Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Αναδημοσίευση: Δεν πληρώθηκαν εργαζόμενοι στον Δήμο Βύρωνα

Δεν πληρώθηκαν εργαζόμενοι στον Δήμο Βύρωνα


Δεν καταβλήθηκε τελικά το σύνολο της μισθοδοσίας 100 και πλέον εργαζομένων στους Παιδικούς σταθμούς, στον Πολιτισμό/Αθλητισμό του Δήμου Βύρωνα, παρά το ότι οι εργαζόμενοι, μετά και τις κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν, είχαν ενημερωθεί ότι στις 27 Απριλίου θα τους καταβληθεί η μισθοδοσία που τους οφείλει ο Δήμος.

Έτσι με έκπληξη ενημερώθηκαν τη Δευτέρα 25/4 ότι, τελικά, ΔΕΝ θα πληρωθούν το σύνολο της μισθοδοσίας τους.

Για άλλη μια φορά η Δημοτική Αρχή είναι τουλάχιστον αφερέγγυα.

Ο αντ/ρχος οικονομικών μάλιστα επιχείρησε να ρίξει τις ευθύνες, για άλλη μια φορά, στις υπηρεσίες, στη συνέχεια όμως, όταν βρέθηκε μπροστά στους υπηρεσιακούς παράγοντες, μίλησε για δίκη του ευθύνη.

Κι αναρωτιέται κάποιος… Ποια είναι η αλήθεια; Πρόκειται για λάθος, ανευθυνότητα και εμπαιγμό σε βάρος τόσων οικογενειών η μήπως δεν υπάρχουν χρήματα για να πληρωθούν, παρά τις δηλώσεις του στο δημ. συμβούλιο, ότι με την «άψογη» διαχείρισή της η δημ. αρχή, έχει και πλεόνασμα;

Δεν μπορώ να φανταστώ ότι υπήρχαν χρήματα και δεν δόθηκαν σε εργαζόμενους, ούτε βέβαια δόθηκε εντολή από τον αντιδήμαρχο να δοθούν τα 2 από τα 3 δεκαπενθήμερα για «καψόνι» (κι εδώ να σημειώσω, πως η ΜΗ πληρωμή εργαζομένων αποτελεί αδίκημα με σοβαρές συνέπειες για το δήμαρχο, σε περίπτωση που οι εργαζόμενοι προσέφευγαν στην επιθεώρηση εργασίας).

Και κάτι ακόμη στις 13 Μαΐου θα πληρωθούν όλοι οι εργαζόμενοι; Κι αν μείνουν απλήρωτοι και πάλι, ποιοί θα φταίνε;

Σωτήρη Παπαμιχαήλ
Ανεξάρτητος Δημ. Σύμβουλος

Πηγή: kessariani-vironas.gr - 27 Απριλίου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου