Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Αναδημοσίευσεις: Ελληνικό: Ο πρώτος θάνατος σε δομή φιλοξενίας – Ειδομένη: Διαμαρτυρία κατοίκων (video) - Φωτιά σε κέντρο φιλοξενίας στα Διαβατά

Ελληνικό: Ο πρώτος θάνατος σε δομή φιλοξενίας – Ειδομένη: Διαμαρτυρία κατοίκων (video)

ΕΛΛΑΔΑ, Κοινωνία, Προτάσεις



Ο πρώτος θάνατος σε δομή φιλοξενίας, επιβεβαιώθηκε, καθώς 17χρονη πρόσφυγας που διέμενε στο Ελληνικό, κατέληξε στο Λαϊκό Νοσοκομείο.
Καλύτερη η εικόνα στον Πειραιά, ασφυξία όμως στο Ελληνικό, όπως προειδοποιούν πέντε Δήμαρχοι, σε επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό. Στην Ειδομένη κάτοικοι πραγματοποίησαν διαμαρτυρία ζητώντας άμεση εκκένωση του καταυλισμού.


«Σήμα κινδύνου εκπέμπουν» σε ανοικτή επιστολή τους προς τον Αλέξη Τσίπρα, οι δήμαρχοι των όμορων πόλεων με το Ελληνικό (σημείωση blog: μπορείτε να δείτε την επιστολή εδώ), όπου διέμενε η 17χρονη πρόσφυγας που έχασε τη ζωή της. Στο Λαϊκό, όπου μεταφέρθηκε προ ημερών, επέμειναν να παραμείνει για ολιγοήμερη νοσηλεία, ωστόσο με δική της απόφαση -συνοδευόταν από τους γονείς της- έφυγε. Η κατάσταση της επιδεινώθηκε και μεταφέρθηκε εκ νέου στην μονάδα εντατικής θεραπείας, όπου όμως κατέληξε.

Στον Πειραιά, βρίσκονται σε εξέλιξη από το πρωί εργασίες καθαρισμού και απολύμανσης από ειδικά συνεργεία στον επιβατικό σταθμό της πύλης Ε2 στο λιμάνι του Πειραιά, μετά τη μετακίνηση 450 προσφύγων προς την πέτρινη αποθήκη και την πύλη Ε1, με προοπτική σύντομα να μετακινηθούν στο κέντρο φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά.

Ο σταθμός της Ε2 αναμένεται να δοθεί σύντομα σε λειτουργία, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των επιβατών της ακτοπλοΐας ενόψει των εορτών του Πάσχα.

Ειδομένη: Διαμαρτυρία κατοίκων

Στην Ειδομένη, όπου 10.000 πρόσφυγες δείχνουν, με κάθε τρόπο την απροθυμία τους να μεταβούν σε οργανωμένα κέντρα φιλοξενίας, οι κάτοικοι πραγματοποίησαν διαμαρτυρία.

Παράλληλα, μεταφορικές εταιρίες κάνουν λόγο για ζημιά 800 εκατομμυρίων ευρώ και προειδοποιούν ότι δίνονται αναγκαστικές άδειες εργαζομένων για να αποτραπούν απολύσεις και μειώσεις μισθών. Για 33η ημέρα δεν γίνονται δρομολόγια τρένων, καθώς σκηνές προσφύγων παραμένουν πάνω στη σιδηροδρομική γραμμή.

Μυτιλήνη: Συνολικά 176 μετανάστες και πρόσφυγες αποβιβάσθηκαν τις τελευταίες ώρες

Στο κέντρο κράτησης Μόριας στη Λέσβο, μεταφέρθηκαν οικονομικοί μετανάστες, που απομακρύνθηκαν από την παραλία Τσαμάκια, σε επιχείρηση εκκένωσης.

Τη Μυτιλήνη επισκέπτεται η υπουργός Μετανάστευσης και Ενσωμάτωσης της Νορβηγίας.

Σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας, στα χοτ σποτς των ελληνικών νησιών, έχουν καταγραφεί: Στο χοτ σποτ της Μόριας στη Λέσβο 3855, στη Χίο 2035 και στη Σάμο 608.

Σάμος:Ψαράς εντόπισε τις σορούς δύο μεταναστών

Στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου ένας ψαράς εντόπισε δύο σορούς, αγοριού και άντρα και ειδοποίησε τους άνδρες του Λιμεναρχείου για την περισυλλογή τους. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι σοροί πιθανολογείται ότι ανήκουν στους δύο από τους τέσσερις αγνοούμενους του ναυαγίου που σημειώθηκε στις 9 Απριλίου στο Ακρωτήριο Πράσο.


ΠΗΓΗ: ΕΡΑ Αιγαίου, ΕΡΤ- 1



Πηγή: ert.gr - 20 Απριλίου 2016



Φωτιά στο κέντρο προσφύγων στα Διαβατά - Κάηκαν σκηνές, τρεις μετανάστες στο νοσοκομείο [βίντεο]

ΙΣΧΥΡΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ
Φωτογραφία: Τhestival.gr



Σβήστηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 3.00 το απόγευμα στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στα Διαβατά. Στο σημείο μετέβησαν πέντε οχήματα με 15 άνδρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τη φωτιά κάηκαν 25 σκηνές, ενώ κάποιοι πρόσφυγες παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα και χρειάστηκε να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Τα αίτια της πυρκαγιάς, που προς στιγμήν προκάλεσε αναστάτωση στους εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες που διαβιούν στο κέντρο, ερευνώνται.

Μετά την κατάσβεση της φωτιάς από δυνάμεις της πυροσβεστικής που έσπευσαν στο σημείο, δημιουργήθηκε ένταση, καθώς οι πρόσφυγες έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αποκλείοντας τον δρόμο που διέρχεται μπροστά από το στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, ζητώντας καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.





Φωτογραφίες και βίντεο: Τhestival.gr

Πηγή: http://www.iefimerida.gr/ - 20 Απριλίου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου