Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Κάλεσμα της οικογένειας και των φίλων του Παύλου Φύσσα για τις 17 - 18 Σεπτέμβρη - Στιγμιότυπα από τη σημερινή πορεία

3 χρόνια από την δολοφονία του Π. Φύσσα από την εγκληματική φασιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής
«Αυτό που θεωρούμε εμείς δικαίωση δεν κερδίζεται σε κανένα δικαστήριο»...
Αναδημοσίευση από εδώ.

Αναδημοσιεύουμε δελτίο τύπου της οικογένειας και των φίλων του Παύλου Φύσσα, για το διήμερο 17 – 18 Σεπτέμβρη 2016.

«Άλλη μια 18η Σεπτέμβρη, έρχεται να μας θυμίσει ότι ο χρόνος κυλάει ασταμάτητα κάνοντας κύκλους, χωρίς όμως καμία σημασία για εμάς. Άλλη μια φορά, που αυτή η μέρα θα θυμίσει (στιγμιαία δυστυχώς) στην κοινωνία, ότι ένας άνθρωπος – ο δικός μας άνθρωπος – θυσιάστηκε για κάτι που η ίδια έχει χάσει καιρό τώρα, αλλά εκείνος έζησε και τα 34 χρόνια της ζωής του με γνώμονα αυτό: την αξία της Ελευθερίας.

»Έτρεξε να τον βαφτίσει ήρωα, για να ξεπλύνει την ντροπή της αδιαφορίας της απέναντι στο φασισμό. Σε μας ο χαρακτηρισμός αυτός μοιάζει σαν παραδειγματική τιμωρία για το θάρρος του. Έκανε πως του χάρισε – ενώ μόνος του τα κέρδισε – μια ημέρα και ένα μνημείο, για να έχει το δικαίωμα να τον ξεχνάει όλο τον υπόλοιπο χρόνο. Όπως κάνει με όλους τους ήρωες. Μια ημέρα, που για να θυμάται ότι ο Παύλος έγραφε τραγούδια για το λόγο που τον σκότωσαν. Mια ημέρα, που οι δημοσιογράφοι, που όπλισαν τους δολοφόνους του δίνοντας τους βήμα, θα θυμηθούν ότι έχει μείνει πίσω μια οικογένεια που θα πονάει για πάντα μόνο και μόνο για να το πουλήσουν, μαζί με διαφημίσεις στα κανάλια τους και κουπόνια στις εφημερίδες τους, όπως έκαναν και με το νεκρό κορμί του 2 μέρες μετά. Άλλη μια ημέρα, που πάλι κάποιοι συμβολικά και αόριστα θα εκφραστούν κατά του φασισμού και κάποιοι άλλοι θα μιλήσουν για μεμονωμένο περιστατικό. Άλλη μια μέρα, που κάποιοι επαγγελματίες “αντιφασίστες” προσπαθούν από την πρώτη στιγμή να “καπελώσουν”, αλλά και να την χρησιμοποιήσουν για να αποκτήσουν πολιτική δύναμη ή να ξεπλύνουν την ανυπαρξία τους. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της 18/9/13 που κάποιοι δεν δίστασαν να στήσουν τραπεζάκι οικονομικής ενίσχυσης τους στο πεζοδρόμιο, κυριολεκτικά πριν καν καθαριστεί από τα αίματα του Παύλου ή άλλες φορές αλλού με τη φωτογραφία του “ψαρεύουν” μέλη.

»Άλλη μια μέρα που «κάποιοι» σκοπό έχουν να δημιουργήσουν επεισόδια, είτε επειδή πιστεύουν ότι κάνουν επανάσταση με αυτό τον τρόπο, είτε επειδή έχουν «βαλθεί» να συνδέσουν με τη συνείδηση του κόσμου ότι οι εκδηλώσεις στη μνήμη του Παύλου είναι κάτι επικίνδυνο να συμμετέχει κάποιος. Άλλη μια ημέρα που θα θυμηθούν ότι εδώ και ενάμιση χρόνο περίπου, δίνουμε μια δικαστική μάχη ιστορικής σημασίας για τη χώρα, μόνοι μας απέναντι στο κράτος και τα απομεινάρια των ταγματασφαλιτών, απέναντι στους δολοφόνους νεοναζί της Χρυσής Αυγής για να καταλήξουν στη φυλακή. Μια δίκη που άργησε πολύ να ξεκινήσει και θα έπρεπε να έχει τελειώσει με την καταδίκη όλων των κατηγορούμενων. Μια δίκη που μπορεί ο καθένας να παρακολουθήσει και έχει δικαίωμα να είναι εκεί. Το πιο ασήκωτο για εμάς μετά την απώλεια του Παύλου, είναι ότι στην κοινωνία μας υπάρχει κόσμος που είναι με το πλευρό του φονιά και μέσω της ψήφου του αλλά και με την παρουσία του μέσα στο δικαστήριο. Έτσι στα μάτια μας «κερδίζει» το δικαίωμα να κοιμάται σπίτι του αφού οι νόμοι πλέον εφαρμόζονται κατά περίπτωση. Αυτό που θεωρούμε εμείς δικαίωση δεν κερδίζεται σε κανένα δικαστήριο. Εκεί είμαστε για να προστατέψουμε την ακεραιότητα της αλήθειας από τον «δάσκαλο του ψεύδους», το φασίστα. Και αν αποτύχει η Δικαιοσύνη να προστατέψει την κοινωνία, τότε της δίνει το άλλοθι της αυτοδικίας.

»Παρ ‘όλα αυτά, θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς και δημόσια τις ελάχιστες εξαιρέσεις ανθρώπων που με κάθε ευκαιρία αυτά τα τρία χρόνια και όχι μόνο αυτή τη μέρα είναι δίπλα μας, με παρουσία στο δικαστήριο ή έστω μια απλή επικοινωνία, που μας δίνουν δύναμη και διώχνουν έμπρακτα την αίσθηση ότι παλεύουμε μόνοι μας, χωρίς να περιμένουν τα εύσημα. Για εμάς, την οικογένεια Παύλου, πάνω από όλα αυτή τη μέρα κλείνουν 3 χρόνια που λείπει ο άνθρωπος μας, ενώ οι φασίστες δολοφόνοι του όχι μόνο είναι στο σπίτι τους, αλλά αγορεύουν και από τα έδρανα της βουλής. Αυτό, είναι κατάντια για τη Δημοκρατία, παράδειγμα της κοινωνικής σήψης και για εμάς ταφόπλακα. Φέτος, νιώσαμε την ανάγκη να καθιερωθούν οι εκδηλώσεις στη μνήμη του Παύλου στην πόλη που γεννήθηκε, μεγάλωσε, αγάπησε και τραγούδησε, τον Πειραιά μας.

»Καλούμε όποιον θέλει να είναι δίπλα μας, στις 17 Σεπτεμβρίου ώρα 22:00 στο σημείο της δολοφονίας (Παύλου Φύσσα 60, Κερατσίνι) μόνο με ένα κερί για σιωπηλή συγκέντρωση και στις 18 Σεπτεμβρίου ώρα 19:00 στην έκταση «Καστράκι» (πλησίον ΗΣΑΠ Πειραιά, έναντι πύλης Ε2) όπου θα πραγματοποιηθεί το RAP MONSTERS FESTIVAL, μια διοργάνωση που ξεκίνησε ο Παύλος και συνεχίζουν οι φίλοι του, με σκοπό την συσπείρωση και ενεργοποίηση της νεολαίας για θέματα αλληλεγγύης. Περισσότερες πληροφορίες στις επίσημες σελίδες μας στο facebook: Rap Monsters Festival by Killah P και Δεν Ξεχναμε.

Οικογένεια & φίλοι Παύλου “Killah P” Φύσσα.»

Πηγή: toperiodiko.gr - 15 Σεπτεμβρίου 2016


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου