Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Αναδημοσίευση: Ξεσηκωμός! Όλοι στους δρόμους! Συμμετοχή στην απεργία και τις συγκεντρώσεις - πορείες - συλλαλητήρια!

Ξεσηκωμός! Όλοι στους δρόμους!

Συμμετοχή στην απεργία και τις συγκεντρώσεις - πορείες - συλλαλητήρια!

«Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι/ Κηρύχνουν τη λιτότητα/ Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα/ Ζητάνε θυσίες/ Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους/ Για τις μεγάλες εποχές που θα’ρθουν/ Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο/ Λες πως η τέχνη να κυβερνάς το λαό/ Είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαού (…)»
Μπρεχτ

Ήρθε, για μια ακόμη φορά, η ώρα του δρόμου! Καμία αυταπάτη, καθαρό μυαλό, σταθερός στόχος! Η μόνη απάντηση σε αυτούς που κλέβουν το ψωμί και τα όνειρα των παιδιών και των γονιών τους που παράγουν τον πλούτο χωρίς να μπορούν να τον απολαύσουν, είναι η πάλη! Το νέο χτύπημα στα ασφαλιστικά δικαιώματα που προωθεί η κυβέρνηση, είναι χτύπημα στους όρους πώλησης της εργατικής δύναμης. Είναι ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση του διαχρονικού «ονείρου» του κεφαλαίου: Τζάμπα δουλειά, μέχρι το θάνατο.

Η 48ωρη απεργία που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ και που «νεκρώνει» τα πάντα, πρέπει να «σφραγιστεί» με το περιεχόμενο που θα της δώσει ο κόσμος της μισθωτής σκλαβιάς, οι άνεργοι, η νεολαία.

Η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για συντονισμό καλεί τους εργαζόμενους «σε μαζική πάλη για να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του κεφαλαίου και των δανειστών, ΕΕ και ΔΝΤ. Να μην περάσει το ασφαλιστικό και φορολογικό έκτρωμα, αλλά και όλα τα μέτρα της νέας αντιλαϊκής συμφωνίας, ενός νέου ευρωμνημονίου δηλαδή, που συμφώνησαν και προωθούν κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ».

Καλεί σε «μαζική συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις. Συγκεκριμένα:

Την Παρασκευή 6 Μάη καλεί σε εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς για την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων. Απεργιακή συγκέντρωση στα Χαυτεία (Σταδίου) στις 11.30 π.μ. και πορεία στη Βουλή.

Το Σάββατο 7 Μάη το πρωί διοργανώνει μαζικές εξορμήσεις και δράσεις σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας, με μαζικό κάλεσμα στους εργαζόμενους να μπουν στη μάχη.

Το Σάββατο στις 6.00 μ.μ. καλεί σε Συγκέντρωση στο Σύνταγμα τα συνδικάτα και σωματεία, όλες τις συλλογικότητες του Αγώνα.

Την Κυριακή 8 Μάη καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων στο εμπόριο και τα απεργιακά μπλόκα, στις 10.00 π.μ. στην αρχή της Ερμού – Σύνταγμα και ολοήμερες απεργιακές δράσεις με κατάληξη στο Σύνταγμα το απόγευμα (στις 6μμ) και μαζικό Συλλαλητήριο ενάντια στην ψήφιση του ασφαλιστικού-φορολογικού εκτρώματος (ψηφίζεται την Κυριακή το βράδυ στη Βουλή)».

Το ΠΑΜΕ σημειώνει ότι «η κυβέρνηση για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου φέρνει μέσα στο Σαββατοκύριακο σαν τον κλέφτη τις βάρβαρες προτάσεις για το ασφαλιστικό και το φορολογικό!

Όλοι στους δρόμους! Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις!

Παρασκευή 6 Μάη, 11πμ στην Ομόνοια!

Σάββατο 7 Μάη, 6μμ στην Ομόνοια!

Κυριακή 8 Μάη, 10.00πμ στο Σύνταγμα!

Έφτασε η ώρα της μάχης! Κανείς να μη λιποτακτήσει! Δίνουμε όλοι το παρόν!

Δίνουμε αγώνα για να μην περάσει ο νόμος – λαιμητόμος για το Ασφαλιστικό, το νέο φορολογικό! Δε συμβιβαζόμαστε με την εξαθλίωση, την ανέχεια, τη νέα σφαγή στη ζωή μας! Ενωμένοι, δυνατοί, με πίστη στο δίκιο μας, μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε!

Να απαντήσουμε με την ετοιμότητα μας στις άθλιες πρακτικές της κυβέρνησης, τις μεθοδεύσεις της για να περάσει τη νέα βαρβαρότητα στη ζωή μας, στα μουγκά!

Να νεκρώσουν τα πάντα! Να σταματήσει η παραγωγή παντού!

Κανείς εργαζόμενος καμία βάρδια στη δουλειά!

Ούτε ψυχή σε εργοστάσια, εργοτάξια, γραφεία, μαγαζιά, λιμάνια, καράβια!».

Το «Περιοδικό» θα είναι παντού, όπου χτυπά η καρδιά του μαχόμενου, λαϊκού κινήματος. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Ποτέ δεν υπήρξε.

Πηγή: toperiodiko.gr - 6 Μαίου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου