Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Καλή σχολική χρονιά σε όλους!

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ
 
Αρχίζει σήμερα Δευτέρα η νέα σχολική χρονιά και οι «ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ» εκφράζουμε τις θερμότερες ευχές μας για μια όμορφη και δημιουργική σχολική χρονιά σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.

Φυσικά, δε λείπουν για μια ακόμη φορά τα προβλήματα με την έναρξη κιόλας της νέας περιόδου. Χωρίς αυταπάτες και χωρίς να θέλουμε να κρύψουμε τις διαχρονικές ευθύνες τόσο των κυβερνήσεων, όσο και των δημοτικών αρχών της πόλης μας για τα προβλήματα που υπάρχουν, πιστεύουμε ότι η γνώση και η παιδεία είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων των παιδιών. Για τον λόγο αυτό το κράτος οφείλει να τα παρέχει δωρεάν και σε υψηλό επίπεδο. 

Δυστυχώς όμως στην πατρίδα μας η παιδεία ήταν και παραμένει ταξική και καλούνται για άλλη μια φορά οι γονείς, ( εργαζόμενοι, άνεργοι, μικροί επαγγελματίες) να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη πληρώνοντας βιβλία , ιδιαίτερα μαθήματα, φροντιστήρια… 

Για άλλη μια φορά ο Δήμος Βύρωνα δεν πρόλαβε να κάνει τις αναγκαίες επισκευές και τη συντήρηση των σχολείων, ώστε να είναι όλα έτοιμα για τη νέα χρονιά .

Οι «ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ» οραματιζόμαστε ένα σχολείο που θα έχει στο επίκεντρό του τον κάθε μαθητή, την κάθε μαθήτρια και τον κάθε εκπαιδευτικό ο οποίος, παρά τα προβλήματα, πρέπει να εμπνεύσει το παιδί να αγαπήσει το σχολείο και τη μάθηση, ώστε να κατακτήσει τη γνώση, που αποτελεί δύναμη για κάθε άνθρωπο. Οραματιζόμαστε ένα σχολείο όπου όλα τα αναγκαία εφόδια θα παρέχονται δωρεάν και σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

Για να γίνει αυτό χρειάζεται να εφαρμοστούν ριζικές αλλαγές στο εκπαιδευτικό μας σύστημα. Αλλαγές που συνδέονται με την γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την παιδεία. Αλλαγές στο τι και πώς διδάσκεται στα σχολεία, αλλαγές που ενισχύουν τους εκπαιδευτικούς για να επιτελούν το έργο τους αποτελεσματικά, που βελτιώνουν την καθημερινή λειτουργία των σχολείων και απαντούν στις απανωτές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι σύγχρονες κοινωνίες.

Καλή σχολική χρονιά.

11/9/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου