Τρίτη, 31 Μαΐου 2016

Αναδημοσίευση: Αντιεξουσιαστές ακύρωσαν εκδήλωση του Σκουρλέτη (ανανέωση της δημοσίευσης με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Βύρωνα)

ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΝΕΑ ΕΛΒΕΤΙΑ

Αντιεξουσιαστές ακύρωσαν εκδήλωση του Σκουρλέτη - «Ανεπιθύμητοι οι ΣΥΡΙΖαίοι σε κάθε γειτονιά»


Αντιεξουσιαστές κατέλαβαν κινηματογράφο στο Βύρωνα, αναγκάζοντας τον Πάνο Σκουρλέτη να ακυρώσει την προγραμματισμένη του για σήμερα ομιλία.

Οι αντιεξουσιαστές που ανήρτησαν και σχετικό κείμενο στον ιστότοπο Indymedia, κατέλαβαν τον δημοτικό κινηματογράφο «Νέα Ελβετία» (πρώην «Λoυίζα») στο Βύρωνα. Εκεί, στις 7 το απόγευμα της Δευτέρας θα μιλούσε ο υπουργός Ενέργειας.

Στην ανακοίνωσή τους, οι αντιεξουσιαστές καταγγέλλουν τον ΣΥΡΙΖΑ και τα μέλη του και δηλώνουν ότι είναι ανεπιθύμητοι σε κάθε γειτονιά.

Η ανακοίνωση των αντιεξουσιαστών στο Indymedia
«Βύρωνας: Κατάληψη δημοτικού κινηματογράφου όπου έχει προγραμματιστεί ομιλία με το τσιράκι των αφεντικών Πάνο Σκουρλέτη
Αυτή τη στιγμή Αναρχικοι/ες κάνουν κατάληψη στον κινηματογράφο Λουίζα (Νέας Ελβετίας 34 και Σεβάστειας) στον Βύρωνα όπου έχει προγραμματιστεί στις 19.00 εκδήλωση για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις με ομιλητή τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος Πάνο Σκουρλέτη. Στόχος να εμποδιστεί η είσοδος στο χώρο στα τσιράκια των αφεντικών. Έχει βγει κάλεσμα για στήριξη στο σημείο. Πρόσβαση με τα λεωφορεία 203/204 και το τρόλεϋ 11 (στάση Ν.Ελβετίας)
Συριζαίοι τσιράκια του κράτους και του κεφαλαίου οι γειτονιές δεν σας χωράνε. Ανεπιθύμητοι παντού».

Σε νεότερη ανάρτησή τους, οι καταληψίες αντιεξουσιαστές ζητούν υποστήριξη από τους συντρόφους τους, προφανώς λόγω αστυνομικής κινητοποίησης.

Πηγή: iefimerida.gr - 30 Μαΐου 2016

ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΒΥΡΩΝΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΒΥΡΩΝΑ

Στις 30/5 ο ΣΥΡΙΖΑ ΒΥΡΩΝΑ είχε προγραμματισμένη εκδήλωση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος Π. Σκουρλέτη. Πριν από την έναρξη γίναμε μάρτυρες αχαρακτήριστων και απαράδεκτων γεγονότων. Μια μικρή ομάδα ατόμων με φασίζουσα και τραμπούκικη συμπεριφορά, όχι μόνο δεν άφησε -χωρίς να έχει κανένα δικαίωμα- να γίνει η εκδήλωση, καταλαμβάνοντας με το έτσι θέλω τον χώρο της εκδήλωσης, αλλά προέβει και σε προπηλακισμούς εναντίον των μελών μας. Επίθεση δέχτηκε, και ο Γραμματέας της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Βύρωνα, καθώς του επετέθησαν πισώπλατα, χωρίς να έχει ο ίδιος καμία οπτική επαφή.
Οι φιγούρες ανθρώπων, οι οποίοι με καλυμμένα πρόσωπα, τραμπουκίζουν ανερυθρίαστα, ακόμα και γυναίκες, δεν έχουν ουδεμία σχέση με το αριστερό και το επαναστατικό κίνημα, και πόσο μάλλον με την Δημοκρατία. Παρόμοιες πρακτικές ακολουθούσαν οι δολοφόνοι του Λαμπράκη και το παρακράτος της δεξιάς.
Σε αυτό τον κατήφορο και σε αυτήν της μορφής την αντιπαράθεση, εμείς δεν θα συμμετέχουμε.  Η άποψή μας αυτή να μην εκλειφθεί από κανένα ως αδυναμία.
Αντιλαμβανόμαστε ότι με την παρουσία μας χαλάμε τα σχέδια σε πολλούς και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, δίνοντας καθημερινά την μάχη ενάντια στην παραπληροφόρηση, ενάντια στα διαπλεκόμενα συμφέροντα καναλαρχών και πλουτοκρατίας, τα οποία γονάτισαν αυτή την χώρα.
Ο λαός  του Βύρωνα  με τις μεγάλες Δημοκρατικές  και  αριστερές παραδόσεις του,  είμαστε βέβαιοι, ότι  καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τέτοιου είδους φασιστικές ενέργειες  και  με την παρουσία  του στα πολιτικά δρώμενα της πόλης μας  θα δώσει ηχηρή απάντηση σε όσους θέλουν να τον τρομοκρατήσουν.
Καλούμε όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις της πόλης μας, να πάρουν θέση σχετικά με αυτά τα γεγονότα, τα οποία αμαυρώνουν την Δημοκρατία -και δεν έχουν σχέση ούτε με την ταξική πάλη, ούτε με τις πολιτικές αντιπαραθέσεις- να δηλώσουν ξεκάθαρα αν είναι με την Δημοκρατία ή με τους τραμπουκισμούς. Αν εγκρίνουν ή όχι, την δίωξη ανθρώπων για τις ιδέες τους.
Τις επόμενες ημέρες, θα αναληφθεί πολιτική πρωτοβουλία εκ μέρους μας, στην οποία θα καλέσουμε όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις της πόλης, για να συζητήσουμε πάνω σε αυτό το ζήτημα.

31/5/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου