Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Έρευνα: Υπό το φόβο της απόλυσης 4 στους 10 εργαζομένους

Αναδημοσίευση από εδώ.

Υπό τον φόβο της απόλυσης εργάζονται 4 στους 10 Ελληνες, σύμφωνα με της τριμηνιαία έρευνα Workmonitor της Randstad για το διάστημα Ιουλίου – Σεπτεμβρίου 2016, καθώς το 40% των ανδρών και το 39% των γυναικών θεωρούν πολύ πιθανή την απώλεια εργασίας ή τη μη ανανέωση του συμβολαίου τους στους επόμενους έξι μήνες. Η ανασφάλεια εκτινάσσεται στο 57% στους νέους που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 18-24 ετών, ενώ μεγαλύτερο από τον μέσο όρο φόβο απώλειας της εργασίας τους εμφανίζουν οι ερωτηθέντες που απάντησαν ότι έχουν χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσης (42%).

Η έρευνα Workmonitor της Randstad για το γ΄ τρίμηνο του 2016 ασχολείται με τον ρόλο που διαδραματίζουν τα φύλα στον χώρο εργασίας, καθώς και τις ηγετικές θέσεις που αναλαμβάνουν. Σύμφωνα με τους Ελληνες συμμετέχοντες, το 72% πιστεύει ότι ο εργοδότης του αντιμετωπίζει ισότιμα τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες. Ωστόσο, μόνο το 60% θεωρεί ότι και τα δύο φύλα υποστηρίζονται εξίσου όταν κάνουν αίτηση για δουλειά ή όταν επιδιώκουν προαγωγή.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι υφίστανται ακόμη διακρίσεις λόγω φύλου στο εργασιακό περιβάλλον, καθώς το 68% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι οι άνδρες προτιμούνται από τις γυναίκες, όταν δύο υποψήφιοι έχουν τα ίδια προσόντα για μια θέση.

Ένα ποσοστό της τάξης του 80% υποστηρίζει ότι οι άνδρες και οι γυναίκες συνάδελφοι ανταμείβονται το ίδιο από τον εργοδότη τους για παρόμοιους ρόλους. Τα ευρήματα της έρευνας αποκαλύπτουν ότι η προτίμηση στους άνδρες για διευθυντικές θέσεις είναι πολύ υψηλή στην Ελλάδα, σε ποσοστό 80%.

Η έρευνα περιλαμβάνει και τον δείκτη κινητικότητας της Randstad για την αγορά εργασίας, ο οποίος αξιολογεί την προσδοκία των εργαζομένων να αλλάξουν επάγγελμα μέσα στους επόμενους έξι μήνες. Ο δείκτης βασίζεται στην τρέχουσα εργασιακή ικανοποίηση, τον φόβο απόλυσης, την ανάγκη των εργαζομένων για νέες προσωπικές προκλήσεις και στο επίπεδο αισιοδοξίας ότι θα βρουν δουλειά αλλού. Ο δείκτης κινητικότητας για την Ελλάδα παρέμεινε σταθερός στις 107 μονάδες για το γ΄ τρίμηνο. Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο δείκτης κινητικότητας αυξήθηκε ελάχιστα από τις 109 στις 110 μονάδες.

Πηγή: kathimerini.gr

Πηγή: ertopen.com - 28 Σεπτεμβρίου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου