Σάββατο, 21 Μαΐου 2016

Αναδημοσιεύσεις: Ιδιωτικοποιούν τις αστικές συγκοινωνίες - Απεργία στα ΜΜΜ το Σαββατοκύριακο

Ιδιωτικοποιούν αστικές συγκοινωνίες, ΕΛΤΑ και ΟΑΚΑ. Πάνε όλα στην ΕΔΗΣ


Σαρώνει τα πάντα με ιδιωτικοποιήσεις η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καθώς στο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων, που ονομάζεται Εταιρία Δημοσίων Συμμετοχών, εντάσσονται άμεσα αστικές συγκοινωνίες, ΟΑΚΑ και ΕΛΤΑ και σε δεύτερο χρόνο ΕΥΔΑΠ, Μετρό και ΔΕΗ.

Η κυβέρνηση στα πλαίσια των μνημονιακών επιταγών υλοποιεί το σχέδιο των αποκρατικοποιήσεων δηλαδή με λίγα λόγια του "ξεπουλήματος" της δημόσιας περιουσίας.

Με παρέμβασή του στην συζήτηση στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο ο υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε: «η νομοθετική βελτίωση λέει ότι στο παράρτημα Δ υπάρχουν οι εξής επιχειρήσεις ΟΑΣΑ, ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ, ΟΣΕ, ΟΑΚΑ και ΕΛΤΑ. Οι άλλες (σ.σ. δηλαδή ΕΥΑΘ, ΕΥΑΠΣ+0,87% ΕΥΔΑΠ, ΕΥΔΑΠ-3,62% ΕΛΒΟ, ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ, ΔΕΗ) είναι υπό συζήτηση, δεν είναι μέρος του νομοσχεδίου. Είναι μέρος της συζήτησης ανάμεσα σε εμάς και τους θεσμούς».

Στο παράρτημα Δ που θα δείτε παρακάτω δεν αναφέρεται ο ΟΣΕ παρόλο που το ανέφερε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Ο κ. Τσακαλώτος πρόσθεσε ότι «το άρθρο 198 αναφέρεται στις μετοχές των εταιρειών του παραρτήματος Δ. Δεν υπάρχει άλλο παράρτημα. Είναι όλα εξηγημένα».
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΔΗΣ εκλέγεται από τη Γενική Συνέλευση του μοναδικού μετόχου της (που είναι η μητρική Εταιρεία).

Οι δημόσιες επιχειρήσεις που ελέγχονται από την συνιστώμενη εταιρεία, μεταξύ άλλων, αναλαμβάνουν, κατόπιν ανάθεσης, παροχή Υπηρεσιών Γενικού Οικονομικού Συμφέροντος (Υ.Γ.Ο.Σ.), όπως μέσω της εκτέλεσης υποχρεώσεων δημόσιας υπηρεσίας. Καθορίζεται η ύπαρξη ειδικού πλαισίου υποχρεώσεων στον Εσωτερικό Κανονισμό εκάστης επιχείρησης που περιλαμβάνει και μηχανισμούς με τους αντικειμενικούς και λειτουργικούς στόχους καθώς και τους δείκτες απόδοσής τους για την επίτευξη των στρατηγικών στόχων του Κράτους, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για την κοστολόγηση και τη χρηματοδότηση των ειδικών υποχρεώσεων. Η ΕΔΗΣ δύναται να θέτει ως στόχους την μείωση των λειτουργικών εξόδων ή την αύξηση των εσόδων των ανωτέρω επιχειρήσεων, ενώ οποιαδήποτε μορφής ενίσχυση παρέχει το Ελληνικό Δημόσιο (ΕΔ) προς αυτές ή τις θυγατρικές τους, συνάδει με την νομοθεσία περί κρατικών ενισχύσεων πλην της αναφερόμενης περίπτωσης.

Παράρτημα Δ

Τονίζουμε πως σε δεύτερο χρόνο θα ενταχθούν στο ΕΔΗΣ τα παρακάτω: 

ΕΥΑΘ ΑΕ
ΕΥΔΑΠ ΑΕ
ΕΛΒΟ ΑΕ
ΑΤΙΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ
ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΕΚ
ΔΕΗ ΑΕ


Πηγή: www.alfavita.gr - 19 Μαίου 2016


Απεργία στα Μέσα Μεταφοράς: Σαββατοκύριακο χωρίς μετρό


Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν το Σαββατοκύριακο οι αστικές συγκοινωνίες, λόγω της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου. Τι δήλωσε στο NEWS 247 ο πρόεδρος της ΣΕΛΜΑ. Αναλυτικά ποιοι απεργούν
Με απεργιακές κινητοποιήσεις αντιδρούν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες στο «αντιεργατικό» πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο ψηφίζεται την Κυριακή, 22 Μαΐου. Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ δηλώνουν πως προχωρούν στην απεργία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ένταξη του στο υπερταμείο.

Συγκεκριμένα, από αύριο, Σάββατο 21 Μαΐου, ξεκινούν 48ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στο μετρό. Ακινητοποιημένα θα είναι, από τα ξημερώματα της Κυριακής, 22 Μαΐου, έως τα ξημερώματα της Δευτέρας, 23 Μαΐου, και τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος.

Διαμαρτυρία για την ένταξη των ΜΜΜ στο υπερταμείο

Το NEWS 247 επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθήνας (ΣΕΛΜΑ) κ. Σπύρο Ρεβύθη, ο οποίος επιβεβαίωσε τις κινητοποιήσεις, που έχουν ως στόχο το πολυνομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση στη βουλή το απόγευμα της Κυριακής. Όπως ανέφερε ο κ. Ρεβύθης, οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιά διαμαρτύρονται ενάντια στο πολυνομοσχέδιο και την ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών αγαθών και του κράτους πρόνοιας.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι εναντιώνονται στην πρόθεση της κυβέρνησης να εντάξει στο νέο υπερταμείο την "ιδιωτικοποίηση κρατικών αγαθών όπως είναι οι αστικές μεταφορές. Έχουν βάλει στο νέο ταμείο τις κρατικές μεταφορές, τα ΕΛΤΑ και κάποιες άλλες υπηρεσίες" και συμπλήρωσε: "Το έχουν περάσει ως κατεπείγον στο πολυνομοσχέδιο έκτρωμα".

Κλιμάκωση κινητοποιήσεων προαναγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Κανονικά θα κινηθούν τα τρένα του ΟΣΕ και ο προαστιακός σιδηρόδρομος το Σαββατοκύριακο, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) αποφάσισε να μην προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, άμεσα, επειδή οι επιβάτες έχουν, ήδη, προμηθευτεί εισιτήρια για ταξίδια το Σάββατο και την Κυριακή. Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΟΣ, Παναγιώτης Παρασκευόπουλος, στόχος είναι να ελαχιστοποιήσουν την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού. Τις προσεχείς ημέρες θα συνεδριάσει η ΠΟΣ, προκειμένου να αποφασίσει εάν και πότε θα προχωρήσει σε απεργία.

Τη Δευτέρα, 23 Μαΐου, αναμένεται να συνεδριάσουν εκ νέου τα συνδικαλιστικά σωματεία, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Οι εργαζόμενοι σε όλους τους συγκοινωνιακούς φορείς θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή, στις 17:00, στο Σύνταγμα.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Πηγή: http://news247.gr/ - 20 Μαίου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου