Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Αναδημοσίευση: Ανοιχτή επιστολή-καταγγελία μέλους του ΔΣ του Κέντρου Μελέτης Χορού Ισιδώρας & Ραϋμόνδου Ντάνκαν

Ανοιχτή επιστολή-καταγγελία μέλους του ΔΣ του Κέντρου Μελέτης Χορού Ισιδώρας & Ραϋμόνδου Ντάνκαν


Σήμερα ο Γιώργος Αρβανίτης, πρόεδρος του Κέντρου Μελέτης Χορού Ισιδώρας & Ραϋμόνδου Ντάνκαν, στου οποίου το συμβούλιο είμαι τακτικό μέλος, με τηλεφώνημά του μου πρότεινε να παραιτηθώ. Τα επιχειρήματά του ήταν τα εξής δύο: 

1. ότι δεν συμμετέχω στις λειτουργίες του κέντρου. 

2. ότι δεν είμαι πλέον μέλος της παράταξης "στάση Βύρωνα", η οποία με τοποθέτησε εκεί και έτσι μπορεί να είμαι κόλλημα στις αποφάσεις, για τις οποίες χρειάζεται η πλειοψηφία των μελών (να επισημάνω εδώ πως η παράταξη δεν έχει καταστατικό και μέλη).

Οι αποφάσεις αφορούν συνήθως ταμειακά και γραφειοκρατικά θέματα και όπως όλα τα θέματα, έρχονται τελευταία στιγμή χωρίς καμία προειδοποίηση, οπότε δεν είναι δυνατόν να υπάρχει ουσιαστικός έλεγχος και συμμετοχή των μελών. Υπάρχουν όμως και θέματα σοβαρά όπως τα εργασιακά, στα οποία αντιπαρατεθήκαμε στις τυχοδιωκτικές προθέσεις του προέδρου. Πρόσφατα αντικαταστάθηκαν κάποια μέλη που παραιτήθηκαν, με άτομα της εμπροσθοφυλακής της παράταξης, τα οποία όμως πρέπει να καλυφθούν πλήρως καταλαμβάνοντας τακτικές θέσεις, μια και οι αναπληρωματικές δεν ικανοποιούν τις φιλοδοξίες τους. Αυτό είναι ένα γεγονός που εξηγεί την βιασύνη του προέδρου. 

Όσον αφορά το 1ο επιχείρημα (το επαναλαμβάνει συχνά ο πρόεδρος), πρέπει να ξεκαθαρίσω πως κανένα μέλος του συμβουλίου δεν συμμετέχει στην ζωή του κέντρου. Ο λόγος είναι ότι πίσω από τις υποκριτικές διαμαρτυρίες του κρύβονται τα συστήματα διακυβέρνησης της "στάσης Βύρωνα", σύμφωνα με τα οποία όλες οι αρμοδιότητες συγκεντρώνονται πραξικοπηματικά σε γνωστά και μη εξαιρετέα πρόσωπα, που αποτελούν τους πιστούς εκλεκτούς του κ. Κατωπόδη. Όλες οι προοδευτικές ιδέες που αποφασίστηκαν προεκλογικά σχετικά με την δημοκρατική διακυβέρνηση του Δήμου από ομάδες πολιτών, φορείς και μεμονωμένα άτομα ακυρώθηκαν αμέσως απο το πρώτο διάστημα. Οι θεματικές ομάδες διαλύθηκαν και τα μέλη απομακρύνθηκαν απο την διαχείριση των προβλημάτων του Δήμου.

Προσωπικά επιχείρησα πολλές φορές να έρθω σε συνεννόηση με τον κ. Αρβανίτη, για να αναλάβω κάποιες υποχρεώσεις και πάντα το μετέθετε σε έναν μελλοντικό και αόριστο χρόνο. Μου ζητάει να παραιτηθώ ως παραφωνία στην εφαρμογή της γραμμής της παράταξης, ενώ οι ίδιοι καταπατούν με τον πιο προκλητικό τρόπο τις αρχές και τις προγραμματικές εξαγγελίες της, σε πλήρη εναρμόνιση με τις μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, προκειμένου να επωφεληθούν από τα προνόμια της εξουσίας, για ιδιοτελείς λόγους.

Επειδή τα επιχειρήματα του είναι εκ του πονηρού και έωλα, γνωρίζοντας ότι οι συμπεριφορές εναντίον μου θα συνεχίσουν να είναι ψυχοφθόρες και απαξιωτικές όπως συμβαίνει μέχρι τώρα, δεν δέχομαι την προτροπή του προέδρου, καταγγέλλοντας δημόσια τις πραξικοπηματικές τακτικές του.

Αθήνα 5/4/16

Ευαγγελία Παπαδοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου