Κυριακή, 8 Μαΐου 2016

Αναδημοσίευση: “Επιδείξατε φωτογραφίες σεσημασμένων, μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ”

“Επιδείξατε φωτογραφίες σεσημασμένων, μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ”

Πολιτική

Νέα μεθόδευση στοχοποίησης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκ μέρους της Χρυσής Αυγής και της ΕΛ.ΑΣ προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας που βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης και αφορά μήνυση του υποψήφιου βουλευτή της Χ.Α Κουράκου Αθανάσιου εναντίον της πρώην δημοτικής συμβούλου της Ανυπόταχτης Πετρούπολης, Κατερίνας Πατρικίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Εργατική Αλληλεγγύη" εντύπωση προκαλεί επίσης η σπουδή της δικαστικής εξουσίας να προχωρήσει μια, στα όρια του γελοίου, ανυπόστατη υπόθεση την ίδια στιγμή που φάκελοι υποθέσεων όπως της επίθεσης της Χ.Α στο Συνεργείο στην Πετρούπολη ή του πογκρόμ του Μάη του 2011 στο κέντρο της Αθήνας «χάνονται» ή μπαίνουν στο αρχείο.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τη δικογραφία που έφτασε στις 19/2/16 στον εισαγγελέα εφετών Αθηνών έχει ασκηθεί «ποινική δίωξη εναντίον της Κατερίνας Πατρικίου για τα αδικήματα της ηθικής αυτουργίας σε ληστεία και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, τα οποία φέρεται ότι τέλεσε στις 25/1/2015»!

Ήταν Κυριακή 25 Γενάρη του 2015, και όχι βέβαια η πρώτη φορά, όταν ομάδες τραμπούκων της Χ.Α επιχειρούσαν να σπείρουν τον τρόμο σε εκλογικά κέντρα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η καταγγελία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ την ίδια μέρα: «Οι φασίστες από το πρωί προσπαθούν να κάνουν επίδειξη δύναμης προπηλακίζοντας και τρομοκρατώντας αντιπροσώπους της Αριστεράς, και κυρίως της ΑΝΤΑΡΣΥΑΜΑΡΣ. Στην Πετρούπολη έσπασαν το περίπτερο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ. Στο Κερατσίνι, από την ώρα που άνοιξαν τα εκλογικά κέντρα, οι υπόδικοι φασίστες της Χρυσής Αυγής γυρνούσαν προκαλώντας και απειλώντας...»

Και ενώ συνέβαιναν όλα αυτά, με βάση αυτές και μόνο τις ανυπόστατες μαρτυρίες του Κουράκου, από το αστυνομικό τμήμα Πετρούπολης εστάλη στις 25/1/2015 υπηρεσιακό σημείωμα προς το εγκληματολογικό το οποίο ζητά «επίδειξη φωτογραφιών σεσημασμένων ατόμων, μελών του κόμματος ΑΝΤΑΡΣΥΑ»! Όπως αναφέρει:

«Παρακαλούμε επιδείξατε φωτογραφίες σεσημασμένων ατόμων, μελών του κόμματος ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στον Κουράκο Αθανάσιο, κατά του οποίου επιτέθηκαν εξυβρίζοντας, απειλώντας και χτυπώντας τον, περί τους 12 άγνωστοι δράστες, μέλη του ανωτέρου κόμματος τους οποίους προέτρεπε η Πατρικίου Αικατερίνη την 11.45 της 35/01/2015 στην Πετρούπολη Αττικής. Εκτός των φωτογραφιών σεσημασμένων ατόμων παρακαλούμε όπως του επιδείξετε και φωτογραφίες της Πατρικίου Αικατερίνης την οποία κατονόμασε στην κατάθεσή του».

Σε απάντησή του το εγκληματολογικό στις 27/1/15 ενημέρωσε ότι «προσήλθε στην υπηρεσία μας ο Κουράκος Αθανάσιος προκειμένου να του επιδειχθούν φωτογραφίες καθ’ έξη και κατ’ επάγγελμα εγκληματιών» αλλά «δεν αναγνώρισε» κάποιον από τους επιδειχθέντες.

Έχει αναδειχθεί σε πάγια τακτική της Χρυσής Αυγής, ενώ προβαίνουν σε κάθε είδους εγκληματική δράση, στη συνέχεια να θολώνουν τα νερά με βιομηχανία μηνύσεων.

Σε κάθε περίπτωση άμεσης απάντησης χρήζει το ερώτημα: Γνωρίζουν, επίσης, εκεί στο αστυνομικό τμήμα Πετρούπολης ότι αυτοί που διώκονται για εγκληματική οργάνωση είναι βουλευτές και μέλη της Χ.Α και όχι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Μήπως, πάλι, νομίζουν ότι βρίσκονται σε σταθμό χωροφυλακής του εμφυλίου;

Α.Χάγιος - Ν.Μπογιόπουλος για τους φακέλους και τη στοχοποίηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Στην εκπομπή των δημοσιογράφων Νίκου Μπογιόπουλου και Μανώλη Κοττάκη στον ρ/σ Real fm μίλησε τηλεφωνικά το βράδυ της Πέμπτης 5 Μαΐου 2016 το στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΝΑΡ Άγγελος Χάγιος.

Το θέμα του τελευταίου μέρους της εκπομπής, ήταν η ύπαρξη φακέλων για … "σεσημασμένα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ" που ήρθε στην επιφάνεια με την στοχοποίηση από την Χρυσή Αυγή της πρώην δημοτικής συμβούλου της Ανυπόταχτης Πετρούπολης Κατερίνας Πατρικίου.

«Αυτή η ιδιότητα του καθ’ έξιν και κατ’ επάγγελμα εγκληματία, προκύπτει από την ιδιότητα του μέλους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ;», αναρωτιέται ο Ν. Μπογιόπουλος.

«Έτσι φαίνεται! Μαζί με τα μνημόνια και τα νομοσχέδια τα ληστρικά, αντι-ασφαλιστικό κλπ, έχουμε και φακέλους στην εποχή της κυβέρνησης Τσίπρα και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Δεν εξηγείται αλλιώς, δεν έχει απαντήσει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης -εξακολουθώ να το λέω Δημόσιας Τάξης-, δεν έχει δώσει διευκρίνηση», απαντάει ο Ά. Χάγιος.

«Το ζήτημα είναι ότι έχουν φακέλους με «σεσημασμένα» μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

«Εδώ φαίνεται ότι στο πλαίσιο της Ελληνικής Δημοκρατίας, με τον κοινοβουλευτισμό της κ.τ.λ., προκύπτει ότι το εγκληματολογικό της Ασφάλειας διαθέτει φωτογραφίες μελών κόμματος, τους οποίους χαρακτηρίζει σεσημασμένους, καθ’ έξιν εγκληματίες, επειδή είναι μέλη κόμματος…», σχολιάζει ο Ν. Μπογιόπουλος.

Αυτό δεν είναι το μοναδικό κρούσμα, και δεν αφορά μόνο στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, συμπληρώνει ο Ά. Χάγιος. Αναφέρει μάλιστα την κλήση του Παύλου Αντωνόπουλου στην Ασφάλεια του Λιμενικού, καθώς και τη δίωξη άλλου συντρόφου σε σχέση με καταγγελίες αυθαιρεσιών σε στρατιωτική μονάδα, επισημαίνοντας τη σοβαρή πολιτική διάσταση των γεγονότων αυτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου