπων των συνταξιούχων με την Πρόεδρο του Συμβουλίου Επικρατείας κυρία Μαίρη Σαρπ, υπεβλήθη το αίτημα να διεξαχθεί κανονικά η σημαντική για τους συνταξιούχους δίκη, με συμμετοχή των διαδίκων και ανάπτυξη των εκατέρωθεν επιχειρημάτων. Προσδοκάμε τη δικαίωση των χαμηλοσυνταξιούχων μας, που τόσο πολύ έχουν ταλαιπωρηθεί!! Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://enypekk.gr

Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί εντός τεσσάρων μηνών, καθώς τα θέματα που καλείται να αποφασίσει το Σ.τ.Ε έχουν ήδη κριθεί με παλαιότερες αποφάσεις.

Εργατολόγοι αναφέρουν ότι η απόφαση θεωρείται ότι θα είναι πιλότος για όλες τις δίκες που θα ακολουθήσουν σε πρώτο βαθμό, από τους πάνω από 600.000 συνταξιούχους οι οποίοι έχουν προσφύγει διεκδικώντας αναδρομικά δώρων και επικουρικών συντάξεων.

Δυνητικά αφορά το σύνολο των συνταξιούχων, δηλαδή 2,5 εκατ. πολίτες, καθώς στη μάχη της διεκδίκησης μπαίνουν πλέον και οι χαμηλοσυνταξιούχοι που δεν υπέστησαν περικοπές στις κύριες ή επικουρικές συντάξεις τους, είδαν όμως τα δώρα και τα επιδόματα να κόβονται τόσο από τις κύριες όσο και τις επικουρικές συντάξεις.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου