Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Αναδημοσίευση: Κινητοποιήσεις στη Γαλλία - Προκήρυξη NPA, 3/5/2016

Απέναντι σε μια στριμωγμένη κυβέρνηση, να συνεχίσουμε ώς την απόσυρση του νομοσχεδίου Ελ-Κομρί!


Γαλλία: Προκήρυξη NPA, 3/5/2016

Η κοινοβουλευτική συζήτηση για το νόμο για την εργασία [νομοσχέδιο που ονομάστηκε Ελ-Κομρί, από το όνομα της υπουργού εργασίας που το καταθέτει -ΣτΜ] ξεκίνησε την Τρίτη 3 Μαΐου. 5.000 τροποποιήσεις έχουν κατατεθεί, πράγμα που θα απαιτήσει είτε πολύ χρόνο για συζήτηση είτε να επιβάλει η κυβέρνηση το νομοσχέδιό της με τη χρήση του άρθρου 49-3 [πρόβλεψη του συντάγματος για υιοθέτηση νόμων με υπερεπείγουσα διαδικασία χωρίς ψήφιση από τη Βουλή -ΣτΜ]. Τα μίντια λένε ότι λείπουν 40 ψήφοι από την κυβέρνηση για να περάσει το νομοσχέδιό της. Ο Ολάντ και ο Βαλς έχουν πιάσει πάτο στις δημοσκοπήσεις. Όλα αυτά δείχνουν την πολιτική αδυναμία της κυβέρνησης.

Η βία βρίσκεται από την πλευρά της κυβέρνησης και της αστυνομίας

Καταλαβαίνουμε καλύτερα, έτσι, γιατί χρησιμοποιεί τη βία σε μεγάλη κλίμακα για να προσπαθήσει να σταματήσει το κίνημα. Στις 28 Απριλίου, όπως και την Πρωτομαγιά, είναι ακριβώς ο Βαλς και ο Καζνέβ [υπουργός εσωτερικών -ΣτΜ] που ευθύνονται για τις βιαιότητες που έγιναν στο περιθώριο των διαδηλώσεων. Είναι ακριβώς η συμπεριφορά των νομαρχών και της αστυνομίας που τις προκάλεσε. Ποιός δίνει διαταγή στα ΜΑΤ να βρίσκονται διαρκώς δίπλα στους διαδηλωτές; Ποιός στέλνει τους μπάτσους με πολιτικά να προκαλούν και να τα σπάνε μέσα στις διαδηλώσεις; Ο Υπουργός Εσωτερικών προφανώς. Καμιά πενηνταριά λυκειόπαιδες, στα περίχωρα του Παρισιού, μάλιστα προσήχθησαν από την Ασφάλεια και κρατήθηκαν τη Δευτέρα 2 Μαϊου!

Η δεξιά και η άκρα δεξιά πάνε μάλιστα ακόμα πιο μακρυά και απαιτούν την απαγόρευση των διαδηλώσεων και του κινήματος των πλατειών Nuit Debout [=Νύχτα Όρθιοι]! Το Εθνικό Μέτωπο ζητάει επιπλέον την διάλυση των “οργανώσεων της άκρας αριστεράς”.

Όλοι αυτοί οι κύριοι, υπερασπιστές των πλουσίων και του ΣΕΒ, των τραπεζών, φοβούνται. Βλέπουν διορατικά ότι το κίνημα που έχει ξεκινήσει απορρίπτει το απάνθρωπο και άδικο σύστημά τους, με το οποίο μια χούφτα προνομιούχοι πλουτίζουν απεριόριστα σε βάρος της πλειονότητας του πληθυσμού.

Η νομιμότητα είναι με το μέρος μας

Φοβούνται, προκαλούν και καταστέλλουν, γιατί ξέρουν πολύ καλά πως η πολιτική τους δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του πληθυσμού, αλλά των τραπεζών και των πολυεθνικών. Ξέρουν καλά πως οι θεατρινισμοί τους για την ανάκαμψη είναι της πλάκας: η ανεργία δεν υποχωρεί, μόνο ο αριθμός των ανέργων που παίρνουν επίδομα μειώνεται, ενώ ο αριθμός των επισφαλώς εργαζομένων αυξάνεται!

Ξέρουν πως εάν “όλα βελτιώνονται” όπως λέει ο Ολάντ, αυτό γίνεται μόνο για τα κέρδη και τους μισθούς των αφεντικών, αλλά όχι για τους μισθωτούς, ούτε για τους νέους.

Να γιατί η προπαγάνδα τους δεν πρέπει να μας κάνει να υποχωρήσουμε -αντίθετα. Κατά κάποιον τρόπο, κυβέρνηση, δεξιά και Εθνικό Μέτωπο τείνουν να πείσουν πλατιά τον κόσμο ότι η νομιμότητα των διεκδικήσεων του κινήματος είναι πλήρης. Ναι, πρέπει να επιβάλουμε την απόσυρση του νομοσχεδίου Ελ-Κομρί, πρέπει να αρχίσουμε να επιβάλουμε έναν άλλο συσχετισμό δύναμης.

Εάν ενωθούμε, θα έχουμε τη δύναμη να κερδίσουμε

Για να πετύχουμε τη νίκη, είναι αναγκαίο όλοι οι μισθωτοί να σταματήσουμε τη δουλειά την ίδια στιγμή, και όχι μια μέρα αλλά πολλές διαδοχικές, έτσι ώστε η χώρα και η παραγωγή να σταματήσει! Αυτό θα αποδείκνυε ότι η εξουσία όλων των κατεχόντων δεν βρίσκεται παρά στη δική μας εργασία! Να καταφέρουμε η εμπιστοσύνη να αλλάξει στρατόπεδο!

Αυτό είναι που στριφογυρίζει στο κεφάλι πολλών μισθωτών, στο κεφάλι όλων αυτών που κινητοποιήθηκαν ενάντια στο κλείσιμο του εργοστασίου τους, ενάντια στις απολύσεις ή ενάντια στην κατάργηση θέσεων εργασίας στο δημόσιο. Συχνά βρεθήκαμε να μαχόμαστε απομονωμένοι οι μεν από τους δε και γνωρίσαμε έτσι ήττες. Σήμερα βλέπουμε επιτέλους τη δυνατότητα να συσπειρώσουμε τις δυνάμεις μας για να σταματήσουμε την κυβέρνηση και την εργοδοσία.

Ξέρουμε ότι για να επιβάλουμε στην κυβέρνηση να υποχωρήσει, δεν μπορούμε να αρκεστούμε σε απομονωμένες μέρες απεργίας. Χρειαζόμαστε ένα συνολικό κίνημα που να παραλύσει την οικονομία, μία γενική απεργία.

Οι σιδηροδρομικοί, όπως και το σύνολο των μισθωτών και των νέων, δεν είπαν ακόμα την τελευταία τους κουβέντα. Μπορούμε να νικήσουμε, ας έχουμε εμπιστοσύνη στις δικές μας δυνάμεις.

Μισθωτοί, νέοι, χωρίς απασχόληση και συνταξιούχοι, όλοι μαζί!

Προκήρυξη NPA, 3 Μαϊου 2016
Μετάφραση: e la libertà 
Πηγή: “Face aux provocations d’un gouvernement aux abois, Continuons pour le retrait de la loi El Khomri”,Nouveau Parti Anticapitaliste, 3 Μαΐου 2016.

Πηγή: elaliberta.gr - 5 Μαίου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου