Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Συντονίζουν τις αντιστάσεις και τις δράσεις τους. Απαιτούν να κλείσει η χωματερή της Φυλής - Απόντες οι δημοτικές αρχές της περιοχής

ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ


Μέτωπο συντονισμού συγκροτούν φορείς και συλλογικότητες της Δυτικής Αττικής και της Δυτικής Αθήνας για το ζήτημα της διαχείρισης των αποβλήτων.

Την Τετάρτη 21/9/2016, πραγματοποιήθηκε στη Φυλή σύσκεψη φορέων και συλλογικοτήτων της Δυτικής Αττικής και της Δυτικής Αθήνας. Την πρόσκληση είχε απευθύνει ο «Συντονισμός πολιτών και συλλογικοτήτων (Φυλής) για το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής». Η πρόσκληση είχε σαν αποδέκτες όλους, ανεξαιρέτως, τους φορείς και τις συλλογικότητες της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής, συμπεριλαμβανομένων των δημοτικών αρχών και των δημοτικών παρατάξεων. Ανταποκρίθηκε μεγάλος αριθμός από τους παραπάνω φορείς και τις συλλογικότητες, ενώ αρκετές άλλες -που δεν κατάφεραν να παραβρεθούν- έστειλαν μηνύματα υποστήριξης και συμμετοχής στην πρωτοβουλία που αναλήφθηκε. Για την ώρα, δεν υπήρξε επίσημη εκπροσώπηση των δημοτικών αρχών της περιοχής.

Είναι γνωστές οι πολιτικές κολοτούμπες της κυβέρνησης και της περιφέρειας Αττικής στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και η απόφαση τους να συνεχιστεί η λειτουργία της χωματερής στη Φυλή, παρά τα όσα έλεγαν προεκλογικά. 

Στη σύσκεψη των φορέων τονίστηκε ότι Δεν αντέχουμε άλλο! - Πεθαίνουμε καθημερινά! Χρειαζόμαστε ανάσες ζωής και όχι νέα βάρη! Απαλλάξτε μας από το βάρος της διαχείρισης των αποβλήτων όλης της Αττικής! 
  • Απαιτούν το άμεσο και οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής.
  • Την απομάκρυνση του αποτεφρωτήρα υγειονομικών-νοσοκομειακών αποβλήτων.
  • Καμιά επέκταση δραστηριοτήτων και δυναμικότητας του ΕΜΑΚ Φυλής.
  • Να αποσυρθεί το συγκεντρωτικό σχέδιο αναθεώρησης του ΠΕΣΔΑ. Να αναμορφωθεί ριζικά, με στόχο το δημόσιο χαρακτήρα της διαχείρισης, την αποκέντρωση, την πρόληψη, την προδιαλογή και την ανακύκλωση των υλικών. Και, φυσικά, με τη διασφάλιση της αναγκαίας χρηματοδότησης.
Σεπτέμβριος 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου