Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Βύρωνα με πρόσχημα τον κορονοϊό ανέβαλε τη συνεδριάση του δημοτικου συμβουλίου.


Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Βύρωνα με πρόσχημα τον κορονοϊό ανέβαλε τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Έκθετει η δημοτική αρχή για την στέγαση της προσχολικής αγωγής.


Με ευθύνη της δημοτικής αρχής  και του πρόεδρου του δημοτικού συμβουλίου δεν πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου σήμερα Δευτέρα στις 6 μ.μ.. Πρόφαση για να μην γίνει η συνεδρίαση ήταν ότι πρέπει να εφαρμοστεί με απόλυτο τρόπο η Π.Ν. Περιεχομένου  και να γίνει συνεδρίαση δια ζώσης κεκλισμένων των θυρών χωρίς τη συμμετοχή πολιτών. 
Ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Πλακίδας ανέφερε ότι υπήρχε συμφωνία με την πρόεδρο του συλλόγου εκπαιδευτικών κα Δριμάλα ότι στη συζήτηση για την προσχολική αγωγή θα παραβρίσκονται μόνο δυο εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών και σήμερα παραβρίσκονται στην αίθουσα τέσσερις, απαιτώντας να αποχωρίσουν για να ξεκινήσει η συνεδρίαση.  


Πριν αρχίσει η συνεδρίαση έγινε γνωστό ότι αστυνομικοί παραβρίσκονται στη συγκέντρωση, με την πρόεδρο του συλλόγου να καταγγέλλει ότι  ο δήμαρχος κάλεσε την αστυνομία. Ο Δήμαρχος το διέψευσε  και ο δημοτικός σύμβουλος κ Μαυρόπουλος και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι ζήτησαν   να αποχωρήσει τώρα η αστυνομία. Ο Δήμαρχος  στη συνέχεια ζήτησε την απομάκρυνση της αστυνομίας.




Ο σύλλογος εκπαιδευτικών είχε  καλέσει σε συγκέντρωση μαζί με την ένωση γονέων έξω από το δημαρχείο και στη συνέχεια ελάχιστοι εκπαιδευτικοί μπήκαν στην αίθουσα για να παραβρίσκονται στη συζήτηση. Ο Δήμαρχος κ. Κατωπόδης επικαλούμενος τα μέτρα για τον κορονοϊό ζήτησε να αποχωρήσουν όλοι για να γίνει συνεδρίαση.  Οι συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί  ζήτησαν να ξεκινήσει η συνεδρίαση,  αφού απουσιάζουν δημοτικοί σύμβουλοι και ο συνολικός αριθμός  δεν υπερέβαινε τα μέτρα που προβλέπονται και ανέφεραν ότι είναι προφάσεις αυτά που ισχυρίζεται η δημοτική αρχή για να αναβάλλει τη συζήτηση.


Οι συνδικαλιστές κατήγγειλαν το δήμαρχο και εκπαιδευτικό Κατωπόδη ότι προχώρησε σε μια προσπάθεια να διασπάσει τους εκπαιδευτικούς και κάλεσε σε συνάντηση τη Δευτέρα το μεσημέρι πριν τη συνεδρίαση νηπιαγωγούς, χωρίς τον σύλλογο, στην προσπάθεια του να βρει κάποιους έστω και μεμονωμένα,υποστηρικτές στην απαράδεκτη πολιτική του για την στέγαση της προσχολικής αγωγής στην πόλη.
Με αυτά και άλλα που συνέβησαν η συνεδρίαση τελείωσε χωρίς ουσιαστικά να αρχίσει.

Από την πλευρά  τους οι εκπαιδευτικοί και γονείς καταγγέλλουν τη δημοτική αρχή ότι ανέβαλε την συνεδρίαση γιατί δεν θέλει να γίνει συζήτηση.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η δημοτική αρχή παρά το γεγονός ότι η Πρωτοβουλία Πολιτών της παράταξης της κα Σάρολα που υποστηρίχτηκε και από άλλους δημοτικούς συμβούλους ζητούσε να γίνει έκτακτο θέμα συζήτησης η στέγαση της προσχολικής αγωγής, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου απαντώντας σε ερώτηση που έγινε, ήταν απολύτως σαφής λέγοντας  ότι δεν θα παρθεί κάποια απόφαση, δεν είναι θέμα αλλά ενημέρωση θα γίνει σήμερα.

Από νηπιαγωγούς που ήταν στη συνάντηση με το Δήμαρχο  την Δευτέρα το μεσημέρι πληροφορηθήκαμε ότι ο Δήμαρχος  τους ανέφερε και το ενδεχόμενο το κτήριο του Βαφειαδάκειου Ιδρύματος που σήμερα στεγάζει τον 6ο και τον 9ο παιδικό σταθμό να παραχωρηθεί για να στεγαστεί νηπιαγωγείο.
Εάν συμβεί αυτό, αλλάζει τα μέχρι σήμερα δεδομένα από την μεριά της δημοτικής αρχής και  θα ανοίξει ένα ακόμα μέτωπο αντιπαράθεσης με τους εργαζόμενους και τους γονείς των συγκεκριμένων  παιδικών σταθμών.

Ένα είναι βέβαιο ότι η δημοτική αρχή με την πολιτική και διαχειριστική της απραξία δεν έκανε τρία χρόνια τίποτα για να δημιουργήσει τους όρους για την στέγαση της προσχολικής αγωγής σε σύγχρονα και ασφαλή  κτήρια και όχι σε αίθουσες ΠΡΟΚΑΤ.

Το ίδιο σύμφωνα με δημοσιεύματα συμβαίνει και στο Δήμο Αθηναίων και 25 ακόμα δήμους πανελλαδικά. Δεν αποκλείεται η κυβέρνηση να νομοθετήσει την αναβολή για μια χρονιά ακόμη της εφαρμογής της δίχρονης προσχολικής αγωγής και μέσα σε αυτούς να είναι και ο Δήμος Βύρωνα,  με θύμα την υποχρεωτική δίχρονη προσχολική αγωγή, δηλαδή τα παιδιά.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου