Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΒΥΡΩΝΑ: Με..συστάσεις η επαναλειτουργία των σχολείων.

Μασκα- Γάντι και Κουβέρτα για τη νέα σχολικη χρονιά!  

 Εν όψει  της  επαναλειτουργίας των σχολείων η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΒΥΡΩΝΑ μας έστειλε το παρακάτω άρθρο, στο οποίο προβάλλονται οι θέσεις και τα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας. Αναδεικνύοντας τις ευθύνες της κυβέρνησης και των υπουργείων Παιδείας και Υγείας.

 Καλούν σε Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας την Πέμπτη 14 Γενάρη στις 2 μ.μ. και σε Κινητοποίηση στο Υπουργείο Υγείας την Παρασκευή 15/1, στις 2 μ.μ.

 

Συστάσεις...

 Μάσκα - κασκόλ (2 σε 1). Για εσένα που από την Παρασκευή θα αερίζεις την τάξη σου με 0 βαθμούς κελσίου

Γάντι κομμένο στις άκρες των δακτύλων για εύκολη χρήση της γραφική ύλης.
                                   άκρες των δαχτύλων για ευκολότερη χρήση της γραφικής ύλης. Όταν η ασφάλεια και η υγιεινή συναντούν την εκπαίδευση
άντι κομμένο στις άκρες των δαχτύλων για ευκολότερη χρήση της γραφικής ύλης. Όταν η ασφάλεια καάντι κομμένο στις άκρες των δαχτύλων για ευκολότερη χρήση της γραφικής ύλης. Όταν η ασφάλεια και η υγιεινή συναντούν την εκπαίδευσηι η υγιεινή συναντούν την εκπαίδευση
             Κουβέρτα -Πανωφόρι σε διάφορα χρώματα, ιδανικό για αεριζόμενες τάξεις με 27 μαθητές.
Με έξτρα μάρσιπο για εσένα που θές κάτι κομψό για την μεταφιορά των βιβλίων.
κελίουνο στις άκρες των δαχτύλων για ευκολότερη χρήση της γραφικής ύλης. Όταν η ασφάλεια και η υγιεινή συναντούν την εκπαίδευσηΚουβέρτα - πανωφόρι σε διάφορα χρώματα, ιδανικό για αεριζόμενες άξεις με 27 μαθητές. Με έξτρα σιπο για εσένα που θες κάτι κομψό για τη μεταφορά των βιβλίων σου

Τα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας, εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων, ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολείων, ύστερα από το lock down που προηγήθηκε, είναι λίγο πολύ γνωστά και συνοψίζονται στα κάτωθι:

  • Να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις. Διεκδικούμε 15 μαθητές ανά Τμήμα.
  • Να δημιουργηθούν νέες σχολικές αίθουσες και να αξιοποιηθούν ήδη υπάρχουσες. Θέλουμε σχολικά κτίρια που καλύπτουν τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες.
  • Να γίνονται δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα test covid-19 στα σχολεία. Να συνταγογραφείται το test covid-19 και να είναι δωρεάν για μαθητές και εκπαιδευτικούς.
  • Να ενισχυθεί το προσωπικό καθαριότητας ώστε να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία.
  • Να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις εκπαιδευτικών - καμιά πρόσληψη «από το παράθυρο» με ευθύνη των Τοπικών Διευθυντών Εκπαίδευσης. Αρχές Γενάρη και ακόμα υπάρχουν εκατοντάδες εκπαιδευτικά κενά (ενδεικτικά αναφέρουμε: σε μαθήματα που είναι πανελλαδικός εξεταζόμενα, σε ειδικά μαθήματα πχ στα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία, σε ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό πχ στην παράλληλη στήριξη).
  • Να χορηγούνται δωρεάν όλα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας στα σχολεία.
  • Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ουσιαστική λειτουργία με όλο το αναγκαίο προσωπικό στα Ειδικά Σχολεία.
  • Να παρθούν μέτρα για την αποσυμφόρηση των σχολικών λεωφορείων.
  • Να δοθούν σε όλα τα παιδιά τεχνολογικά μέσα, τάμπλετ, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, γρήγορο Internet με ευθύνη του κράτους. Κανένας μαθητής εκτός εκπαίδευσης - καμιά απουσία σε μαθητή που δεν έχει τα μέσα να συμμετέχει στην τηλεκπαίδευση.
  • Να γίνει αναπροσαρμογή της ύλης και να στηριχθούν όλα τα παιδιά με ενισχυτική διδασκαλία αμέσως μόλις ανοίξουν τα σχολεία. - Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων.
  • Δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές μορφές τηλεαξιολόγησης. Μόνη λύση να παραταθεί ο χρόνος παράδοσης της βαθμολογίας.
  • Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το νομοσχέδιο για την επαγγελματική εκπαίδευση.
  • Καμιά αλλαγή ειδικά φέτος στο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Καμιά αλλαγή που μειώνει εισακτέους και αποκλείει μαθητές από Σχολές της επιλογής τους.

Τα υπουργεία Παιδείας, Υγείας και η κυβέρνηση συνολικά, αντί να ικανοποιήσουν έστω ορισμένα από αυτά, απάντησαν με ... συστάσεις! Συστάσεις για πλύσιμο χεριών, συστάσεις για χρήση μάσκας (με μόλις 5 μήνες καθυστέρηση άλλωστε κατέφτασαν στα σχολεία οι μάσκες που θα έρχονταν τον περασμένο Αύγουστο), συστάσεις για καλό αερισμό των τάξεων. Πρόκειται για την ίδια κυβέρνηση που για το 2021, χρονιά κορύφωσης καθώς φαίνεται της πανδημίας, ψήφισε μόλις πριν λίγες μέρες, κρατικό προυπολογισμό με 572.000.000 ευρώ λιγότερα για δαπάνες υγείας σε σχέση με πέρυσι και περισσότερα από  1.500.000.000 ευρώ περισσότερα για αμυντικές δαπάνες.

Κι επειδή από συστάσεις και από ατομική ευθύνη χορτάσαμε, αντιπαραθέτουμε τη συλλογική μας ευθύνη και στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας Γονέων Περιφέρειας Αττικής και καλούμε τους Συλλόγους Γονέων του Βύρωνα να συμμετέχουμε στις προγραμματισμένες για Πέμπτη 14/01 και Παρασκευή 15/01 κινητοποιήσεις:

 Στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας την Πέμπτη 14 Γενάρη στις 2 μμ

Σε Κινητοποίηση στο Υπουργείο Υγείας την Παρασκευή 15/1, στις 2 μ.μ.

                                                                   

 

                                                                     ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου