Κυριακή, 24 Απριλίου 2016

Αναδημοσίευση: "Όλη τη Νύχτα στο Πόδι" η Γαλλία με δακρυγόνα και συλλήψεις (ΒΙΝΤΕΟ)

"Όλη τη Νύχτα στο Πόδι" η Γαλλία με δακρυγόνα και συλλήψεις (ΒΙΝΤΕΟ)
Δακρυγόνα , τραυματίες και συλλήψεις. Αυτός είναι ο απολογισμός των χθεσινών συγκρούσεων στο Παρίσι . 

Μετά από τρεις εβδομάδες διαδηλώσεων κατά των εργασιακών μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση Ολάντ, η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις τη νύχτα γύρω από την πλατεία της Δημοκρατίας ενώ διαδηλωτές του κινήματος Nuit Debout έκαναν πορεία διαμαρτυρίας προς τη λεωφόρο du Faubourg Saint-Martin. 

Τουλάχιστον 12 άτομα συνελήφθησαν και όπως ανακοίνωσε ο εισαγγελέας θα ακολουθηθούν όλες οι νομικές διαδικασίες και όλοι οι συλληφθέντες στο εξής θα αντιμετωπίζουν τις συνέπειες του νόμου, όπως αναφέρει η Le Figaro.

"Μέχρι τις 2.00 τα ξημερώματα, παρά τις εκκλήσεις προς το πλήθος να διαλυθεί, οι συγκρούσεις πολλαπλασιάστηκαν και οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να κάνουν χρήση δακρυγόνων" τόνισε ο αρχηγός της αστυνομίας και προσέθεσε ότι υπήρξαν και κάποιοι τραυματίες στη διάρκεια των συγκρούσεων.

Το κίνημα Nuit Debout (‘Όλη Νύχτα στο Πόδι’), που σαρώνει τη Γαλλία τις τελευταίες εβδομάδες ξεκίνησε ως διαμαρτυρία κατά της αντεργατικής πολιτικής του κράτους και έχει εξελιχθεί σε ένα κίνημα αγανακτισμένων, ενώ εξαπλώνεται σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.Πηγή: enallaktikos.gr - 23 Απριλίου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου