Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Ιταλία: Νεκρός ένας απεργός μετά την εργοδοτική εντολή να σπάσει η απεργιακή φρουρά

Αναδημοσίευση από εδώ.
Ένας απεργός εργάτης σκοτώθηκε, όταν φορτηγό της εταιρείας στην οποία εργαζόταν έπεσε πάνω στην απεργιακή φρουρά τα ξημερώματα της Πέμπτης. Θύμα είναι ο Abd Elsalam Ahmed Eldanf, Αιγύπτιος εργάτης 54 ετών. Το περιστατικό σημειώθηκε στις αποθήκες της εταιρείας Logistic GLS, στην Πιατσέντσα.

Σύμφωνα με τις πρώτες ανακοινώσεις του συνδικάτου USB (μέλος της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας) στις αποθήκες της εταιρείας υπήρχε απεργιακή φρουρά που περιφρουρούσε την απεργία που είχε προκηρύξει η USB, όταν με εντολή της εργοδοσίας ένα φορτηγό της εταιρείας έσπασε το μπλόκο των απεργών σκοτώνοντας τον 54χρονο εργάτη και τραυματίζοντας έναν ακόμα. Σύμφωνα με την USB όλα αυτά συνέβησαν παρουσία της αστυνομίας.

Η USB προκήρυξε 24ωρη πανιταλική απεργία στον κλάδο και κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας στη Ρώμη το απόγευμα της Πέμπτης.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η εργοδοσία στην προσπάθεια της να υπερασπιστεί τα κέρδη της δεν διστάζει να δολοφονήσει έναν απεργό εργάτη, ενώ σημειώνει πως αντίστοιχο γεγονός είχε συμβεί σε αποθήκες της ίδιας εταιρείας στο Μιλάνο χωρίς να υπάρξουν θύματα λίγους μήνες πριν.

Πηγή: http://www.altsantiri.gr/ - 15 Σεπτεμβρίου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου