Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

6ος και 9ος παιδικός σταθμός: Συνεχιζονται οι αντιδρασεις .


Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την πολιτική πρακτική της δημοτικής αρχής και την ανεύθυνη στάση της,  στο θέμα που διμιουργησε στον 6ο και 9ο παιδικό σταθμό.

Ενώ έχει μετατραπεί το κτήριο που συστεγάζονται ο 6ος και 9ος παιδικός σταθμός   σε οικοδομικό εργοτάξιο, κάλεσε τους γονείς να φέρουν τα παιδιά τους από την 1η Ιουνίου και ταυτόχρονα  να λειτουργούν οι  Παιδικοί Σταθμοί στον ίδιο χώρο.
Το κτήριο ανήκει στο Βαφιαδάκειο Ίδρυμα το οποίο έχει παραχωρήσει στο Δήμο Βύρωνα  για την λειτουργία των δυο παιδικών σταθμών. Το ίδρυμα διαθέτει τα χρήματα για μια συνολική ανακατασκευή του κτηρίου, που οι εργασίες  θα διαρκέσουν τρεις μήνες.

 
Με ευθύνη του Δήμου και ενώ πάνω από δυο μήνες οι παιδικοί σταθμοί ήταν κλειστεί λόγο πανδημίας και χωρίς να υπάρξει καμία μερίμνα για την μεταφορά των βρεφών και των νήπιων σε άλλο χώρο, ξεκίνησε η επαναλειτουργία των παιδικών σταθμών μέσα σε ένα κτήριο που έχει μετατραπεί σε οικοδομικό εργοτάξιο.

 Αντέδρασαν άμεσα οι εργαζόμενοι και το σωματείο των εργαζομένων και την Τρίτη το πρωί συγκεντρώθηκαν με την συμμέτοχη γονέων και δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης  στην είσοδο των σταθμών απαιτώντας να εξευρεθεί άμεσα λύση. Η άμεση και δυναμική αντίδραση είχε ως αποτέλεσμα να σταματήσουν προσωρινά  οι οικοδομικές εργασίες και να υποχρεωθεί η δημοτική αρχή έστω και εκ τον υστέρων να δόση λύση. 
Σύμφωνα με πληροφορίες τα βρέφη μεταφέρθηκαν είδη τον 4ο και 8ο παιδικό σταθμό ενώ ο 9ος σταθμός θα μεταφερθεί στον Παιδικό σταθμό στον Καρέα. Η κατάσταση αυτή έτσι όπως διαμορφώθηκε θα δημιουργήσει  προβλήματα σε γονείς και ενδεχομένως ορισμένοι να αναγκαστούν να σταματήσουν να πηγαίνουν το παιδί τους στο σταθμό στον Καρέα. Η μεταφορά των νηπίων θα γίνεται με πούλμαν του Δήμου όπως μας ανέφεραν οι γονείς.

Υπεύθυνη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και την αναστάτωση  που έχει επέλθει σε παιδιά, γονείς,  εργαζόμενους είναι η δημοτική αρχή. Αρκεί να διαβάσει κανείς στην ιστοσελίδα του Δήμου Βύρωνα τα όσα αναφέρει για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και των παιδικών σταθμών στο Δήμο Βύρωνα. Μας πλασάρουν μια εικονική πραγματικότητα μας ανέφερε  χαρακτηριστικά  γονιός που συνομίλησε μαζί μας.  

Με ανακοίνωση τους οι γονείς των βρεφών και των νηπίων του 6ου Βρεφικού και 9ου Παιδικού Σταθμού Δήμου Βύρωνα επιρρίπτουν ευθύνες στην δημοτική αρχή.                                                                       Στην ανακοίνωση τους μεταξύ άλλων  αναφέρουν χαρακτηριστικά:  


Οι γονείς του 6ου Βρεφικού και 9ου Παιδικού Σταθμού Βύρωνα, με το άνοιγμα των σχολείων, ήρθαμε αντιμέτωποι με ένα εργοτάξιο. Μέσα στα μπάζα και τις μπουλντόζες οι παιδαγωγοί καλούνταν να διαφυλάξουν τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών μας που γύρισαν με βήχα στα σπίτια από τις εισπνοές των χημικών και των χωμάτων.
Καμία ανοχή προς τη δημοτική αρχή!

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση των γονέων του  6ου Βρεφικού και 9ου Παιδικού Σταθμού Βύρωνα που στάλθηκε  στην ιστοσελίδα μας.



Μετά από 2,5 μήνες με κλειστά σχολεία, σε μια δύσκολη συνθήκη για τους εργαζόμενους και άνεργους γονείς, πώς πρέπει να αντιδράσει ένας γονιός όταν αντί για το σχολείο του παιδιού του αντικρίζει ένα εργοτάξιο;;;;
Οι γονείς του 6ου Βρεφικού και 9ου Παιδικού Σταθμού Βύρωνα, με το άνοιγμα των σχολείων, ήρθαμε αντιμέτωποι με ένα εργοτάξιο. Μέσα στα μπάζα και τις μπουλντόζες οι παιδαγωγοί καλούνταν να διαφυλάξουν τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών μας που γύρισαν με βήχα στα σπίτια από τις εισπνοές των χημικών και των χωμάτων.
Καμία ανοχή προς τη δημοτική αρχή!
  • Όταν στα παιδιά μας φέρονται σα να είναι σακιά με πατάτες.
  • Όταν συνειδητά αποκρύπτουν και δεν μπαίνουν καν στον κόπο να ενημερώσουν τους γονείς για την ανακαίνιση που έχουν αποφασίσει εδώ και μήνες.
  • Όταν εκθέτουν τα παιδιά μας σε πολλαπλούς κινδύνους με την εκτέλεση οικοδομικών εργασιών κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου και την ίδια στιγμή που οι γονείς δεν επιτρέπεται να διαβούν το κατώφλι του σχολείου για να μην υπάρχει συγχρωτισμός μπαινοβγαίνουν εργάτες.
Στεκόμαστε στο πλάι των παιδαγωγών των παιδιών μας, δίνουμε μαζί αυτή τη μάχη.
Η δημοτική αρχή είναι υπεύθυνη και αναδεικνύεται ότι με τη στάση τους στηρίζουν στην πράξη την πολιτική που υποβαθμίζει την παιδεία και αδιαφορούν για τους εργαζόμενους και άνεργους γονείς και τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών. Μάλιστα μας λέει ότι «θα μεταφερθούν» τα παιδιά σε άλλο χώρο, λες και είναι μπάζα. Η δημοτική αρχή θεωρεί την αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος ως αμελητέα υπόθεση, ειδικά μετά από την καραντίνα τόσων μηνών, ειδικά για αυτές τις ευαίσθητες ηλικίες. Καμία ευαισθησία; Καμία ντροπή;
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
1. Να ανασταλούν όλες οι εργασίες τώρα. Οι εργασίες μπορούν να προγραμματιστούν στο πέρας της σχολικής χρονιάς.
2. Να ενημερωθούμε άμεσα για τον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής.
Σήμερα είναι ακόμα πιο επιτακτικό να διεκδικήσουμε σχολεία που συμβάλλουν στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη των παιδιών μας και όχι σχολεία - βιτρίνες, «στολίδια» για να κρύβει πίσω τους τις ευθύνες και τις τραγικές ελλείψεις της η δημοτική αρχή.
Τους προειδοποιούμε ότι θα μας βρουν μπροστά τους και στο σχεδιασμό που έχουν για να στοιβάξουν τα παιδιά μας σαν τσουβάλια τον Σεπτέμβρη, με κλήρωση, σε κοντέινερ στο προαύλιο του 3ου Γυμνασίου Βύρωνα.

Γονείς του 6ου Βρεφικού και 9ου Παιδικού Σταθμού Βύρωνα,  4-6-2020


    ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου