Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ - Συνεχίζεται η αγωνία για χιλιάδες οικογένειες εργαζομένων

Mέχρι τις 25 Σεπτέμβρη οι αιτήσεις από τους επιλαχόντες γονείς
Αναδημοσίευση από εδώ.
Στιγμιότυπο από πρόσφατη κινητοποίηση της ΟΓΕ

Μέχρι τις 25 Σεπτέμβρη θα πρέπει οι γονείς που είχαν καταθέσει αίτηση για τη φιλοξενία παιδιού τους σε παιδικό σταθμό μέσω του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» να καταθέσουν εκ νέου αίτηση, ώστε να τους χορηγηθούν τα περίπου 10.000 αδιάθετα κουπόνια χρηματοδότησης. Πρόκειται για κουπόνια που δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν οι γονείς που τα δικαιούνται, με βάση το διαγωνισμό που έγινε το καλοκαίρι, καθώς δεν κατάφεραν να βρουν κενή θέση σε κάποιον δημοτικό ή ιδιωτικό παιδικό σταθμό. Ετσι, στην ουσία η κυβέρνηση αφήνει ξεκρέμαστες χιλιάδες οικογένειες που θα χάσουν το voucher, ενώ όσες βρίσκονται σε αναμονή, αγωνιούν και ελπίζουν να έχουν την τύχη να επιλεγούν. Οπως και να έχει, η κατάσταση είναι εκρηκτική, αφού πολλοί δημοτικοί παιδικοί σταθμοί παραμένουν κλειστοί εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού και με δεδομένο ότι δεν γνωρίζουν πόσα παιδιά θα φιλοξενήσουν.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε χτες η Ελληνική Εταιρεία Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), με την οποία καλούνται οι επιλαχόντες γονείς να της αποστείλουν βεβαίωση συγκεκριμένης δομής ότι αποδέχεται το ή τα παιδιά τους, στην περίπτωση που τους χορηγηθεί το κουπόνι χρηματοδότησης (voucher). Η αίτηση των υποψηφίων καθώς και η σχετική βεβαίωση της δομής πρέπει να υποβληθούν, σε αρχεία μορφής pdf, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: voucher@eetaa.gr, μέχρι τα μεσάνυχτα της 25ης Σεπτέμβρη. Τα voucher θα χορηγηθούν στους υποψήφιους σύμφωνα με τη μοριοδότηση που έχει ήδη διενεργηθεί.

Η εξέλιξη έρχεται να επιβεβαιώσει όσους έλεγαν από νωρίς ότι ο νέος τρόπος υλοποίησης του εν λόγω προγράμματος θα αφήσει εκτός παιδικών σταθμών αρκετούς γονείς που θα καταφέρουν να λάβουν το πολυπόθητο κουπόνι. Κι αυτό γιατί το κουπόνι αποδίδεται απευθείας στο δικαιούχο, ο οποίος θα πρέπει να βρει μια θέση σε δομή της αρεσκείας του, και δεν δίνεται στις δομές. Με πρόσθετη συνέπεια την πριμοδότηση των ιδιωτικών παιδικών σταθμών έναντι των δημοτικών, οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό στηρίζουν τη λειτουργία τους στη χρηματοδότηση που λαμβάνουν από το εν λόγω πρόγραμμα.

Να θυμίσουμε ότι από τα 10.000 «voucher» που έμειναν αδιάθετα, τα 5.000 αφορούν θέσεις για βρέφη έως και 2,5 ετών, τα 2.000 θέσεις για παιδικούς σταθμούς και τα 3.000 θέσεις σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ).

Πηγή: rizospastis.gr - 17 Σεπτέμβρη 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου