Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Η Ελλάδα στον πάτο της Ε.Ε. στους εμβολιασμούς

Με αργούς ρυθμούς ο εμβολιασμός σε όλες τις χώρες της Ε.Ε.

85.223 Έλληνες πολίτες έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού μέχρι τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου. 

Συνεχίζεται  ο εμβολιασμός των ατόμων άνω των 85 ετών

  

Με ρυθμούς χελώνας γίνονται οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού στη χώρα μας σύμφωνα με τα στοιχεία ourworldindata.org. Σύμφωνα με αυτά, η χώρα μας βρίσκεται 22η στο σύνολο των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μάλιστα, η πραγματική θέση ενδέχεται να είναι ακόμα χειρότερη, καθώς τα στοιχεία σε μερικές χώρες δεν έχουν επικαιροποιηθεί.

Ειδικότερα, η Ελλάδα έχει ποσοστό εμβολιασμού 0,82% σε σύνολο 100 κατοίκων (στοιχεία 18 Ιανουαρίου) και βρίσκεται πάνω μόνο από Σουηδία, Γαλλία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία και Βουλγαρία. Τα δε στοιχεία της Σουηδίας που έχει ποσοστό εμβολιασμού 0,79% είναι από τις 10 Ιανουαρίου.

Στην κορυφή των εμβολιασμών στην Ε.Ε βρίσκεται η Δανία με 2,94% και ακολουθούν Μάλτα (2,65%), Σλοβενία (2,07%) και Ιταλία - Λιθουανία με 1,96%.

 Στην Ελλάδα 85.223  πολίτες έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού μέχρι τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου

Συνεχίζεται  ο εμβολιασμός των ατόμων άνω των 85 ετών

Ο εμβολιασμός της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας συνεχίζεται, σύμφωνα με την προτεραιότητα της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

 

Υπολογίζεται ότι στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα θα εμβολιαστούν περισσότερα από 100.000 άτομα, στα 144 εμβολιαστικά κέντρα που έχουν οριστεί  σε όλη την χώρα και κατόπιν ραντεβού. Στην πόλη μας το Κέντρο Υγείας Βύρωνα είναι ένα από τα εμβολιαστικά κέντρα.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου