Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Αναδημοσίευση: "Ενοικιαζόμενους" εργαζόμενους απολύει η Eurobank

«Ενοικιαζόμενους» εργαζόμενους απολύει η Eurobank


ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Συντάκτης: efsyn.gr

Την απόλυση 17 «ενοικιαζόμενων» εργαζόμενων στην τράπεζα Eurobank καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ 29 βουλευτές του κατέθεσαν σχετική ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλο, για τις «καταχρηστικές και εκβιαστικές απολύσεις στη Eurobank».

Σύμφωνα με το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, πρόκειται για «προκλητική απόφαση της διοίκησης της Eurobank για απόλυση 17 “ενοικιαζόμενων” εργαζόμενων που εργάζονται ως ταμίες σε περιφερειακά υποκαταστήματα της τράπεζας μέσω της εταιρείας Mellon Technologies».

Όπως τονίζεται την ίδια στιγμή που απολύονται οι αμειβόμενοι με 586 ευρώ ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι, «έχει αυξηθεί ο αριθμός των συμβούλων που αμείβονται με παχυλούς μισθούς».

Εκφράζοντας συμπαράσταση μας στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων, το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί από τη διοίκηση της τράπεζας, «που έχει ανακεφαλαιοποιηθεί με χρήματα του ελληνικού λαού, να πάρει πίσω τις απολύσεις και να προσανατολίσει τον περιορισμό του λειτουργικού της κόστους στη μείωση του κόστους των υψηλά αμειβομένων συμβούλων της και όχι πετώντας στον δρόμο εργαζόμενους των 586 ευρώ».

Ερώτηση βουλευτών

Ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργο Κατρούγκαλο, κατέθεσαν 29 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, για τον ίδιο θέμα.

Επικαλούνται καταγγελία του Συλλόγου Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα, ότι «η Eurobank προχωράει σε απολύσεις ενοικιαζόμενων τραπεζοϋπαλλήλων με εκβιαστικό και καταχρηστικό τρόπο».

Χαρακτηρίζουν τις απολύσεις «καταχρηστικές και εκβιαστικές» και σημειώνουν ότι πρόκειται για 17 εργαζομένους οι οποίοι «δούλευαν για χρόνια στα καταστήματα του πρώην ΤΤ, που εξαγοράστηκε το 2013 από τη Eurobank, με εναλλασσόμενους “εργολάβους”. Η ειδικότητά τους ήταν ταμίας, δηλαδή καθαρά τραπεζοϋπαλληλική θέση».

Όπως προσθέτουν οι βουλευτές, «πριν περίπου έναν χρόνο εξαναγκάστηκαν για να κρατήσουν τη δουλειά τους να αλλάξουν για άλλη μία φορά εργολάβο και βρέθηκαν στη Mellon Technologies αλλά και ειδικότητα για να κάνουν τη βρώμικη δουλειά, την εκκαθάριση του φυσικού αρχείου στα υπόγεια των καταστημάτων μαζί με κατσαρίδες και τρωκτικά. Επιπλέον, στη συνέχεια, πριν από 6 μήνες, εξαναγκάστηκαν να υπογράψουν μείωση μισθού και να πληρώνονται με τον κατώτατο μισθό».

Οι 29 βουλευτές και ερωτούν εάν προτίθενται «οι υπηρεσίες του υπουργείου να συμβάλλουν στην έναρξη διαβούλευσης για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα».

Πηγή: efsyn.gr - 18 Απριλίου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου